1. 5x weekendtips in Leuven en het Hageland: van streetartwandeling tot musicalvoorstelling ‘The Wizard of Oz’ en dansen met de Romeo’s
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  5x weekend­tips in Leuven en het Hageland: van streetart­wan­de­ling tot musical­voor­stel­ling ‘The Wizard of Oz’ en dansen met de Romeo’s

  Nog geen plannen voor het weekend van 28 en 29 januari? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden hebben.
 1. Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaperooms in Leuven en het Hageland?
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaper­ooms in Leuven en het Hageland?

  Het is nog steeds koud en grijs buiten. Gelukkig kan je je ook binnen amuseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escaperoom? Wij gingen op zoek naar zeven escaperooms in Leuven en het Hageland waar je samen met familie, vrienden of collega’s moet ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Escape Quest tot Best Escape: vinden jij en je gezelschap ook een uitweg uit deze kamers?
 2. Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”
  PREMIUM
  Leuven

  Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”

  Hoe is het gesteld met uw voornemens? Doorgaans goed aan de start van het nieuwe jaar. Met stip op één in die lijst staat bij velen: zo snel mogelijk de kerstkilo’s afschudden. Om het nuttige en het aangename te combineren snoerde onze man zijn bergschoenen om, zocht en vond de mooiste vergezichten van Leuven. Kenner Jan Loenders wees de weg. “Op deze plek geniet je van een fenomenaal uitzicht tussen de bomen.”
 1. Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaanden door in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaan­den door in Leuven en het Hageland

  Het nieuwe jaar is weer op kruissnelheid gekomen en dus hervatten ook heel wat hobbyisten hun activiteiten. Misschien zoek je zelf nog een leuke tijdsbesteding voor de volgende maanden. Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in Leuven en het Hageland. Van een workshop muziek zonder notenleer tot het ontwerp van je eigen tuin: hier leer je de komende tijd weer iets nieuw.
 1. Kruidtuin in domein van Kwabeek zoekt groene vingers
  Boutersem

  Kruidtuin in domein van Kwabeek zoekt groene vingers

  De gemeente is op zoek naar een vrijwilliger voor het onderhouden van de kruidtuin in het domein van Kwabeek. Onze gemeente beschikt over een kruidtuin achter het gemeentehuis. Deze kruidtuin werd jarenlang vrijwillig onderhouden door gewezen burgemeester Guido Langendries. Hij zal deze taak echter niet langer opnemen. Bij deze wil de gemeente hem uitdrukkelijk bedanken voor de jarenlange inzet en al het werk dat hij verzette in onze kruidtuin. “Bedankt Guido, door jou kon onze kruidtuin echt stralen!”
 1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 1. Voor het eerst in 34 edities: Suikerrock gaat dit keer door van 4 tot 6 augustus. “De kwaliteit zal verbeteren én zo dienen zich ook heel wat mogelijkheden aan”
  PREMIUM
  Tienen

  Voor het eerst in 34 edities: Suikerrock gaat dit keer door van 4 tot 6 augustus. “De kwaliteit zal verbeteren én zo dienen zich ook heel wat mogelijkhe­den aan”

  “Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: tradities zijn er om doorbroken te worden, zo ook bij Suikerrock”, luidt het bericht op de website van het festival. Dat maakt namelijk een sprongetje: na 34 volwaardige edities te hebben plaatsgevonden tijdens het wisselweekend van juli en augustus, schuift het festival een week op en zal het in 2023 plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus. En daar is blijkbaar een goede reden voor.
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden in Leuven en het Hageland.
 2. Nog geen feestoutfit? Of inspiratie nodig voor je kerstshopping? Bij deze 7 Hagelandse boetiekjes vind je vast wat je zoekt
  PREMIUM
  Hageland

  Nog geen feestout­fit? Of inspiratie nodig voor je kerstshop­ping? Bij deze 7 Hagelandse boetiekjes vind je vast wat je zoekt

  Nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is, mogen we onze kerstboom van stal halen. Heb je nog geen gepaste outfit gevonden voor de feestdagen? Of ben je nog op zoek naar het leukste kerstcadeau? Wij helpen je op weg! Dit zijn de 7 boetiekjes in het Hageland waar je kunt gaan shoppen om je feestoutfit én de leukste cadeautjes te vinden.
 1. Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland

  Deze week is het Black Friday, dé dag waarop je enorme kortingen kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Onze redactie zocht 7 plaatsen in Leuven en het Hageland waar shoppen op Black Friday echt loont. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of al met de kerstperiode in je hoofd zit: dit zijn de strafste acties in de regio.
 2. Kerstkoning Christoff komt naar Tienen
  Tienen

  Kerstko­ning Christoff komt naar Tienen

  Samen met zijn muzikanten en het jeugdkoor Scaletta komt Christoff op 21 december naar Tienen met zijn ‘Kerst met Christoff’-tournee. Met bijna 100.000 bezoekers, groeide Christoff de voorbije jaren uit tot de ‘kerstkoning van Vlaanderen’. “Net als voor mij, zijn deze kerstconcerten ook bij het publiek uitgegroeid tot een vaste afspraak. Wat ik na afloop vaak hoor is dat de mensen genieten van de muzikale mix van kerstklassiekers en liedjes waarin een mooie boodschap zit. ‘Glorie Hallelujah’, ‘Witte Kerstmis’, het ‘Onze Vader’ en ‘Kleine trommelaar’ zijn dé absolute smaakmakers die ook dit jaar niet ontbreken op het lijstje dat we jaarlijks aanvullen met enkele muzikale verrassingen die perfect passen. Ik kijk er nu al naar uit”, zegt Christoff enthousiast.