1. VELT leert je laagstam fruitbomen snoeien
  Roeselare

  VELT leert je laagstam fruitbomen snoeien

  VELT Roeselare organiseert op zaterdag 4 maart een snoeiles omtrent laagstam fruitbomen. De vereniging strijkt hiervoor neer op het domein van freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat 23. Tijdens de les krijg je eerst een theoretische uitleg en aansluitend ga je zelf aan de slag in kleine groepjes en onder deskundige begeleiding. Er wordt gevraagd om zelf een snoeischaar mee te brengen. Deelnemen kost vijf euro voor leden, 10 euro voor niet- leden en houders van een vrijetijdspas betalen de helft van de prijs.
 1. Harmonie zoekt slimste Rumbekenaar
  Rumbeke

  Harmonie zoekt slimste Rumbeke­naar

  Koninklijke Harmonie St-Cecilia Rumbeke gaat op zoek naar de slimste Rumbekenaar. Op zaterdag 4 maart om 20 uur organiseert de harmonie de ‘Slimste Rumbekenaar I-Q-UIZ’ in zaal Ocar aan het Rumbeekse Kerksplein. Het wordt een gezellige avond om samen de hersenen te pijnigen op leuke, interessante, maar vooral niet al te moeilijke vragen. Deelnemen kan met maximum vijf personen per ploeg en kost 20 euro per ploeg. Inschrijven voor 25 februari via quiz.harmonie.rumbeke@gmail.com.
 1. Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Volgens de weersvoorspellingen wordt het zacht winterweer in het weekend van 4 en 5 februari. Ideaal dus om er even op uit te trekken, bijvoorbeeld te gaan wandelen in Gits of een winterterras in Slypskapelle op te zoeken. Wie bouw- of verbouwplannen heeft wordt verwacht in Roeselare Expo. Het Patersdreef Indoor festival in Tielt is het eerste festival van het nieuwe jaar maar voor de organisatoren ook meteen het laatste. En de carnavalisten gaan dit weekend uit de bol.
 2. Kleuters De Verrekijker palmen CC De Spil in
  Rumbeke

  Kleuters De Verrekij­ker palmen CC De Spil in

  De kleuters van de Rumbeekse vrijebasisschool De Verrekijker staan op zaterdag 4 februari op de planken van CC De Spil. Ze brengen er het muzikale spektakel ‘Het grote straatfeest’. Op die manier zetten de kinderen verschillende straten van Rumbeke in de kijker en burgemeester Kris Declercq (CD&V) komt zelfs langs om het Verrekijkerplein te openen. Aan het spektakel werken niet enkel de kleuters en hun kleutersleidsters mee, ook de leerkrachten van het lager helpen mee achter de schermen en zorgen voor klank en belichting tijdens de voorstelling. Er zijn nog kaarten voor de voorstellingen op zaterdag 4 februari om 10 en 16 uur. Je betaalt hiervoor 7 euro. Info via 051/20.29.28.
 3. Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school
  Roeselare

  Gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op dinsdag 7 februari een gratis infosessie over gamen, sociale media en schermtijd thuis en op school. Tijdens die infosessie maak je kennis met de virtuele wereld van het gamen en de beleving van schermtijd. Er wordt stilgestaan bij het verslavende effect ervan en wanneer het te veel is. Er worden concrete handvatten, tools en tips aangereikt over hoe daarmee om te gaan en hoe daarover het best in gesprek te gaan. De sessie start om 19.30 uur en wordt georganiseerd in Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Je kan ook online deelnemen. Deelnemen is gratis, inschrijven doe je via www.arhus.be of 051/69.18.00.
 1. Na crisisjaren blijft organisatie van 42e Bouwbeurs positief: “Mensen leven in onzekere tijden, maar wij willen er voor hen zijn met onze expertise”
  Roeselare

  Na crisisja­ren blijft organisa­tie van 42e Bouwbeurs positief: “Mensen leven in onzekere tijden, maar wij willen er voor hen zijn met onze expertise”

