1. Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LEGO-jaaroverzicht is vanaf morgen te bezichtigen in Beringen
  PREMIUM
  Beringen

  Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LE­GO-jaarover­zicht is vanaf morgen te bezichti­gen in Beringen

  Het is voor Maarten Verlinden (43) intussen een traditie geworden: het afgelopen jaar visueel vormgeven met LEGO-blokjes. Koningin Elizabeth die overleden is, de Boerentoren in Antwerpen of de Vlaamse bevolking die massaal zonnepanelen laat plaatsen, het is vanaf morgen allemaal te bezichtigen in de Beringse bibliotheek. De LEGO-kunstenaar vertelt ons hoe dat in zijn werk gaat, en het blijkt geen sinecure.
 1. Van magische bellydanceshow tot concert van Belgium’s Got Talent-winnaar of avondje speeddaten in Hasselt: Vijf tips voor het weekend in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van magische bellydance­show tot concert van Belgium’s Got Ta­lent-win­naar of avondje speeddaten in Hasselt: Vijf tips voor het weekend in Limburg

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips in Limburg voor zaterdag 21 en zondag 22 januari. Op het programma het programma staan een avondje speeddaten in Hasselt, een nieuwjaarsconcert in Sint-Truiden en de traditionele borrelwandeling Heusden-Zolder: alles om er een geslaagd weekend van te maken!
 2. Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaperooms in Limburg ontsnappen?
  PREMIUM
  Limburg

  Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaper­ooms in Limburg ontsnappen?

  Op zoek naar een leuke binnenactiviteit? Wij helpen je op weg met deze negen escaperooms in Limburg. Een escaperoom is leuk om met je familie, vrienden of collega’s te doen. Samen probeer je uit een kamer te ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Lock Us in Sint-Truiden tot Mystery 19 in Houthalen-Helchteren: kunnen jij en je gezelschap uit deze escaperooms ontsnappen?
 1. Truiense escaperoom LOCk US pakt uit met eerste tweepersoonskamer van Vlaanderen: “Op geen enkel moment geraak je uit de beleving van de crypte”
  Sint-Truiden

  Truiense escaperoom LOCk US pakt uit met eerste tweeper­soons­ka­mer van Vlaanderen: “Op geen enkel moment geraak je uit de beleving van de crypte”

  Fans van escaperooms moeten tegenwoordig in Sint-Truiden zijn, want Robby Brans van LOCk US heeft een gloednieuwe kamer gecreëerd. ‘R.I.P.’ is een escaperoom voor twee personen geworden, en dat is uniek in Vlaanderen. “Het idee ontstond nog voor corona tijdens een trip naar Nederland, maar uiteindelijk hebben we een volledig jaar aan de kamer gebouwd”, legt Robby uit.
 2. Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Truiden weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Trui­den weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”

  Oplettende voorbijgangers hebben het misschien al gemerkt: er is weer leven in de Cohibar op het Heilig-Hartplein, en dat is allemaal aan Anneleen Drillieux (27) en Brandon Willems (29) te danken. Het koppel heropende een week geleden wat ooit een populair danscafé voor jongeren was, en hoopt dezelfde sfeer te laten terugkeren naar Sint-Truiden. “Het uitgaansleven in Sint-Truiden moet weer tot leven gewekt worden”, klinkt het.
 1. Van limoncello maken tot knutselen met klei: met deze 8 winterworkshops in Limburg kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Limburg

  Van limoncello maken tot knutselen met klei: met deze 8 winterwork­shops in Limburg kom jij de koude dagen door

  Nu de eindejaarsperiode is gepasseerd, beginnen velen alvast af te tellen naar de zomer. Maar ook in de winter staan er allerlei leuke activiteiten gepland. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een winterworkshop. Van limoncello maken in Kozen (Nieuwerkerken) tot knutselen met klei in Paal: tussen deze 8 winterworkshops in Limburg vind je ongetwijfeld voor elk wat wils.
 1. Van sterrenkijken in Genk tot verhalen beluisteren in Bocholt: dit zijn onze tips voor het weekend in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van sterrenkij­ken in Genk tot verhalen beluiste­ren in Bocholt: dit zijn onze tips voor het weekend in Limburg

