1. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfestival Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”
  PREMIUM
  Oostende

  Artistiek directeur Peter Craey­meersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfesti­val Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”

  De 15e editie van Filmfestival Oostende begint eraan op vrijdagavond 27 januari. Met een recordaantal nieuwe Vlaamse series die in première gaan en heel wat gasten, wordt deze eerste volwaardige wintereditie er één om niet te vergeten. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt er dan ook heel erg naar uit. “Eindelijk kunnen we uitpakken met het filmfestival dat we voor corona hadden uitgetekend”, vertelt hij.
 2. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
  oostende

  Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

  Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.
 3. Filmfestival Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie
  PREMIUM
  Oostende

  Filmfesti­val Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie

  De vijftiende editie van het Filmfestival van Oostende gaat op vrijdag 27 januari van start met een hele resem activiteiten. En die gaan verder dan films: ook als muziekliefhebber of feestbeest kom je aan je trekken. Leer je graag wat bij, etaleer je liever je kennis of hou je van een lekker hapje? Ook dan is het de moeite af te zakken naar de koningin der badsteden. Dit zijn onze vijftien aanraders.
 1. Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijverskoppel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijksfeest vieren
  Oostende

  Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijvers­kop­pel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijks­feest vieren

  Op zaterdag 18 en zondag 19 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het literatuurfestival Liefde tussen de Lijnen. De happening is een vaste afspraak rond Valentijn en staat ditmaal in het teken van de liefde met een symbolisch huwelijksfeest van schrijverskoppel Lize Spit & Rob van Essen.
 2. Restauratie van reddingboot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototentoonstelling brengt het hele proces in beeld”
  oostende

  Restaura­tie van redding­boot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototen­toon­stel­ling brengt het hele proces in beeld”

  Meer dan dertig jaar lang redde Watson Reddingboot 3 voor de kust van Oostende zeevarenden uit woelige wateren. Restart vzw redde de reddingboot in 2019 van verval en is volop bezig met de restauratie. De vrijwilligers van de vzw willen dit stukje erfgoed helemaal vaarklaar maken. De restauratie van de boot wordt nu in beeld gebracht tijdens een foto-expo in de Nieuwe Gaanderijen van 18 januari tot en met 14 maart.
 3. RESTOTIP. Frenchette in Oostende: “We moeten Gault&Millau gelijk geven... Dit is ‘très, très bien’”
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Frenchette in Oostende: “We moeten Gault&Millau gelijk geven... Dit is ‘très, très bien’”

  Ze kregen een 12 op 20 in de jongste Gault&Millau-gids, en wij gingen op een zondagavond ‘op de bots’ langs bij Frenchette in Oostende. De slogan van het restaurant? ‘It’s not real French, it’s not fake French, it’s Frenchette’. De naam betekent dus zo’n beetje ‘Fransachtig’. Bij deze alvast een lovende vermelding voor de chef. Maar eerst een bedankje voor... onze schoonmoeder.
 1. TeamFischer loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”
  Oostende

  TeamFi­scher loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”

  Oostende heeft er sinds de jaarwisseling een opvallende sportclub bij. Loopcoach Benny Fischer zette een nieuwe stap in de professionalisering van zijn ‘Rode Brigade’ TeamFischer. “Van start-to-runners over sportievelingen met marathonambities tot ultralopers: iedereen is welkom bij ons. Met de omvorming tot sportclub kunnen we nog beter werken en ons aanbod verruimen”, stelt de Oostendenaar, die een honderdtal lopers én hun gezin mocht verwelkomen om eerst te lopen en daarna te klinken op een nieuw jaar en de (weder)geboorte van zijn geesteskind.
 2. Van een duik in het koude water tot een nieuwjaarsconcert en winterwandeling: onze 5 weekendtips voor Brugge en de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van een duik in het koude water tot een nieuwjaars­con­cert en winterwan­de­ling: onze 5 weekend­tips voor Brugge en de kust

  De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is officieel gestart, maar niet voordat we nog genieten van het laatste weekend van de kerstvakantie. Tijdens het weekend van 7 en 8 januari is er dan ook nog heel wat te doen. Zo is het je laatste kans om de kerstmarkt in verschillende steden en gemeenten te bezoeken, kan je iets gaan drinken voor Nieuwjaar of het koude water induiken tijdens de nieuwjaarsduik. Hier zijn vijf tips voor Brugge en de kust voor dit weekend.
 1. Comité voor Initiatief organiseert gratis muzikaal event op vooravond van start Ronde van Vlaanderen 2023 in Brugge
  BRUGGE

  Comité voor Initiatief organi­seert gratis muzikaal event op vooravond van start Ronde van Vlaanderen 2023 in Brugge

  Het Comité voor Initiatief zal op 1 april 2023 een muzikaal evenement organiseren op de Markt in Brugge waar daags nadien de start van de Ronde van Vlaanderen gegeven wordt. Er zijn muzikale optredens tussen 19 en 23 uur. “We hebben 1 hele grote Belgische naam kunnen strikken die internationaal bekend is en met een 2de act zijn we nog in onderhandeling”, zegt een glunderende voorzitter Filip De Craemer.
 2. Van de Vagevuurbossen tot indrukwekkende zendmasten: ontdek het Brugse Ommeland vanop de fiets
  Beernem

  Van de Vagevuur­bos­sen tot indrukwek­ken­de zendmasten: ontdek het Brugse Ommeland vanop de fiets

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Om het jaar goed af te sluiten zetten we deze week een aantal van de meest opmerkelijke recreatieve fietsroutes van 2022 in de kijker. Zo ontdek je aan de hand van een tocht van 23,4 kilometer verschillende bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland die je moet gezien hebben.