1. BK wielrennen start op Grote Markt van Izegem en telt vier lokale rondes: “Klaar voor wielerfeest van formaat”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster

  BK wielrennen start op Grote Markt van Izegem en telt vier lokale rondes: “Klaar voor wieler­feest van formaat”

  Wanneer het BK wielrennen op 25 juni in Izegem neerstrijkt, krijgen we vier plaatselijke rondes én een start op de Grote Markt voorgeschoteld, met tussendoor een passage langs de Kemmelberg. “We maken ons op voor een volksfeest waarbij we alle verenigingen willen betrekken”, zegt burgemeester Bert Maertens. Supportersclub Forza Lampaert gaat in het naburige Ingelmunster dan weer een groot supportersdorp bouwen.
 1. Crossplezier, klinken met vuurwerk op de achtergrond of kerstkilo’s en -bomen verbranden: onze weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Crossple­zier, klinken met vuurwerk op de achter­grond of kerstkilo’s en -bomen verbranden: onze weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Wie tijdens het weekend van 7 en 8 januari niet op één of andere nieuwjaarsreceptie moet zijn of goede voornemens in de praktijk brengt, voorzien we graag van wat uit-tips in Zuid-West-Vlaanderen. Zo kan je op zaterdag en zondag onder andere genieten van een kerstboomverbranding, klinken op het nieuwe jaar aan de Broelkaai in Kortrijk of Wout van Aert zien strijden in Gullegem.
 2. Van een bezoek aan het huis van de Kerstman, tot een optreden bij de Radio 2-studio en een loopje om de feesttafel calorieën te verbranden: onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  kortrijk/waregem/roeselare/ieper

  Van een bezoek aan het huis van de Kerstman, tot een optreden bij de Radio 2-studio en een loopje om de feesttafel calorieën te verbranden: onze weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  Aftellen naar 2023 is uiteraard de afspraak bij uitstek dit weekend, maar misschien wil je ook dit feestweekend van 31 december en 1 januari op een andere manier vullen? Wij helpen je graag verder met vijf tips uit onze regio: van een laatste bezoek aan het Huis van de Kerstman tot een loopje om de extra calorietjes van de oudejaarsfeesttafel preventief te verbranden.
 1. Van winters festival over loop door mooie bossen tot verrassende en nostalgische kerstmarktjes: vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Zonnebeke/Heule/Geluwe

  Van winters festival over loop door mooie bossen tot verrassen­de en nostalgi­sche kerstmarkt­jes: vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  In veel stadscentra lopen er al grote eindejaarsfestiviteiten, maar er valt nog veel meer te beleven. Zo is het aanbod voor het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december weer verrassend breed met vurige concerten, lopen in de bossen, nieuwe en nostalgische kerstmarktjes en een tocht om psychisch kwetsbaren te steunen.
 2. Yves viert jubileum legendarische discotheek Pavarotti met XXL-editie in Fabriekspand: “Honderden mensen namen ‘s avonds de laatste trein naar Ingelmunster om daarna met de eerste naar huis te gaan”
  Ingelmunster / Roeselare

  Yves viert jubileum legendari­sche discotheek Pavarotti met XXL-edi­tie in Fabrieks­pand: “Honderden mensen namen ‘s avonds de laatste trein naar Ingelmun­ster om daarna met de eerste naar huis te gaan”

  Met de Zillion-film in de bioscoop en nu ook interesse van een nieuwe generatie jongeren in de bonkende beats van toen, lijken de megadiscotheken van weleer plots weer volop in de aandacht te staan. Ook naar discotheek Pavarotti in Ingelmunster kwamen indertijd honderden mensen afgezakt. Dertig jaar na de opstart van de ondertussen opgedoekte dancing brengt Yves Delbeke (51), die er zelf nog huis-DJ was, de ‘Pava’ nog eens terug op een jubileumfeest in het Fabriekspand in Roeselare.
 3. De Spil sprenkelt stevige portie hagelslag over herfstvakantie
  Roeselare

