1. Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Regio Mechelen en Kempen

  Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast zeven escape rooms geselecteerd in de regio Mechelen en de Kempen, die echt de moeite waard zijn. Van Escape 2300 in Turnhout tot De Gouden Kooi in Mechelen, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Bibliotheek organiseert lezing ‘Veilig online: Cyberpesten’
  Sint-Katelijne-Waver

  Biblio­theek organi­seert lezing ‘Veilig online: Cyberpes­ten’

  Pesten is verschrikkelijk, zeker als het ook online gebeurt: het houdt niet op wanneer je thuis bent. Hoe gaat cyberpesten in z’n werk? En hoe pak je het aan als ouder? In samenwerking met Gezinsbond en Huis van het Kind organiseert de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver op 2 februari de lezing ‘Veilig online: Cyberpesten’ waar je als ouder leert wat (cyber)pesten is en hoe dit invloed heeft op je kinderen.
 2. Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast vijf escape rooms geselecteerd in Antwerpen en omstreken, die echt de moeite waard zijn. Van Clueless Escape Rooms in Mortsel tot The Start in Ranst, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaanden door met deze 7 workshops in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaan­den door met deze 7 workshops in de regio Mechelen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zeven leuke workshops in de regio Mechelen. Van budgetvriendelijk koken in Putte tot fruitbomen snoeien in Itegem: tijdens deze winterse workshops steek je nog wat op.
 1. Oudjaar vieren en koekenzingen! Ontdek onze weekendtips voor regio Mechelen
  PREMIUM
  Mechelen

  Oudjaar vieren en koekenzin­gen! Ontdek onze weekend­tips voor regio Mechelen

  Wat gaat de tijd toch snel. Het laatste weekend van het jaar is alweer aangebroken. Bij deze hebben we enkele tips speciaal voor u opgelijst om het laatste weekend van 2022 af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen. Wat staat er zoal op het programma? Een lichtjeswandeling met zaklamp in Hingene, een arcadehal in de bibliotheek van Lier en natuurlijk veel feest! Vuurwerk zit er niet voor elke gemeente in, maar Mechelen organiseert sowieso een geluidsarm alternatief. Ontdek hier zeven tips voor het weekend van 31 december op 1 januari.
 2. Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummaruscafé: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou
  PREMIUM
  Lier

  Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummarus­café: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou

  Nu de temperaturen onder het vriespunt gezakt zijn, zoeken we de warmte op. Dat doen we het liefst met een lekker drankje en een zacht dekentje. Op veel plaatsen kun je genieten van warme winterse suggesties, zoals appelgemberdrank bij de Gommaar of een chocomelk met amaretto bij LOD. Hieronder vind je enkele winterse suggesties om zowel je hart als je ledematen te verwarmen.
 1. Van Woody Woodcutter tot De Snoepdoos: bij deze 7 lokale winkels in de regio Mechelen koop je het ideale kerstcadeau
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Woody Woodcutter tot De Snoepdoos: bij deze 7 lokale winkels in de regio Mechelen koop je het ideale kerstca­deau

  Kerstmis nadert met rasse schreden en dat betekent voor sommigen ook dat ze nog in allerijl op zoek moeten naar een kerstcadeau. Ben jij nog op zoek naar originele geschenkjes en steun je daar graag de plaatselijke middenstand mee? Wij helpen je alvast op weg met deze zeven lokale cadeautips. Van gepersonaliseerde broodplanken bij Woody Woodcutter in Willebroek tot pralines bij De Snoepdoos in Lier: hier koop je dit jaar je lokale kerstcadeaus in de ruime regio rond Mechelen.
 2. Van Matriks tot ‘t Gelukske: bij deze 6 lokale winkels in de regio Antwerpen koop je het ideale kerstcadeau
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Matriks tot ‘t Gelukske: bij deze 6 lokale winkels in de regio Antwerpen koop je het ideale kerstca­deau

  Kerstmis nadert met rasse schreden en dat betekent voor sommigen ook dat ze nog in allerijl op zoek moeten naar een kerstcadeau. Ben jij nog op zoek naar originele geschenkjes en steun je daar graag de plaatselijke middenstand mee? Wij helpen je alvast op weg met deze zes lokale cadeautips. Van kandelaars in de vorm van het Centraal Station bij Matriks in Antwerpen tot houten speelgoed bij ‘t Gelukske in Ranst: hier koop je dit jaar je lokale kerstcadeaus in de ruime regio rond Antwerpen.
 3. Tussen de bomen en langs monumentale gebouwen: ontdek Sint-Katelijne Waver en Walem te voet
  Regio Mechelen

  Tussen de bomen en langs monumenta­le gebouwen: ontdek Sint-Katelijne Waver en Walem te voet

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Het thema van deze week is ‘wandelingen langs knooppunten’. Het is koud, maar droog weer en dus is een wandeling een ideale activiteit. In de ruime regio rond Mechelen kan je gaan wandelen tussen de bomen van Sint-Katelijne-Waver langs Duffel naar Walem en terug.
 1. Op zoek naar een betaalbare parkeerplaats in Mechelen, Lier of Heist-op-den-Berg? Wij wijzen je de weg naar de goedkoopste parkings
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Op zoek naar een betaalbare parkeer­plaats in Mechelen, Lier of Heist-op-den-Berg? Wij wijzen je de weg naar de goedkoop­ste parkings

