1. Orde van Hofmaarschalken organiseert Oenstellingsgala
  Halle

  Orde van Hofmaar­schal­ken organi­seert Oenstel­lings­ga­la

  De Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames organiseren op zaterdag 4 februari opnieuw het Oenstellingsgala. Dat vindt opnieuw plaats op de campus van Don Bosco aan de Lenniksesteenweg. Die avond wordt het nieuw hofmaarschalkenpaar aangesteld en het vorige hofmaarschalkenpaar Cédric I en Peggy I en hun mini Hofmaarschalkenpaar Jochem I en Ilona I wordt opgenomen in de Orde. Presentator van dienst is Mark Huylenbroeck. De hofmaarschalken hebben met De Halse Dansmariekes en de Halse Vedettenparade verschillende lokale artiesten op het podium staan, maar met Jettie Pallettie en De Lawineboys staan ook sfeermakers van buiten Halle op de affiche. DJ Mazzletov zal samen met Dj Jorre voor ambiance zorgen voor en na de verschillende optredens. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro en aan de kassa 10 euro. Extra informatie over het Oenstellingsgala is te vinden op www. galabal-halle.be.
 2. Opnieuw Kaarskensprocessie in Halle
  Halle

  Opnieuw Kaarskens­pro­ces­sie in Halle

  De plaatselijke KWB-afdeling organiseert in Halle opnieuw de Kaarskensprocessie. Die gaat uit op zaterdag 4 februari. Vanaf 19.30 uur wordt er verzameld in de basiliek. Om 19.40 uur start dan de processie doorheen de binnenstad. Iedereen krijgen een boekje met Marialiedjes en een kaars. Omstreeks 21.30 uur is het einde voorzien in het Onze-Lieve-Vrouwcentrum aan de Ninoofsesteenweg. Daar worden er koffie en pannenkoeken geserveerd voor alle ingeschreven deelnemers. Deelnemen kost 3 euro per persoon. Vooraf inschrijven kan via 02/360.21.81 of hans.carlier@telenet.be.
 3. “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTravel’
  PREMIUM
  Dilbeek

  “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTra­vel’

  “Kinderen moeten op reis vaak volgen wat de ouders doen, en daar wou ik verandering in brengen.” Aan het woord is Liesbeth Dupon (52) uit Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Zij organiseert met KiddoTravel grote en kleine reizen op maat van jouw gezin. De onderneemster maakt nu kans op een Women Award van Unizo. We vroegen haar hoe ze haar bedrijf uit de grond stampte, wat de opties zoal zijn en wat zo'n reis juist kost. Want KiddoTravel is niet je doorsnee reisorganisatie.
 1. Zestig weesgedichten sieren straatbeeld in Halle
  Halle

  Zestig weesgedich­ten sieren straat­beeld in Halle

  In Halle kan je de komende dagen zestig gedichten lezen in het straatbeeld. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 steken de Vlaamse bibliotheken de handen uit de mouwen om poëzie in het straatbeeld te brengen. De weesgedichten werden geadopteerd door een raam: met afwasbare verfstiften toverden vrijwilligers van de ‘Schoonschriftbrigade’ poëzie op de ramen van Halse inwoners, winkels en organisaties. Wie dat wil kan zo een poëtische wandeling maken door de Halse straten. Via deze link kan je de route digitaal terug vinden. De gedichten kan je nog tot en met 1 februari lezen.
 2. Heilig Hart&College organiseert fakkeltocht
  Halle

  Heilig Hart&College organi­seert fakkel­tocht

  Het Heilig Hart&College organiseert op vrijdag 27 januari een fakkeltocht. Het is alweer van 2019 geleden dat de fakkeltocht plaats kon vinden. De route is tussen 2 en 3 kilometer lang en is uitgestippeld langs de mooiste plekjes van Halle. Onderweg is er een muzikale verrassing voorzien. Iedereen is welkom en betaalt 5 euro om mee te wandelen. Nadien kan iedereen nagenieten met een hapje en een drankje en is er een afterparty. Op de kaart staan warme dranken, jenever, zoetigheden, hamburgers en braadworst. De start en de aankomst is voorzien op de speelplaats van het Heilig Hart&College. De fakkeltocht start om 19.30 uur. Met het evenement wordt er geld ingezameld zodat alle leerlingen mee kunnen op sportdag of mee kunnen doen aan buitenlandse reizen.
 1. Tes Allemoe Da Ni organiseert eerste quiz
  Halle