  De Spil sprenkelt stevige portie hagelslag over herfstva­kan­tie

  Naar jaarlijkse traditie pakt CC De Spil ook deze herfstvakantie opnieuw uit met het familiefestival Hagelslag. Van zondag 30 oktober tot en met woensdag 2 november pakt het Roeselaarse cultuurhuis uit met voorstellingen, workshops en binnen- en buitenactiviteiten voor iedereen vanaf drie maanden. Zo komt Kapitein Winokio langs met een nieuwe show, staat er een carrousel in de voortuin, kan je drie keer naar Stuutjes & Cinema, buttons maken, luisteren naar de verhalen van de regenfee en zoveel meer. Het volledige programma is te vinden via https://www.despil.be/pQ5p7Iw/hagelslag-2022.
 1. Opendeur in Agrotopia
  Roeselare

  Opendeur in Agrotopia

  Agrotopia, de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre bovenop de kistenloods van de REO Veiling, zet op 29 november de deuren open voor het grote publiek. Dit naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop waar minister van Landbouw en Voeding Jo Brouns de nieuwe Vlaamse voedselstrategie voorstelt. Tussen 11 en 14 uur zijn alle geïnteresseerden welkom om Agrotopia te ontdekken en kennis te maken met wat er gebeurt rond voedsel in Vlaanderen en om met eigen ogen te zien hoe ons Vlaams voedselsysteem zorgt voor gezond en duurzaam voedsel voor iedereen, binnen de grenzen van de mogelijkheden en verwachtingen en, niet in het minst, met aandacht voor innovatie. Een audiogids neemt je mee op pad dus vergeet zeker je smartphone en oortjes niet. Een bezoek is gratis, maar inschrijven een must. Dit kan via https://inagro.be/agenda/opendeurdag-agrotopia-een-vlaamse-voedselstrategie-voor-morgen.
 1. Van literatuurquiz tot escaperooms én een eigen publicatie: Broederschool wil iedereen aan het lezen krijgen met B-Books
  Roeselare

  Van literatuur­quiz tot escaper­ooms én een eigen publicatie: Broeder­school wil iedereen aan het lezen krijgen met B-Books

  Met het Letterfeest probeert de Roeselaarse Broederschool al decennialang de liefde voor boeken aan te wakkeren bij het grote publiek. Dit jaar zullen ze nog een versnelling hoger schakelen. De boekenbeurs verandert in het hippe evenement B-Books van woensdag 23 november tot zaterdag 26 november. Bij het evenement zal er meer worden ingezet op een hippe aankleding, een quiz en een vertelnamiddag, maar is er ook de optie om een escaperoom te spelen of TikTok-filmpjes te bekijken. Als kers op de taart stelt de Broederschool ook ‘De Duitse garnizoensstad Roeselare’ voor, een boek dat geschreven werd door de eigen leerlingen.
 2. Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaarse kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”
  PREMIUM
  Roeselare/Dadizele

  Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaar­se kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”

  De kerstmarkt op het Roeselaarse Stationsplein opent vrijdagavond voor het eerst. Chalet met het opvallendst verhaal is die van Les Frères, zijnde de halfbroers Steve Grymonprez (40) en Gregory Vandeweghe (34). Als zaakvoerders van respectievelijk restaurant De Historic in Dadizele en café ’t Hoekske in Beveren hebben beiden bakken horecaervaring, maar voor het eerst bundelen ze de krachten voor een winters initiatief. “We willen de après-skisfeer à la Moosebar naar Roeselare brengen”, klinkt het.
 3. Kunstendag voor Kinderen in KOERS
  Roeselare

  Kunstendag voor Kinderen in KOERS

  KOERS. Museum van de Wielersport neemt op zondag 20 november deel aan de 11e editie van de Kunstendag voor Kinderen. Op het programma van het museum aan het Roeselaarse Polenplein staan een leuke familievoorstelling en verschillende creatieve workshops voor kinderen tot 12 jaar zoals beatboxen of het maken en stylen van een muzette. De allerkleinsten kunnen ook een bezoekje aan de snoezelruimte en wie weet ga je wel naar huis met je eigen trofee bricolee. Inschrijven voor de betalende workshops kan via koersshop.roeselare.be/Exhibitions/Overview. Meer info vind je op koersmuseum.be/nl/kalender/kunstendag-voor-kinderen.
 1. Roeselarenaars gratis welkom op CrossCup
  Roeselare