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten voor jou uit waar je het goedkoopst parkeert in de steden Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg.
 2. Tous ensemble! Op deze 6 plekken in de regio Mechelen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Tous ensemble! Op deze 6 plekken in de regio Mechelen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK

  Het is bijna zover. Op zondag 20 november gaat het WK voetbal in Qatar van start. Onze Rode Duivels spelen er in de eerste ronde tegen Canada, Marokko en Kroatië, maar hopelijk geraken ze tot in de finale op zondag 18 december. Weet jij al waar je de wedstrijden gaat bekijken? Wij lijsten alvast zes plekken voor je op in Mechelen en omstreken, waar ze het WK uitzenden: van Bornem tot Nijlen.
 1. Van knutselen voor Sinte Mette tot een herfstwandeling in het Broek: wat te doen in het verlengde weekend van 11 november in de regio Mechelen?
  PREMIUM
  Mechelen, Lier, Heist-op-den-Berg, Puurs-Sint-Amands

  Van knutselen voor Sinte Mette tot een herfstwan­de­ling in het Broek: wat te doen in het verlengde weekend van 11 november in de regio Mechelen?

  Geen zin om thuis te blijven in het verlengde weekend van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november, maar weet je niet waar naartoe? Wij helpen je graag verder met vijf tips uit Mechelen en omstreken: van knutselen voor Sinte Mette over een stevige herfstwandeling tot dansen met Radio Minerva: hier zijn onze weekendtips!
 1. Hij komt, hij komt...: op deze 10 plekken in de regio Mechelen en de Kempen ontmoet jij Sinterklaas
  PREMIUM
  Regio Mechelen/Kempen

  Hij komt, hij komt...: op deze 10 plekken in de regio Mechelen en de Kempen ontmoet jij Sinter­klaas

  Sinterklaas is weer bijna in het land. De goedheilig man verjaart op 6 december en brengt dan traditiegetrouw pakjes rond bij alle brave kinderen. In de weken voor zijn verjaardag trekt de Sint samen met zijn pietengarde door het land om al die brave kinderen te ontmoeten. Onze redactie lijst alvast tien plekken voor je op in de regio rond Mechelen en de Kempen, waar de Sint de komende weken passeert: van Bornem tot Lier en van Herentals tot Turnhout.
 2. Van L’eef tot Sawadi: bij deze 6 lokale boetiekjes in de regio Mechelen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van L’eef tot Sawadi: bij deze 6 lokale boetiekjes in de regio Mechelen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou zes boetieks opgelijst in de regio Mechelen, die jouw bezoekje waard zijn: van L’eef in Mechelen tot Sawadi in Lier.
 1. Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmarkten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmark­ten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten tien kerstmarkten op in Mechelen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.
 1. Nog één keer griezelen, smoutebollen eten of je dieren laten wijden: dit zijn onze weekendtips voor de Mechelse regio
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Nog één keer griezelen, smoutebol­len eten of je dieren laten wijden: dit zijn onze weekend­tips voor de Mechelse regio

  Het einde van de Herfstvakantie is in zicht, maar dat hoeft nog niet meteen het einde van het plezier te betekenen. Het komende weekend kan je in onze Mechelse regio nog op tal van plekken terecht voor wat ontspanning. Zoek bijvoorbeeld jouw angsten op in de Tunnel of Terror, bezoek een jaarmarkt of laat jouw huisdier wijden. Speciaal voor jou verzamelden we een overzicht met enkele leuke weekendtips.
 2. Van film tot een boottochtje: 6 tips in Mechelen en omstreken voor je vrije dag op 1 november
  PREMIUM
  Mechelen

  Van film tot een boottocht­je: 6 tips in Mechelen en omstreken voor je vrije dag op 1 november

  Op 1 november is het Allerheiligen en dan hebben de meeste mensen een dagje vrijaf. Heel wat mensen gaan op 1 november ook naar het kerkhof, maar er valt op deze vrije dag meer te beleven. Weet jij niet goed wat te doen? Wij helpen je graag verder met zes uit-tips in Mechelen en omstreken. Van naar naar de film in Puurs tot een boottochtje op de Dijle in Mechelen. Er is voor elk wat wils.
 3. Van heksenverbranding tot de mooiste katten ter wereld: dit zijn onze weekendtips in Mechelen en omstreken
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van heksenver­bran­ding tot de mooiste katten ter wereld: dit zijn onze weekend­tips in Mechelen en omstreken

  Het komende weekend staat op veel plaatsen geheel in het teken van Halloween, maar er valt veel meer te beleven dan dat. Zo kan je ook op wandel zonder spoken en zombies; gewoon genieten van de herfstkleuren. Voel je meer voor een avontuurlijke mountainbiketocht of ben je een echt kattenmens, onze weekendtips in de regio Mechelen bedienen je op je wenken.
 4. Van springkastelenfun tot griezelplezier: met deze 7 activiteiten in de regio Mechelen vervelen je kinderen zich geen moment tijdens de herfstvakantie
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van springkas­te­len­fun tot griezelple­zier: met deze 7 activitei­ten in de regio Mechelen vervelen je kinderen zich geen moment tijdens de herfstva­kan­tie

  De herfstvakantie staat voor de deur en dus is het opnieuw tijd om leuke uitstapjes met de kinderen te plannen. Onze redactie zocht voor jou uit wat je allemaal kan doen met de kids in Mechelen en omstreken. Van het Springfestival in Walem tot een griezeltocht in Sint-Katelijne-Waver: met deze activiteiten kan jouw herfstvakantie niet meer stuk.