1. Romantisch ontspannen in het Meetjesland en Deinze: in deze 6 privésauna’s kom je op Valentijn helemaal tot rust
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Romantisch ontspannen in het Meetjes­land en Deinze: in deze 6 privésauna’s kom je op Valentijn helemaal tot rust

  Weet jij al hoe je jouw geliefde dit jaar gaat verrassen voor Valentijn? Klassiekers doen het altijd goed, dus misschien is een uitstapje naar een privésauna wel een idee. Wij gingen op zoek naar zes wellnesszaken in het Meetjesland en Deinze waar je helemaal kan ontspannen. Van Casa Neermani in Aalter tot Hoeve La Cascina in Zulte: op deze plekjes kom je samen volledig tot rust.
 1. Kraak jij de code? Deze escaperooms in het Meetjesland en Deinze moet je uitproberen
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Kraak jij de code? Deze escaper­ooms in het Meetjes­land en Deinze moet je uitprobe­ren

  Tijdens deze grijze en koude dagen zijn we steeds op zoek naar leuke binnenactiviteiten. Wat dacht je van een escaperoom? Wij gingen op zoek naar vier spannende escaperooms in het Meetjesland en Deinze waar je samen met familie, vrienden of collega’s een uitweg zoekt door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Prison Island in Eeklo tot Route 9880 in Aalter: kunnen jij en je team op tijd ontsnappen?
 2. Vergeet de solden: in deze Gentse winkels met tweedehandskleding scoor je het héle jaar door parels
  PREMIUM
  Gent

  Vergeet de solden: in deze Gentse winkels met tweede­hands­kle­ding scoor je het héle jaar door parels

  Tweedehands staat al lang niet meer gelijk aan ‘oubollig’ en ‘versleten’. Vintage is hip en dat weten ze in Gent als de besten. Niet alleen zijn de Gentenaars er verzot op, er zijn ook heel wat tweedehandswinkels te vinden in de Arteveldestad. Zo kan je het hele jaar leuke kleding – al dan niet van topmerken – kopen aan zachte prijsjes en toch bewust leven. Check zeker deze zes shops uit.
 1. Ondanks naweeën coronacrisis en energiecrisis kruipt sector recht tijdens Nacht van de Meetjeslandse Horeca: “Hopelijk het begin van een nieuw verhaal”
  PREMIUM
  Zomergem

  Ondanks naweeën coronacri­sis en energiecri­sis kruipt sector recht tijdens Nacht van de Meetjes­land­se Horeca: “Hopelijk het begin van een nieuw verhaal”

  Vier jaar hebben ze erop moeten wachten, maar op dinsdag 31 januari kunnen de Meetjeslandse horecamedewerkers eindelijk nog eens ventileren en genieten van ‘Nacht van de Meetjeslandse Horeca’. Nochtans zijn nog niet alle zorgen van tafel, want na de coronacrisis kreeg de horeca ook te kampen met de gevolgen van de energiecrisis. “Dat verandert ook het horecagedrag. Het aperitief of het dessert wordt al eens sneller overgeslagen.”
 2. Na hiphopdorp op Gentse Feesten stampt Mathieu (25) nu nieuw festival aan Blaarmeersen uit de grond: “Dag vol muziek, skaten en street art”
  PREMIUM
  Gent

  Na hiphopdorp op Gentse Feesten stampt Mathieu (25) nu nieuw festival aan Blaarmeer­sen uit de grond: “Dag vol muziek, skaten en street art”

  ’t Hof van Commerce, Zwangere Guy, Coely of Uberdope... hiphop is meer dan ooit populair. En dat weet Mathieu Brouillet (25) van Hip Hop Hooray als geen ander. Op 29 april organiseert hij daarom aan de Blaarmeersen een nieuw hiphopfestival. Back2Scratch belooft een dag vol urban sports, street art en internationale muzikale kleppers te worden. De hiphoppers willen daarnaast een wereldrecord vestigen. “En er komt ook een fantastische special guest.”
 1. Van breien tot een insectenhotel bouwen: met deze 7 workshops in het Meetjesland en Deinze kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Van breien tot een insectenho­tel bouwen: met deze 7 workshops in het Meetjes­land en Deinze kom jij de koude dagen door

  De eindejaarsfeesten zijn voorbij, het nieuwe jaar is officieel begonnen. De zomer is nog niet meteen in zicht, dus misschien ben jij wel op zoek naar leuke activiteiten om de wintermaanden door te komen? Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in het Meetjesland en Deinze. Van een breicafé in Eeklo tot je eigen insectenhotel bouwen in Lievegem: hier leer je de komende wintermaanden weer iets nieuws.