1. Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Regio Mechelen en Kempen

  Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast zeven escape rooms geselecteerd in de regio Mechelen en de Kempen, die echt de moeite waard zijn. Van Escape 2300 in Turnhout tot De Gouden Kooi in Mechelen, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 2. Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaperooms in Leuven en het Hageland?
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaper­ooms in Leuven en het Hageland?

  Het is nog steeds koud en grijs buiten. Gelukkig kan je je ook binnen amuseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escaperoom? Wij gingen op zoek naar zeven escaperooms in Leuven en het Hageland waar je samen met familie, vrienden of collega’s moet ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Escape Quest tot Best Escape: vinden jij en je gezelschap ook een uitweg uit deze kamers?
 1. Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”
  PREMIUM
  Leuven

  Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”

  Hoe is het gesteld met uw voornemens? Doorgaans goed aan de start van het nieuwe jaar. Met stip op één in die lijst staat bij velen: zo snel mogelijk de kerstkilo’s afschudden. Om het nuttige en het aangename te combineren snoerde onze man zijn bergschoenen om, zocht en vond de mooiste vergezichten van Leuven. Kenner Jan Loenders wees de weg. “Op deze plek geniet je van een fenomenaal uitzicht tussen de bomen.”
 1. Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaanden door met deze 7 workshops in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaan­den door met deze 7 workshops in de regio Mechelen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zeven leuke workshops in de regio Mechelen. Van budgetvriendelijk koken in Putte tot fruitbomen snoeien in Itegem: tijdens deze winterse workshops steek je nog wat op.
 2. Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaanden door in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaan­den door in Leuven en het Hageland

  Het nieuwe jaar is weer op kruissnelheid gekomen en dus hervatten ook heel wat hobbyisten hun activiteiten. Misschien zoek je zelf nog een leuke tijdsbesteding voor de volgende maanden. Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in Leuven en het Hageland. Van een workshop muziek zonder notenleer tot het ontwerp van je eigen tuin: hier leer je de komende tijd weer iets nieuw.
 1. Oudjaar vieren en koekenzingen! Ontdek onze weekendtips voor regio Mechelen
  PREMIUM
  Mechelen

  Oudjaar vieren en koekenzin­gen! Ontdek onze weekend­tips voor regio Mechelen

  Wat gaat de tijd toch snel. Het laatste weekend van het jaar is alweer aangebroken. Bij deze hebben we enkele tips speciaal voor u opgelijst om het laatste weekend van 2022 af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen. Wat staat er zoal op het programma? Een lichtjeswandeling met zaklamp in Hingene, een arcadehal in de bibliotheek van Lier en natuurlijk veel feest! Vuurwerk zit er niet voor elke gemeente in, maar Mechelen organiseert sowieso een geluidsarm alternatief. Ontdek hier zeven tips voor het weekend van 31 december op 1 januari.
 1. Welke wedstrijden zijn er te zien? Kan ik er iets eten? En waar kan ik parkeren? Alles wat je moet weten over Kerstjumping Mechelen
  PREMIUM
  Mechelen

  Welke wedstrij­den zijn er te zien? Kan ik er iets eten? En waar kan ik parkeren? Alles wat je moet weten over Kerstjum­ping Mechelen

  In de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar is het weer tijd voor de Kerstjumping in de Nekkerhal in Mechelen. Dit jaar blaast het evenement 40 kaarsjes uit en staan er opnieuw tal van kleine en grote wedstrijden gepland. Maar wat valt er nog allemaal te beleven? Kan je er ook eten en hoe geraak je er? Wij bundelen alle praktische info in een handig overzicht.
 2. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 1. “En ik die dacht dat we de show maar een paar keer zouden spelen...”: poppenspeler Paul Contryn neemt na 25 jaar en 1.200 voorstellingen afscheid van ‘Peter en de Wolf’
  PREMIUM

  “En ik die dacht dat we de show maar een paar keer zouden spelen...”: poppenspe­ler Paul Contryn neemt na 25 jaar en 1.200 voorstel­lin­gen afscheid van ‘Peter en de Wolf’

  “Ik dacht dat ik het stuk nog zou spelen op mijn sterfbed. Dan is het beter in schoonheid afscheid te nemen.” Figurenmaker en poppenspeler Paul Contryn (61) maakt zich klaar voor de laatste herwerking van ‘Peter en de Wolf’, een voorstelling die hij vijfentwintig jaar speelde voor ontelbaar veel kinderen (en volwassenen) en waar hij zelfs zijn leven aan te danken heeft. Met een grandioze versie van Prokofievs sprookje zwaait het Mechelse beeldend theater DE MAAN zijn kindje uit.
 2. Op bezoek bij de ‘ambachtspsycholoog’: goudsmid en kunstenares lanceren persoonlijk rouwritueel
  PREMIUM
  Mechelen

  Op bezoek bij de ‘ambachts­psy­cho­loog’: goudsmid en kunstena­res lanceren persoon­lijk rouwritu­eel

  De herinnering aan een dierbare tastbaar maken. Dat is het opzet van een bijzondere samenwerking tussen meester goudsmid Inneke Goyvaerts (38) van Simple comme Bonjour en beeldend kunstenares Sara Vermeylen (38). Samen lanceren ze dit weekend ‘Niet meer, Niet minder’, een persoonlijk rouwritueel dat resulteert in een juweel en een boek. “Wij luisteren met onze handen.”
 1. Tous ensemble! Op deze 6 plekken in de regio Mechelen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Tous ensemble! Op deze 6 plekken in de regio Mechelen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK

  Het is bijna zover. Op zondag 20 november gaat het WK voetbal in Qatar van start. Onze Rode Duivels spelen er in de eerste ronde tegen Canada, Marokko en Kroatië, maar hopelijk geraken ze tot in de finale op zondag 18 december. Weet jij al waar je de wedstrijden gaat bekijken? Wij lijsten alvast zes plekken voor je op in Mechelen en omstreken, waar ze het WK uitzenden: van Bornem tot Nijlen.
 2. Van een fakkeltocht tot een familiefeest in de stad: met deze 7 activiteiten komen kinderen de herfstvakantie door in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een fakkel­tocht tot een familie­feest in de stad: met deze 7 activitei­ten komen kinderen de herfstva­kan­tie door in Leuven en het Hageland

  De herfstvakantie staat voor de deur en dus is het opnieuw tijd om leuke uitstapjes met de kinderen te plannen. Onze redactie zocht uit wat Leuven en het Hageland volgende week allemaal te bieden hebben. Van poppentheater in Kampenhout tot de Sint-Maartensfeesten in Vissenaken: groot en klein weet deze vakantie zeker weer wat te doen.
 3. Ruben en Emma maken illustratieboek over legende van waterduivel: “De Nekker krijgt ook gezelschap van bekende Mechelaars”
  PREMIUM
  Mechelen

  Ruben en Emma maken illustra­tie­boek over legende van waterdui­vel: “De Nekker krijgt ook gezelschap van bekende Mechelaars”

  Eerstdaags ligt ‘De Nekker’ in de Mechelse boekhandels, over de legende van de gelijknamige waterduivel. Het gaat om de opvolger van illustratieboek De Maneblussers. “We vonden dat ook deze legende verteld moest worden”, vertellen de makers. Historische figuren spelen de hoofdrol, maar ook heel wat bekende Mechelaars maken hun opwachting.