  Door corona kon de Bouwbeurs Roeselare twee jaar niet doorgaan, maar nu palmt het evenement begin februari opnieuw Expo Roeselare in. 140 exposanten informeren je er inzake je (ver)bouwdromen. “Heropstarten is niet evident, maar we staan er wel opnieuw. Velen hebben plannen om te bouwen of renoveren”, zegt voorzitter Jan Develtere die in tijden van crisis tot rotsvast blijft geloven in de bouwsector en de beurs.
 1. Wandtapijten en schilderijen te kijk in kunstcafé Barlaban
  Roeselare

  Wandtapij­ten en schilderij­en te kijk in kunstcafé Barlaban

  Het Roeselaarse kunstcafé Barlaban pakt elke 40 dagen uit met een nieuwe expo. Vanaf donderdag 26 januari tot en met 5 maart kan je er kennismaken met een minder gekende kunstvorm zijnde het maken van tapijten. Dit dankzij de werken van Oostendenaar David Smulders, schilder beeldend kunstenaar en tapijtontwerper. Hij is 20 jaar actief en omschrijft zijn stijl als constructief abstract. In deze tentoonstelling stelt David wandtapijtjes in combinatie met schilderijen tentoon. De expo is te bezoeken tijdens de openingsuren van het café langs de Sint-Hubrechtsstraat en op zondag 5 maart is er vanaf 18.30 uur een meet & greet met de kunstenaar. Meer op https://barlaban.weebly.com/.
 2. Vogels voeren en beloeren bij Woonzorgnetwerk BEN
  Roeselare

  Vogels voeren en beloeren bij Woonzorg­net­werk BEN

  Het laatste weekend van januari worden in gans Vlaanderen de tuinvogels geteld. In Roeselare organiseert Natuurpunt Mandelstreke, samen met Woonzorgnetwerk BEN en de stad, daarom een gezinsnamiddag ‘tuinvogels kijken’. Leden van Natuurpunt Mandelstreke stellen op zaterdag 28 januari hun telescopen scherp op de voederplaatsen in de tuin van Woonzorgnetwerk BEN langs de Dr. Delbekestraat 27. Het wordt een unieke kans om tuinvogels van dichtbij te bewonderen en je kennis bij te spijkeren. Kinderen kunnen ondertussen pindakaasrolletjes en pindasnoeren knutselen. Of breng jouw oude koffietas met handvat mee, die klaar stond voor de kringwinkel. Die wordt gevuld met graantjes en vet voor de vogels in jouw tuin. Stad Roeselare zorgt voor alle materiaal. Iedere bezoeker krijgt daarnaast ook een drankje aangeboden. Iedereen is welkom bij Woonzorgnetwerk BEN van 13.30 tot 16.30 uur.
 3. Quizzen ten voordele van Younited
  Roeselare

  Quizzen ten voordele van Younited

  Onder de noemer ‘Het ei van Ambiorix’ organiseren Younited Roeselare en Younited Cycling Roeselare een quiz ten voordele van hun werking. De voetbal- en fietsteams bestaan uit mensen die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving. In hun team vinden ze een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen zowel op als naast het veld begeleiden. De quiz wordt gemaakt en gepresenteerd door Wouter Bossuyt en vindt plaats op vrijdag 10 februari in de concertzaal van TRAX. De deuren gaan er open om 19 uur, de quiz start om 20 uur en er zijn hapjes en drankjes voorzien. Deelnemen kan in groepen van maximum vier personen en kost 20 euro per ploeg. Inschrijven doe je door je (groeps)naam te mailen naar heteivanambiorix@gmail.com. Het inschrijvingsgeld is ter plaatse te betalen.
 1. Filosofische lezingen over gezondheid
  Roeselare

