1. Van SUV op twee wielen tot speedpedelec met 260 kilometer bereik en voorstelling van The Women Peloton: 14 bijzonderheden op Velofollies
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van SUV op twee wielen tot speedpede­lec met 260 kilometer bereik en voorstel­ling van The Women Peloton: 14 bijzonder­he­den op Velofol­lies

  Ein-de-lijk, na drie jaar verplichte coronapauze verwelkomt Kortrijk Xpo weer het driedaagse Velofollies, vanaf vrijdag 20 januari. En hoe! De vijftiende editie van de populairste fietsbeurs van België is met ruim 600 merken en ruim 300 exposanten volzet. “We gaan zoals vroeger voor 40.000 bezoekers”, zegt organisator Pieter Desmet. We stellen alvast 14 bijzonderheden aan u voor.
 1. Crossplezier, klinken met vuurwerk op de achtergrond of kerstkilo’s en -bomen verbranden: onze weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Crossple­zier, klinken met vuurwerk op de achter­grond of kerstkilo’s en -bomen verbranden: onze weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Wie tijdens het weekend van 7 en 8 januari niet op één of andere nieuwjaarsreceptie moet zijn of goede voornemens in de praktijk brengt, voorzien we graag van wat uit-tips in Zuid-West-Vlaanderen. Zo kan je op zaterdag en zondag onder andere genieten van een kerstboomverbranding, klinken op het nieuwe jaar aan de Broelkaai in Kortrijk of Wout van Aert zien strijden in Gullegem.
 2. Van een bezoek aan het huis van de Kerstman, tot een optreden bij de Radio 2-studio en een loopje om de feesttafel calorieën te verbranden: onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  kortrijk/waregem/roeselare/ieper

  Van een bezoek aan het huis van de Kerstman, tot een optreden bij de Radio 2-studio en een loopje om de feesttafel calorieën te verbranden: onze weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  Aftellen naar 2023 is uiteraard de afspraak bij uitstek dit weekend, maar misschien wil je ook dit feestweekend van 31 december en 1 januari op een andere manier vullen? Wij helpen je graag verder met vijf tips uit onze regio: van een laatste bezoek aan het Huis van de Kerstman tot een loopje om de extra calorietjes van de oudejaarsfeesttafel preventief te verbranden.
 1. Van winters festival over loop door mooie bossen tot verrassende en nostalgische kerstmarktjes: vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Zonnebeke/Heule/Geluwe

  Van winters festival over loop door mooie bossen tot verrassen­de en nostalgi­sche kerstmarkt­jes: vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  In veel stadscentra lopen er al grote eindejaarsfestiviteiten, maar er valt nog veel meer te beleven. Zo is het aanbod voor het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december weer verrassend breed met vurige concerten, lopen in de bossen, nieuwe en nostalgische kerstmarktjes en een tocht om psychisch kwetsbaren te steunen.
 1. Over de ‘Provence van Kortrijk en Zwevegem’: ontdek het Kooigem- en Grandvalbos te voet
  Leiestreek

  Over de ‘Provence van Kortrijk en Zwevegem’: ontdek het Kooigem- en Grandval­bos te voet

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Het thema van deze week is ‘wandelingen langs knooppunten’. Het is koud, maar droog weer en dus is een korte wandeling een ideale activiteit. In de Leiestreek wandel je door het Kooigembos en het Grandvalbos, over de ‘Provence van Kortrijk en Zwevegem’.
 2. CC De Schakel ontvangt de hele week grote namen in Wintercircus Deluxe: “Dit jaar géén circusvoorstelling, die organiseren we wellicht voortaan in de zomer”

  CC De Schakel ontvangt de hele week grote namen in Wintercir­cus Deluxe: “Dit jaar géén circusvoor­stel­ling, die organise­ren we wellicht voortaan in de zomer”

  Deze week wordt Wintercircus Deluxe afgetrapt, het programma van CC De Schakel tijdens Waregem Wintert. Voor het eerst in jaren vindt dat niet plaats in een circustent, maar in Waregem Expo. “Het is niet te verantwoorden om bij deze energieprijzen een tent te verwarmen”, zegt Joost Van de Kerkhove. Maar het programma zélf is uitgebreider dan andere jaren, met de ene grote naam na de andere.
 1. Van Swarovski-sportschoenen tot excentrieke Yeezy’s van Kanye West: 5 blikvangers op expo Sneaker Gold in Izegem
  PREMIUM
  Izegem

