1. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
  Nieuwpoort/Leffinge

  Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

  Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.
 1. Wandelen langs het Heuvelpad van Klerken: ontdek de Boom van het Jaar 2022 en geniet van prachtige panorama’s
  Houthulst

  Wandelen langs het Heuvelpad van Klerken: ontdek de Boom van het Jaar 2022 en geniet van prachtige panorama’s

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Om de eindejaarsperiode goed in te zetten staan deze week de tien opmerkelijkste wandelingen van 2022 in België op het programma. Zo wandel je in West-Vlaanderen langs het Heuvelpad van Klerken waarbij je domein De Vleugels beter leert kennen.
 1. Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlak bij het centrum van de grootste steden rond Brugge en aan de kust.
 2. Van een vredesconcert tot Hill 62: hier ontdek je het oorlogsverleden in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van een vredescon­cert tot Hill 62: hier ontdek je het oorlogsver­le­den in West-Vlaanderen

  Op 11 november 1918 legden de soldaten van de Eerste Wereldoorlog hun wapens neer. Op Wapenstilstand herdenken we de slachoffers en gebeurtenissen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In heel België worden hiervoor tal van plechtigheden georganiseerd, maar je kan ook heel wat andere activiteiten doen rond het thema van de wereldoorlogen. Wij zochten uit wat er te doen is op 11 november in West-Vlaanderen.
 1. Dit cadeautje al gespot? Het is een creatie van ’t Saam-leerlingen
  Diksmuide

  Dit cadeautje al gespot? Het is een creatie van ’t Saam-leerlingen

  Je kan veel uit boeken halen maar je leert nog meer door de theorie in de praktijk om te zetten. Dat hebben ze in Diksmuide goed begrepen. Leerlingen van de derde graad van ’t Saam Cardijn creëerden vijf kerstaccenten. “De jongeren werkten er drie maanden aan. De installaties gloeien niet alleen door de verlichting maar zeker ook door onze fierheid”, klinkt schepen van Evenementen Katleen Winne (Idee Diksmuide) opgetogen.
 2. Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust/Brugge

  Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De laatste maand van het jaar is gestart, dus is het kiezen tussen de Sint ontmoeten of al de eerste kerstinkopen doen – of je doet het allebei, natuurlijk. Tussendoor behoort een sportieve rit door de weidse natuur tot de mogelijkheden. Voor elk wat wils in het weekend van 3 en 4 december, blijkt uit onze vijf tips voor uitstapjes in Bruggeaan de kust en in het hinterland.
 1. Van café ‘t Wieltje tot House of the Feniks: hier kan je de Rode Duivels aanmoedigen tijdens het WK in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van café ‘t Wieltje tot House of the Feniks: hier kan je de Rode Duivels aanmoedi­gen tijdens het WK in Brugge en aan de kust

  Het WK in Qatar komt steeds dichterbij: op 20 november speelt het thuisland de openingswedstrijd tegen Ecuaduor en op 23 november komen de Rode Duivels voor het eerst in actie, tegen Canada. Op heel wat plaatsen kan je de matchen van de Belgen volgen op groot scherm, omringd door medesupporters. Wij lijsten op waar je kan gaan kijken in Brugge en aan de kust. Jij komt toch ook supporteren?
 2. Er is nog meer dan halloween dit weekend: dit zijn onze tips uit de kustregio en Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Er is nog meer dan halloween dit weekend: dit zijn onze tips uit de kustregio en Brugge

  De herfstvakantie staat voor de deur, maar eerst geven we nog enkele tips mee voor een ontspannend weekend, dat van 29 en 30 oktober, in de kustregio en Brugge. Er zijn heel wat activiteiten rond Halloween gepland, een overzicht van de leukste geplande activiteiten vind je hier. Maar ook voor niet-Halloween fans hebben we voldoende leuke opties in petto. Of je nu een film-, puzzel- of dierenliefhebber bent.
 1. Middelkerkse horecazaken zijn klaar voor Champagneweekend: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Middelkerk­se horecaza­ken zijn klaar voor Champagne­week­end: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”

  Donderdagavond begint voor het 25e jaar het Champagneweekend in Middelkerke. Tijdens dit weekend kan je niet alleen proeven van verschillende soorten champagne in De Branding, maar kan je ook terecht bij verschillende lokale horecazaken die een overheerlijke Champagnemenu samenstellen die je enkel dit weekend kan eten. De meesten zijn al een tijdje volzet, maar we gingen alvast langs bij een paar van hen om te zien wat je er kan verwachten.
 2. André nodigt al 30 jaar Sint-Maarten uit in Veurne: “Het blijft een mensenzee aantrekken”
  PREMIUM
  Veurne

  André nodigt al 30 jaar Sint-Maar­ten uit in Veurne: “Het blijft een mensenzee aantrekken”

  In Veurne moeten er wel heel veel brave kinderen wonen, want nu donderdag komt Sint-Maarten en een week later, op 19 november, Sinterklaas. André Pinson (69), een postbode op rust en ook gekend als de Veurnse slaper, startte precies 30 jaar terug het Sint-Maartencomité op met Gerard Goens en wijlen Raf Vandenheede. Dat de traditie nog springlevend is, bewijzen de meer dan 1500 mensen die de stoet jaarlijks meepikken. “Die keer dat het paard van Sint-Maarten op hol sloeg, hield ik toch mijn hart vast”, bladert André door het archief.