  Filosofi­sche lezingen over gezondheid

  MSKA Roeselare pakt uit met een reeks filosofische lezingen op Campus Tant. Centrale thema is gezondheid. Op donderdag 2 februari komt prof. dr. Pieter Adriaens, wetenschapsfilosoof aan de KU Leuven, langs op de campus langs de Hugo Verrieststraat. Hij zal het hebben over wat gezondheid is, over ziektes en andere ongemakken. Op donderdag 16 februari nodigt het MSKA prof. dr. Freddy Mortier, moraalfilosoof en ere-vicerector van de UGent, uit voor een lezing over patiëntenrechten en zelfbeschikking. Op donderdag 2 maart tot slot focust prof. dr. ir. Myriam Dumortier, senior researcher bij het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek en gastprofessor aan de UGent, op het thema van biodiversiteitscrisis tot corona. De lezingen starten telkens om 19.30 uur. Per lezing betaal je vijf euro, voor de volledige reeks 10 euro. Wie jonger is dan 18 jaar of lid van het August Vermeylenfonds, rebelle, het Humanistisch Verbond, het Davidsfonds of school loopt in het MSKA komt er gratis in. Meer info en verplicht reserveren via www.filosofischetuin.be.
 1. Frietjes en animatie op allereerste Roeselaarse nieuwjaarsreceptie
  Roeselare

  Frietjes en animatie op allereer­ste Roeselaar­se nieuwjaars­re­cep­tie

  Roeselare zet 2023 in met een primeur. Op zondag 22 januari vindt de allereerste nieuwjaarsreceptie voor inwoners plaats. Van 11 tot 13 uur kunnen de Roeselarenaren vanop het Stationsplein samen klinken op het nieuwe jaar. Alle de inwoners van de stad worden er getrakteerd op een hapje en een drankje tijdens de allereerste nieuwjaarsreceptie. Voor niet-alcoholdrinkers is er een verrassende mocktail, wie honger heeft kan smullen van verse frietjes. Een rijdende fanfare en liveband The Puppeteers zorgen voor extra ambiance en er is ook kinderanimatie voorzien. Het stadsbestuur hoopt dat veel inwoners de fiets nemen richting Stationsplein en voorziet dan ook extra fietsenstallingen. Wie liever met de bus naar de nieuwjaarsreceptie afzakt, kan rekenen op een extraatje. Wie voor het opstappen ‘Roeselare’ sms’t naar 4884, krijgt een gratis ticket.
 2. Spaghettifestijn moet zomerkamp Jeugdateljee betaalbaar houden
  Roeselare

  Spaghetti­fes­tijn moet zomerkamp Jeugd­ateljee betaalbaar houden

  Jeugdateljee organiseert opnieuw hun jaarlijkse spaghettifestijn. De opbrengst ervan gebruikt de jeugdbeweging voor kinderen en tieners met een ondersteuningsnood om hun kamp betaalbaar te houden voor de deelnemers. Het spaghettifestijn vindt plaats op zaterdag 18 februari in zaal De Kiem langs de St-Hubrechtsstraat 31. Je kan er smullen van 18 tot 21.30 uur maar ook een portie spaghetti afhalen is mogelijk. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen tot 12 jaar 10 euro. Met een vrijetijdspas tel je 10 of 8 euro neer. Er zijn ook steunkaarten te koop. Die kosten 3 euro. Inschrijven kan tot 10 februari via 051/20.65.59, een mailtje aan tine.vansteenkiste@vocopstap.be of tijdens de kantooruren bij VOC Opstap aan het Staionsplein 46.
 3. Markant organiseert inspiratiecafé met finalistes WOMED Award
  Roeselare

  Markant organi­seert inspiratie­café met finalistes WOMED Award

  Markant organiseert op woensdagavond 1 februari een inspiratiecafé onder de noemer ‘Female Founders’. Die avond halen ze de acht finalistes van de Womed Award, waarbij Womed staat voor WOMen in Enterprise and Development, naar ’t Werkpand POM – Ondernemerscentrum in de Spanjestraat, waar zij meer vertellen over hun ondernemersverhaal. Ook POM Roeselare licht er het concept Start & Go toe. Het wordt ongetwijfeld een inspirerende avond voor ondernemers, starters en pre-starters uit om inspiratie te komen opdoen. Inschrijven kan tot 27 januari op markantvzw.wufoo.com/forms/q1wtv0n60n00j79/.