  Roeselaren­aars gratis welkom op CrossCup

  De beste crossers van het land gaan op zondag 27 november de strijd met elkaar aan tijdens de CrossCup Roeselare. Rond het Schierveldestadion langs de Diksmuidsesteenweg komen in de voormiddag de sterren van morgen, zijnde jongens en meisjes geboren tussen 2010 en 2017, aan de start. In de namiddag strijden de cadetten, scholieren, senioren en masters voor de overwinning. De toegang bedraagt in voorverkoop 5 euro, aan de kassa betaal je zeven euro. Voor alle Roeselarenaars is er echter goed nieuws. Op vertoon van hun identiteitskaart zijn zij gratis welkom om hun favorieten aan te sporen. Meer op https://crosscup.be/nl/roeselare/.
 2. Van Swarovski-sportschoenen tot excentrieke Yeezy’s van Kanye West: 5 blikvangers op expo Sneaker Gold in Izegem
  PREMIUM
  Izegem

  Van Swarovski-sportschoe­nen tot excentrie­ke Yeezy’s van Kanye West: 5 blikvan­gers op expo Sneaker Gold in Izegem

  Of je ze nu sneakers of sportschoenen noemt, de kans is groot dat ook jij er thuis minstens één paar in het rek hebt staan. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken en daar speelt stadsmuseum Eperon d’Or uit Izegem met de nieuwe expo Sneaker Gold graag op in. Je kan er vanaf dit weekend 200 exemplaren bewonderen, het ene al excentrieker dan het andere. Van de Nike Air Mags uit de film ‘Back To The Future II’ tot de bizar vormgegeven Yeezy’s van rapper Kanye West: wij halen er vijf blikvangers uit.
 1. Infoavond over zindelijkheid
  Roeselare

  Infoavond over zindelijk­heid

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op woensdag 16 november een gratis infoavond over zindelijkheid voor ouders met een peuter en voor leerkrachten en kinderbegeleiders die met kleuters werken. Na de uiteenzetting wordt stilgestaan bij allerlei vragen en opvattingen over zindelijkheid en worden praktische en concrete tips gegeven. De infoavond vindt plaats in het Welzijnshuis langs de Gasthuisstraat 10 en start om 19.30 uur. Inschrijven doe je via https://huisvanhetkindroeselare.be/op-het-potje.
 2. Koolskamps patrijzenonderzoek wordt toegelicht
  Rumbeke/Koolskamp

  Koolskamps patrijzen­on­der­zoek wordt toegelicht

  In het voorjaar hebben wetenschappers van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) in samenwerking met wildbeheereenheid (WBE) ‘t Veld een onderzoek rond patrijzen in Koolskamp opgezet. Aan de hand van zenders brachten ze in kaart hoe deze akkervogels doorheen de seizoenen gebruik maken van het landschap en hoe groot hun territorium is. De patrijs is een typische vogel van het kleinschalig landbouwlandschap. Door veranderingen in het landgebruik en het verdwijnen van ruige hoekjes kende de patrijs de voorbije jaren een sterke achteruitgang. Verschillende projecten proberen het tij te keren. Zo werden in de regio Ardooie met steun van het Leader project ‘Geïntegreerd Faunaplan’ fauna-akkers aangelegd. Die doen dienst als schuil- en broedplaats en voorzien de patrijzen het hele jaar rond van voedsel. Een ideale plek dus voor INBO om er op onderzoek te gaan. Onderzoeker Thomas Scheppers van INBO geeft op 17 november een toelichting over het opzet, de aanpak en eerste resultaten van dit zenderonderzoek. Dit om 19.30 uur in het Educatief Centrum het Sterrebos langs de Moorseelsesteenweg 2 in Roeselare. Inschrijven kan via westvlaamsehart@west-vlaanderen.be of 051/27.55.50.