1. Na hiphopdorp op Gentse Feesten stampt Mathieu (25) nu nieuw festival aan Blaarmeersen uit de grond: “Dag vol muziek, skaten en street art”
  PREMIUM
  Gent

  Na hiphopdorp op Gentse Feesten stampt Mathieu (25) nu nieuw festival aan Blaarmeer­sen uit de grond: “Dag vol muziek, skaten en street art”

  ’t Hof van Commerce, Zwangere Guy, Coely of Uberdope... hiphop is meer dan ooit populair. En dat weet Mathieu Brouillet (25) van Hip Hop Hooray als geen ander. Op 29 april organiseert hij daarom aan de Blaarmeersen een nieuw hiphopfestival. Back2Scratch belooft een dag vol urban sports, street art en internationale muzikale kleppers te worden. De hiphoppers willen daarnaast een wereldrecord vestigen. “En er komt ook een fantastische special guest.”
 2. Van een Oekraïense matineevoorstelling tot strijkplanken onder de Stadshal: 5 tips voor het weekend in de regio Gent
  PREMIUM
  Gent

  Van een Oekraïense matinee­voor­stel­ling tot strijkplan­ken onder de Stadshal: 5 tips voor het weekend in de regio Gent

  De feestdagen zinderen na, maar ondertussen piept het tweede weekend van 2023 al om de hoek. Zin in wat animo, maar geen inspiratie? We helpen je graag verder met vijf tips van onze redactie. Paaldansen op hedendaagse Oekraïense muziek, koetjes spotten in Munte en ‘BYOB’ onder de Gentse Stadshal: hier zijn onze tips voor het weekend van 14 en 15 januari in het Gentse.
 3. Bakken, haken of een initiatie make-up: 7 workshops in de regio Gent om je bezig te houden tijdens de wintermaanden
  PREMIUM
  Gent

  Bakken, haken of een initiatie make-up: 7 workshops in de regio Gent om je bezig te houden tijdens de wintermaan­den

  De eindejaarsfeesten zijn voorbij, het nieuwe jaar is officieel begonnen. De zomer is nog niet meteen in zicht, dus misschien ben jij wel op zoek naar leuke activiteiten om de wintermaanden door te komen. Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in de regio Gent. Van haken en breien in Nazareth tot zachte zondes bakken in Gent: hier leer je de komende wintermaanden weer iets nieuws.
 1. Je vervelen tijdens de kerstvakantie? Niet met deze 7 tips voor leuke activiteiten met het gezin in de regio Gent
  PREMIUM
  Gent

  Je vervelen tijdens de kerstvakan­tie? Niet met deze 7 tips voor leuke activitei­ten met het gezin in de regio Gent

  De eindejaarsperiode is aangebroken en de kerstvakantie is in zicht. Heb jij nog geen idee wat te doen tijdens de vakantie? Geen paniek! Van een bezoek aan het Winterwonderkasteel in Gent tot een wandeltocht in de Makegemse bossen in Merelbeke: met onze zeven tips in de regio Gent beleef je ongetwijfeld een onvergetelijke kerstvakantie met de hele familie.
 1. Van een bunkerwandelroute tot een oorlogsmuseum: hier ontdek je het oorlogsverleden in Oost-Vlaanderen
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van een bunkerwan­del­rou­te tot een oorlogsmu­se­um: hier ontdek je het oorlogsver­le­den in Oost-Vlaanderen

  Op 11 november 1918 zwegen de kanonnen van de Eerste Wereldoorlog. Elk jaar herdenken we op Wapenstilstand de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In heel België worden hiervoor tal van plechtigheden georganiseerd, maar je kan ook heel wat andere activiteiten doen rond het thema van de wereldoorlogen. Van een bunkerwandelroute rond Oosterzele tot het Canada en Poland War Museum in Maldegem: wij lijsten zes activiteiten in Oost-Vlaanderen op om Wapenstilstand op een andere manier te beleven.