1. Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Regio Mechelen en Kempen

  Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast zeven escape rooms geselecteerd in de regio Mechelen en de Kempen, die echt de moeite waard zijn. Van Escape 2300 in Turnhout tot De Gouden Kooi in Mechelen, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Bibliotheek organiseert lezing ‘Veilig online: Cyberpesten’
  Sint-Katelijne-Waver

  Biblio­theek organi­seert lezing ‘Veilig online: Cyberpes­ten’

  Pesten is verschrikkelijk, zeker als het ook online gebeurt: het houdt niet op wanneer je thuis bent. Hoe gaat cyberpesten in z’n werk? En hoe pak je het aan als ouder? In samenwerking met Gezinsbond en Huis van het Kind organiseert de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver op 2 februari de lezing ‘Veilig online: Cyberpesten’ waar je als ouder leert wat (cyber)pesten is en hoe dit invloed heeft op je kinderen.
 2. Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast vijf escape rooms geselecteerd in Antwerpen en omstreken, die echt de moeite waard zijn. Van Clueless Escape Rooms in Mortsel tot The Start in Ranst, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Maak kennis met de ‘Ed Sheeran van Antwerpen’: Michael Deno brengt derde single uit
  WILRIJK

  Maak kennis met de ‘Ed Sheeran van Antwerpen’: Michael Deno brengt derde single uit

  Tienermeisjes en hun moeders maken best snel kennis met Michael ‘Mik’ Deno, nu al getipt als de Antwerpse Ed Sheeran. Hij bracht zonet zijn derde single uit die al opgepikt werd door Radio 2 en speelt het vrijdag in Kavka op zijn allereerste solo-concert. Eerder maakte hij ook al furore tijdens The Voice van Vlaanderen en op het podium naast Lost Frequencies. “Popmuziek hoe popmuziek móet klinken.”
 1. Jong Waaslands geweld infiltreert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”
  ANTWERPEN/KRUIBEKE

  Jong Waaslands geweld infil­treert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”

  Dat er in het rustieke Kruibeke aan de overkant van ’t water nog nood was aan steviger nachtleven, staat buiten kijf. Maar de vijf gasten achter feestconcept ‘LLOSS’ wonen intussen in de Koekenstad en voelen zich er al helemaal thuis met eind deze maand een eerste clubeditie van hun festijn in Capital. “We willen meer clubs aandoen in meer steden, laat het maar organisch groeien.”
 2. Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internationale filmprijzen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfelijk blijven zoals oude farao’s”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internatio­na­le filmprij­zen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfe­lijk blijven zoals oude farao’s”

  De intussen 58-jarige Hobokenaar Patrick Knight maakt al 35 jaar muziek en scoorde daar vooral in het buitenland mee. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de film. Met ‘Ankh’, die hij zelf opnam, regisseerde en van een soundtrack voorzag, sleepte hij al liefst negentien (!) internationale filmprijzen in de wacht. De door het oude Egypte geïnspireerde film gaat over de vergankelijkheid van het leven en de nood om iets achter te laten. “Ik wilde nooit geld of bekendheid, maar ik wil wél een voetafdruk achterlaten.”
 3. Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaanden door met deze 7 workshops in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van goedkoop koken tot fruitbomen snoeien: kom creatief de wintermaan­den door met deze 7 workshops in de regio Mechelen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zeven leuke workshops in de regio Mechelen. Van budgetvriendelijk koken in Putte tot fruitbomen snoeien in Itegem: tijdens deze winterse workshops steek je nog wat op.
 4. Van kunstcursussen tot knutselen met poëzie: kom creatief de wintermaanden door met deze 6 workshops in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van kunstcur­sus­sen tot knutselen met poëzie: kom creatief de wintermaan­den door met deze 6 workshops in de regio Antwerpen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zes leuke workshops in de regio Antwerpen. Van cursussen kunstgeschiedenis in Berchem en Schilde tot knipselpoëzie in Brecht: tijdens deze workshops steek je nog wat op.