  Tes Allemoe Da Ni organi­seert eerste quiz

  Vriendenkring Tes Allemoe Da Ni organiseert voor het eerst een quiz. Het gaat om een algemene kennisquiz die plaats vindt in jeugdcentrum Stroppen. De groep gaat mee in het Halse carnaval maar doet dat dit jaar voor het eerst als vriendenkring. De quiz moet geld in het laatje brengen om de werking te bekostigen. De eerste Tes Allemoe Da Ni Quiz gaat door op zaterdag 11 februari in het jeugdcentrum Stroppen aan de Guido Gezellestraat 38 in Halle en start om 20 uur stipt. De deuren openen om 19 uur. Deelnemers kunnen zich inschrijven via tesallemoedani@hotmail.com of via het online formulier. Het inschrijvingsgeld van 20 euro per ploeg kan ter plaatse betaald worden. De ploegen tellen maximum vijf deelnemers.
 2. ME/WE-time in ‘t Vondel met onder andere Tai Chi en wobbelyoga op het programma
  Halle

  ME/WE-ti­me in ‘t Vondel met onder andere Tai Chi en wobbelyoga op het programma

  Een nieuw jaar is begonnen en dat gaat gepaard met goede voornemens. Wie zelfzorg hoog op dat lijstje heeft gezet kan misschien nog even grasduinen in het ME/WE-time-aanbod dat CC ‘t Vondel dit weekend in petto heeft. Zo geeft Alex Huwaert er een workshop Tai Chi. De Hallenaar publiceerde eerder al het boek ‘Tai Chi, voor rust en harmonie’ waar in beginners en gevorderden alle informatie kunnen terug vinden over de Oosterse bewegingsleer. Het volledige aanbod van ‘ME/WE-time’ is op www.vondel.be te vinden. Van een theeceremonie tot wobbelyoga met de kinderen, het programma is heel divers.
 1. Van HintSeekers tot Room 44: kraak jij de code van deze 7 escaperooms in Brussel, de Rand en het Pajottenland?
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van HintSeek­ers tot Room 44: kraak jij de code van deze 7 escaper­ooms in Brussel, de Rand en het Pajotten­land?

  Het is nog steeds koud en grijs buiten. Gelukkig kan je je ook binnen amuseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escaperoom? Wij gingen op zoek naar zeven escaperooms in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je samen met familie, vrienden of collega’s moet ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Halcatraz tot Lab 12: vinden jij en je gezelschap ook een uitweg uit deze kamers?
 1. Van kerstboomwerpen tot een brandweerbal met veel ‘vuurwerk’: dit staat dit weekend in Brussel en de Rand gepland
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Van kerstboom­wer­pen tot een brandweer­bal met veel ‘vuurwerk’: dit staat dit weekend in Brussel en de Rand gepland

  Nadat we vorig weekend massaal Driekoningen gingen zingen, staat er komend weekend in Brussel en de Vlaamse Rand ook weer heel wat op de planning. Wie zelf een kerstboom wil werpen of wil supporteren voor de deelnemers, kan naar het BK in Oudergem. Maar in het Hallerbos staan ook tal van winterse activiteiten gepland. In CC Het Bolwerk in Vilvoorde wordt het dan weer ‘warm’ dit weekend.
 2. Van piano spelen tot vegan koken: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaanden door in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van piano spelen tot vegan koken: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaan­den door in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het nieuwe jaar is weer op kruissnelheid gekomen en dus hervatten ook heel wat hobbyisten hun activiteiten. Misschien zoek je zelf nog een leuke tijdsbesteding voor de volgende maanden. Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een cursus improvisatietheater tot kickboksen: hier leer je de komende tijd weer iets nieuw.
 3. Confrèrie van de Vaantjesboer ontvangt na twee jaar iedereen opnieuw op Vaantjeskermis
  Halle

  Confrèrie van de Vaantjes­boer ontvangt na twee jaar iedereen opnieuw op Vaantjes­ker­mis

