1. Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast vijf escape rooms geselecteerd in Antwerpen en omstreken, die echt de moeite waard zijn. Van Clueless Escape Rooms in Mortsel tot The Start in Ranst, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internationale filmprijzen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfelijk blijven zoals oude farao’s”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internatio­na­le filmprij­zen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfe­lijk blijven zoals oude farao’s”

  De intussen 58-jarige Hobokenaar Patrick Knight maakt al 35 jaar muziek en scoorde daar vooral in het buitenland mee. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de film. Met ‘Ankh’, die hij zelf opnam, regisseerde en van een soundtrack voorzag, sleepte hij al liefst negentien (!) internationale filmprijzen in de wacht. De door het oude Egypte geïnspireerde film gaat over de vergankelijkheid van het leven en de nood om iets achter te laten. “Ik wilde nooit geld of bekendheid, maar ik wil wél een voetafdruk achterlaten.”
 1. Jong Waaslands geweld infiltreert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”
  ANTWERPEN/KRUIBEKE

  Jong Waaslands geweld infil­treert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”

  Dat er in het rustieke Kruibeke aan de overkant van ’t water nog nood was aan steviger nachtleven, staat buiten kijf. Maar de vijf gasten achter feestconcept ‘LLOSS’ wonen intussen in de Koekenstad en voelen zich er al helemaal thuis met eind deze maand een eerste clubeditie van hun festijn in Capital. “We willen meer clubs aandoen in meer steden, laat het maar organisch groeien.”
 2. Verhaal van verzetsbeweging De Zwarte Hand leeft voort in nieuw theaterproject: “Dit is geen ver-van-mijn-bed-show”
  Boom/Puurs/Bornem

  Verhaal van verzetsbe­we­ging De Zwarte Hand leeft voort in nieuw theaterpro­ject: “Dit is geen ver-van-mijn-bed-show”

  Een tiental leerlingen van het Atheneum Boom werken mee aan een theaterproject rond de verzetsbeweging De Zwarte Hand. Samen met auteur Tjen Mampaey en regisseur Luc Pien duiken ze in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en gaan zij na wat verzet voor hen betekent. Het resultaat is ‘Een hand in het verzet’, een toneelstuk dat in februari en maart te zien is in Boom en Puurs.