1. Van een robotbaby ter wereld brengen tot een heftruck besturen met je telefoon: campussen in Geel en Turnhout pakken uit met innovatieve snufjes tijdens Dag van de Wetenschap
  geel/turnhout

  Van een robotbaby ter wereld brengen tot een heftruck besturen met je telefoon: campussen in Geel en Turnhout pakken uit met innovatie­ve snufjes tijdens Dag van de Wetenschap

  Zondag, op de Dag van de Wetenschap, organiseren de Thomas More-hogeschool en de KU Leuven allerlei activiteiten rond wetenschap en technologie. In de Kempen zetten docenten, onderzoekers en studenten van de campussen in Geel en Turnhout hun beste beentje voor om de bezoekers te entertainen en iets bij te leren.
 1. Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Kempen

  Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de Kempen, die jouw bezoekje waard zijn: van Stien Boetiek in Turnhout tot Mio Caro in Westerlo.
 1. Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”
  Olen

  Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”

  De Warmste Avonds is een feestje voor het goede doel met live muziek en dj’s in Olen dat in elkaar geknutseld wordt door enkele van de vele vrienden die Stijn Avonds had. Stijn stapte in 2020 totaal onverwacht uit het leven en liet een grote leegte achter. “Dit feestje is de perfecte afsluiter van het Warmste Dag verhaal dat ik samen met Stijn schreef in Olen Centrum”, klinkt het bij Bartel Van Riet.
 1. Biervrienden in Laakdal vieren tienjarig bestaan met feestweekend en feestbier: “Bij ons is iedereen welkom, van de bierfanaat tot de occasionele bierdrinker”
  laakdal

  Biervrien­den in Laakdal vieren tienjarig bestaan met feestweek­end en feestbier: “Bij ons is iedereen welkom, van de bierfanaat tot de occasione­le bierdrin­ker”

  De bierproeversvereniging Biervrienden in Laakdal (BIL) heeft dit weekend wat te vieren. Om hun tienjarige bestaan luister bij te zetten, organiseren ze een feestweekend boordevol activiteiten. Op dat feestweekend lanceren de Biervrienden meteen ook hun feestbier JuBILee, een stevige quadrupel van 11 graden.
 1. Muurschildering van soldaat uit Tweede Wereldoorlog in basisschool De Duizendpoot is in ere hersteld: “Gerestaureerde ‘Gloria’ kan nu de wereld rondreizen”
  meerhout

  Muurschil­de­ring van soldaat uit Tweede Wereldoor­log in basis­school De Duizend­poot is in ere hersteld: “Gerestau­reer­de ‘Gloria’ kan nu de wereld rondreizen”

  Iets meer dan twee jaar nadat de muurschildering ‘Gloria’ bij afbraakwerken in basisschool De Duizendpoot in Meerhout per toeval werd ontdekt, is ze gerestaureerd teruggekeerd naar de school. Rond het uniek staaltje soldatenkunst uit de Tweede Wereldoorlog heeft het gemeentebestuur ook een expo opgebouwd. “We hopen alle schilderingen vroeg of laat in ere te kunnen herstellen. Dan hebben we een mooie collectie.”
 2. Tous ensemble! Op deze 7 plekken in de Kempen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK
  PREMIUM
  Kempen

  Tous ensemble! Op deze 7 plekken in de Kempen supporter jij voor onze Rode Duivels tijdens het WK

  Het is bijna zover. Op zondag 20 november gaat het WK voetbal in Qatar van start. Onze Rode Duivels spelen er in de eerste ronde tegen Canada, Marokko en Kroatië, maar hopelijk geraken ze tot in de finale op zondag 18 december. Weet jij al waar je de wedstrijden gaat bekijken? Wij lijsten alvast zeven plekken voor je op in de Kempen, waar ze het WK uitzenden: van Westerlo tot Hoogstraten.
 1. Kasteel de Merode wordt weer omgetoverd tot kerstpaleis voor Kerstmagie: “Het wordt een samenspel tussen acteurs en techniek”
  westerlo

  Kasteel de Merode wordt weer omgetoverd tot kerstpa­leis voor Kerstmagie: “Het wordt een samenspel tussen acteurs en techniek”

  In het kasteel de Merode in Westerlo gonst het momenteel van de bedrijvigheid, want de vele vrijwilligers zijn druk in de weer met het aanbrengen van schitterende kerstversieringen voor de zevende editie van Kerstmagie, van 3 tot 23 december. Na de corona-editie zijn acteurs weer van de partij, maar de audiovisuele elementen van de vorige editie bleven wel behouden. “Dit wordt de schoonste Kerstmagie ooit”, glundert regisseur Luc Stevens.
 1. Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
  Kempen

  Veertig Kempense restau­rants behalen score in nieuwe restaurant­gids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen

  Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
 2. Hij komt, hij komt...: op deze 10 plekken in de regio Mechelen en de Kempen ontmoet jij Sinterklaas
  PREMIUM
  Regio Mechelen/Kempen

  Hij komt, hij komt...: op deze 10 plekken in de regio Mechelen en de Kempen ontmoet jij Sinter­klaas

  Sinterklaas is weer bijna in het land. De goedheilig man verjaart op 6 december en brengt dan traditiegetrouw pakjes rond bij alle brave kinderen. In de weken voor zijn verjaardag trekt de Sint samen met zijn pietengarde door het land om al die brave kinderen te ontmoeten. Onze redactie lijst alvast tien plekken voor je op in de regio rond Mechelen en de Kempen, waar de Sint de komende weken passeert: van Bornem tot Lier en van Herentals tot Turnhout.