  De Confrèrie van de Vaantjesboer staat alweer voor een druk jaar. “we zijn nog volop aan het nagenieten van de intocht van de nieuwe reuzen Janneke, Mieke en Polydor”, zegt voorzitter Luk Pieters. “Maar we kijken al uit naar Carnaval Halle en denken aan de viering van de vijfenzestigste verjaardag van Reus Vaantjesboer. Ook op de Halse braderie zullen er weer volop pensen worden gebakken. In september krijgt de kleine Vaantjesboer een kostuumpje aangemeten van een nieuwe Peter en in oktober komt er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe Vontjesstoet. Om maar te zwijgen van de zomerse buitenstedelijke uitstappen met onze Halse reuzen. Het wordt een goedgevuld programma dus.” Om alles te bekostigen organiseert de vereniging op zaterdag 14 en zondag 15 januari voor het eerst sinds twee jaar de Vaantjeskermis. Naar goede gewoonte biedt de confrèrie een buffet van kazen en charcuterie aan en kan er genoten worden van raclette. Het eetfestijn vindt plaats op het Heilig-Hart&College, op de campus Parklaan. Op zaterdag is iedereen welkom vanaf 17 uur, op zondag van 11.30 uur tot 19 uur.
 1. Van een episch crossduel tot een tractorstoet: 7 activiteiten om de kerstvakantie te vullen in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van een episch crossduel tot een tractor­stoet: 7 activitei­ten om de kerstvakan­tie te vullen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Eindelijk kan de kerstvakantie beginnen! Maar wat kan je tussen de feesten door allemaal doen om de tijd te doden? Onze redactie zocht het alvast voor je uit. Van een winterwonderland in Tour & Taxis tot een lichtspektakel in Groot-Bijgaarden: dit valt er allemaal te beleven tijdens de vakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland.
 1. Garry Hagger repeteert voor spetterend concert met Verenigde Accordeonisten
  Halle

  Garry Hagger repeteert voor spetterend concert met Verenigde Accordeo­nis­ten

  Garry Hagger zakte dit weekend af naar Halle om er te repeteren met de Verenigde Accordeonisten. Na twee jaar is het eindelijk zo ver. Op zaterdag 18 en zondag en 19 februari staat de vereniging opnieuw op het podium van CC ‘t Vondel te Halle. De accordeonisten treden dit keer drie keer op met Garry Hagger. Het concert werd door corona de voorbije twee jaar telkens uitgesteld. Maar dit jaar belooft het een onvergetelijk concert te worden. De muzikanten zulleb zuhb bekendste nummers brengen en dat oeuvre afwisselen met eigen werk. De concerten gaan door op zaterdag 18 februari om 20 uur en zondag 19 februari om 10.30 uur en 15 uur. Reservatie is wel gewenst en de kaarten zijn genummerd. De toegang kost 15 euro en kaarten kunnen gekocht worden bij kapsalon Marc op de Gentil Antheunisstraat 4A in Halle of telefonisch vua 02/361.13.22 of 0475/89.33.35. Mailen kan ook naar info@accordeonistenhalle.be.
 2. Nieuwe burgemeester verwelkomt inwoners op Nieuwjaarsdrink
  Beersel

  Nieuwe burgemees­ter verwelkomt inwoners op Nieuwjaars­drink

  De gemeente Beersel maakt al plannen voor het nieuwe jaar. Op zondag 15 januari vindt de traditionele Nieuwjaarsdrink plaats en daarvoor kan nu al ingeschreven worden. Het wordt meteen de eerste grote activiteit die de gemeente organiseert onder het burgemeesterschap van Jo Vander Meylen (Lijst Burgemeester) die op 1 januari de fakkel overneemt van lijstgenoot Hugo Vandaele. Hij zal de inwoners verwelkomen. De drink zelf vindt plaats vanaf 10.30 uur tot 12.30 uur en is gratis. Iedereen kan er bij een hapje en een drankje terecht voor een gezellige babbel en een optreden van de Giants. De Nieuwjaarsdrink vindt plaats in CC de Meent in Alsemberg. Inschrijven kan via deze link.
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden en gemeenten in Brussel, de Rand en het Pajottenland.
 2. Van een verlichte tractorstoet in Gooik tot Kerstmarkt in Grimbergen: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/De Rand/Brussel