  Van Swarovski-sportschoe­nen tot excentrie­ke Yeezy’s van Kanye West: 5 blikvan­gers op expo Sneaker Gold in Izegem

  Of je ze nu sneakers of sportschoenen noemt, de kans is groot dat ook jij er thuis minstens één paar in het rek hebt staan. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken en daar speelt stadsmuseum Eperon d’Or uit Izegem met de nieuwe expo Sneaker Gold graag op in. Je kan er vanaf dit weekend 200 exemplaren bewonderen, het ene al excentrieker dan het andere. Van de Nike Air Mags uit de film ‘Back To The Future II’ tot de bizar vormgegeven Yeezy’s van rapper Kanye West: wij halen er vijf blikvangers uit.
 1. Yves viert jubileum legendarische discotheek Pavarotti met XXL-editie in Fabriekspand: “Honderden mensen namen ‘s avonds de laatste trein naar Ingelmunster om daarna met de eerste naar huis te gaan”
  Ingelmunster / Roeselare

  Yves viert jubileum legendari­sche discotheek Pavarotti met XXL-edi­tie in Fabrieks­pand: “Honderden mensen namen ‘s avonds de laatste trein naar Ingelmun­ster om daarna met de eerste naar huis te gaan”

  Met de Zillion-film in de bioscoop en nu ook interesse van een nieuwe generatie jongeren in de bonkende beats van toen, lijken de megadiscotheken van weleer plots weer volop in de aandacht te staan. Ook naar discotheek Pavarotti in Ingelmunster kwamen indertijd honderden mensen afgezakt. Dertig jaar na de opstart van de ondertussen opgedoekte dancing brengt Yves Delbeke (51), die er zelf nog huis-DJ was, de ‘Pava’ nog eens terug op een jubileumfeest in het Fabriekspand in Roeselare.
 2. Van 25 jaar F.C. De Kampioenenstrips over speurmuis Stilton tot lifestyle met Piet Huysentruyt: 14 redenen waarom je Boektopia in Kortrijk niet mag missen
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van 25 jaar F.C. De Kampioenen­strips over speurmuis Stilton tot lifestyle met Piet Huysen­truyt: 14 redenen waarom je Boektopia in Kortrijk niet mag missen

  Een bezoek aan het grootste boekenevenement van Vlaanderen is een must voor een geslaagde herfstvakantie. Niet overtuigd? Wij lijsten veertien redenen op waarom Boektopia een aanrader is en helemaal geen stoffige boekenbedoening zoals u misschien wel denkt. Kom vooral zelf kijken van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november in Kortrijk Xpo.
 1. Van Nuba-R tot Moendial: hier kan je de Rode Duivels aanmoedigen tijdens het WK in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Nuba-R tot Moendial: hier kan je de Rode Duivels aanmoedi­gen tijdens het WK in het zuiden van West-Vlaanderen

  Het WK in Qatar komt steeds dichterbij: op 20 november speelt het thuisland de openingswedstrijd tegen Ecuaduor en op 23 november komen de Rode Duivels voor het eerst in actie, tegen Canada. Op heel wat plaatsen kan je de matchen van de Belgen volgen op groot scherm, omringd door medesupporters. Wij lijsten op waar je kan gaan kijken in het zuiden van West-Vlaanderen. Jij komt toch ook supporteren?
 2. Van een bezoekje aan de Sint, de herdenking van Wapenstilstand tot lichtprojecties over de geschiedenis van Brouwerij Rodenbach: wat te doen in het verlengd weekend van 11 november in Zuid-West-Vlaanderen?
  PREMIUM
  waregem/Ieper/Kortrijk/roeselare

  Van een bezoekje aan de Sint, de herdenking van Wapenstil­stand tot lichtpro­jec­ties over de geschiede­nis van Brouwerij Rodenbach: wat te doen in het verlengd weekend van 11 november in Zuid-West-Vlaanderen?

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips in zuid-West-Vlaanderen voor vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november. Van de lumineuze nachten in Roeselare tot de Gentleman’s Fair in Waregem: voor ieder wat wils!