  Staat je agenda voor zaterdag 7 en zondag 8 januari nog helemaal leeg en breng je daar graag verandering in? Ook in het nieuwe jaar houdt onze redactie je op de hoogte van de leukste weekend-activiteiten in Limburg. Of je nu groene vingers hebt en de natuur van Genk een handje wilt helpen, of liever geniet van een ontspannende wandeling met fakkels: er is voor ieder wat wils!
 1. Fototentoonstelling ‘Kompelkoppen’ in Heusden-Zolder legt ziel van mijnwerkers bloot: “Verdriet en heimwee naar iets wat nooit meer terugkomt”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Fototen­toon­stel­ling ‘Kompelkop­pen’ in Heus­den-Zol­der legt ziel van mijnwer­kers bloot: “Verdriet en heimwee naar iets wat nooit meer terugkomt”

  Wie een unieke blik op het dertigjarige mijnverleden in Zolder wil werpen, kan naar de tentoonstelling ‘Kompelkoppen’ van fotograaf Stephan Vanfleteren en sound designer Stef Van Alsenoy in ZLDR Luchtfabriek. Het duo toont daar liefst 60 karaktervolle koppen van mijnwerkers die in de ondergrond gewerkt hebben.
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Limburg

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij lijsten de goedkoopste parkings in Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Pelt, Lommel en Maasmechelen voor je op.
 1. Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau of sprankelende outfits? Bij deze zeven feestelijke winkels in Hasselt scoor je zeker
  PREMIUM
  Hasselt

  Op zoek naar hét perfecte kerstca­deau of sprankelen­de outfits? Bij deze zeven feestelij­ke winkels in Hasselt scoor je zeker

  Ben jij nog druk op zoek naar een feestoutfit of mis je nog dat ene perfecte cadeau voor onder de kerstboom? Dan helpt onze redactie jou graag op weg met zeven must-visit adresjes in Hasselt. Sprankelende glitterrokken, duurzame zeepjes en ambachtelijke kerststronken die zo uit de oven komen: met deze tips wordt het een eindejaarsperiode om niet te vergeten.
 2. Boekenfestijn en live radio-uitzending in bibliotheek Beringen op 3 december
  Beringen

  Boekenfes­tijn en live ra­dio-uitzending in biblio­theek Beringen op 3 december

  Op 3 december zet bibliotheek van Beringen auteurs, en vooral auteurs uit eigen stad, in de kijker. Samen met Radio Benelux wordt een boekenfestijn georganiseerd, gekoppeld aan een live radio-uitzending in de bib van 10:00 tot 13:00 uur en dit onder de noemer ‘Saturday Coated’. “Met ‘Saturday Coated’ willen we de verbinding maken tussen de Beringse auteurs en hun lezers. Dat doen we door de auteurs op 3 december een plaatsje te geven in de bib. Daar kan je dan kennis maken en een praatje slaan met deze talenten. Radio Benelux voorziet op hetzelfde moment muziek en interviews met de auteurs, onder wie een groot aantal Beringse schrijvers, live vanuit de bibliotheek”, aldus schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer (N-VA).
 1. Kasteel van Duras opnieuw omgetoverd tot kerstspektakel: “Bijna 70 dansers en acteurs zorgen dit jaar voor een volledig nieuwe beleving”
  Sint-Truiden

  Kasteel van Duras opnieuw omgetoverd tot kerstspek­ta­kel: “Bijna 70 dansers en acteurs zorgen dit jaar voor een volledig nieuwe beleving”

  Het is nog enkele weken wachten voor het kasteel van Duras effectief de deuren opent voor Kerstmagie, maar achter de schermen hebben de kamers van het kasteel al een fikse make-over gekregen. Drie weken lang kunnen bezoekers er op zoek gaan naar wie de magie van de kerstperiode probeert te laten verdwijnen. En in tegenstelling tot vorig jaar, zijn de live acteurs weer van de partij om van Kerstmagie een onvergetelijk spektakel te maken.