  Van een verlichte tractor­stoet in Gooik tot Kerstmarkt in Grimbergen: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het weekend staat opnieuw voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor 10 en 11 december? Wij zorgen maar al te graag voor wat inspiratie. Van een lichtparade met tractoren in het Pajottenland tot een Winterwonderland in Grimbergen: dit zijn onze tips voor een rijk gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Want thuisblijven kan je tijdens de week ook, toch?
 3. Soepjuffers organiseren opnieuw ruil- en weggeefbeurs
  Halle

  Soepjuf­fers organise­ren opnieuw ruil- en weggeef­beurs

  De Soepjuffers organiseren opnieuw een ruil- en weggeefbeurs. Die vindt op zaterdag 26 november zoals elk jaar plaats in de Oude Post in Halle. De ruilbeurs is al aan zijn elfde editie toe en is ondertussen een vaste waarde tijdens November Wereldmaand, de solidaire maand van de stad Halle. Tijdens de ruilbeurs kunnen mensen spullen en kleding die ze niet meer nodig hebben, ruilen. Er is ook een bar met hapjes, een speelhoek voor kinderen en een Marokkaanse theehoek. Bezoekers kunnen ook workshops volgen. Samen met de mensen van Open Armen werd een gevarieerd programma samengesteld. Je kan papieren bloemen of een origami bladwijzer maken, stenen decoreren met servetten, deelnemen aan een zangcirkel of je nagels laten verzorgen en lakken. De beurs vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. Meer info op deze link.
 1. Curieus Halle laat toegankelijke wijnen aan democratische prijzen proeven
  Halle

  Curieus Halle laat toeganke­lij­ke wijnen aan democrati­sche prijzen proeven

  Curieus Halle en wijnhandel Belvino.be organiseren voor de zevende keer een wijndegustatie. Die vindt dit keer plaats op vrijdag 2 december. “De wijndegustatie is één van onze traditionele activiteiten.” legt Arno Pirolo van Curieus Halle uit. “We werken met zeer toegankelijke wijnen aan bijzonder democratische prijzen. We houden zo rekening met de financieel moeilijke tijden. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen hun kerst- en nieuwjaarsdiner kunnen opfleuren met een lekkere fles wijn.” De wijndegustatie vindt plaats in Zaal Molenborre aan de Molenborre 12A in 1500 Halle. “Concreet bieden we een uitgebreid gamma aan wijnen aan voor ieders budget, gaande van unieke witte en rode wijnen tot zoete dessertwijnen.”, vertelt Geert Schmit, zaakvoerder van Belvino. Deelnemen kost slechts 5 euro. Inschrijven is wel verplicht via arno.pirolo@hotmail.com. De degustatie zelf start stipt om 19 uur.
 2. Heropening Albertpark wordt in Belle Epoque-stijl gevierd
  Halle

  Heropening Albertpark wordt in Belle Epo­que-stijl ge­vierd

  In Halle wordt op zondag 11 december feest gevierd want dan wordt het Albertpark officieel geopend. Het park werd de voorbije maanden heraangelegd en werd 125 jaar geleden ingericht. De heropening wordt feestelijk gevierd in Belle-Epoque-stijl met een picknick, figuranten, volksspelen en live muziek. Om 11.30 uur is er het officiële gedeelte met toespraken. Om 12 uur wordt het park ingewandeld met een ‘walking’ muziekband. Van 12 uur tot 14 uur is er dan een picknick waarvoor wel vooraf via de site van CC ‘t Vondel ingeschreven moet worden. Doorlopend is er een bar met streekbieren, een mix van volksspelen, muziek en dansinitiaties met dansen uit de jaren 1900.
 3. Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisatie is te duur tijdens deze crisis”
  Lembeek

  Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisa­tie is te duur tijdens deze crisis”

  De jaarlijkse kerstmarkt op het Claesplein in Lembeek gaat dit jaar niet door. Die vindt normaal plaats het eerste weekend van december. Vorig jaar was er ook al geen kerstmarkt door corona. “In deze tijden is het budgettair erg moeilijk om een mooie kerstmarkt te organiseren”, zegt Filip Schoer die sinds 2017 het evenement organiseert. “Alle kosten zijn gestegen en ik vrees dat we de chalets moeilijk verhuurd krijgen want het is voor iedereen crisis.” Filip zette wel een grote tent om de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK In Qatar op groot scherm uit te kunnen zenden op hetzelfde plein.