1. Eerbetoon aan Stijn De Paepe in Utopia Aalst: “Hij schreef een gedicht op ons raam, pas achteraf vertelde hij dat hij ongeneeslijk ziek was”
  PREMIUM
  Aalst

  Eerbetoon aan Stijn De Paepe in Utopia Aalst: “Hij schreef een gedicht op ons raam, pas achteraf vertelde hij dat hij ongenees­lijk ziek was”

  Gedichtendag leek soms een beetje op een groot eerbetoon voor de veel te vroeg overleden dichter Stijn De Paepe (42). Talloze gedichten van De Paepe werden gepost op sociale media. Utopia Aalst brengt nu ook hulde aan de peter van hun ‘weesgedichten’. Op een van de ramen is voortaan voor altijd een tekst van Stijn De Paepe te lezen, zoals hij het schreef vorig jaar naar aanleiding van Poëzieweek, in zijn handschrift.
 1. Straatverlichting blijft branden met Aalst carnaval: “Laat het licht elke nacht branden, ook buiten carnaval”, vraagt de oppositie.
  PREMIUM
  Aalst

  Straatver­lich­ting blijft branden met Aalst carnaval: “Laat het licht elke nacht branden, ook buiten carnaval”, vraagt de oppositie.

  “Voor de veiligheid mag het licht niet blijven branden, maar voor carnaval wel?”, aldus Vooruit Aalst nu blijkt dat de straatverlichting tijdens de carnavalsdagen wel wordt aangezet. In Aalst moet je voor 23 uur thuis zijn, want daarna is het pikkedonker op de straten en de pleinen. De stad wil zo energiekosten besparen, maar er is veel kritiek op de maatregel.