1. Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Tournée Minérale van start: dankzij deze horecaza­ken in het Waasland en Dendermon­de blijf je op het alcohol­vrije pad

  Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.
 1. Legendarische dancing BBC houdt 18 jaar na sluiting reünie: “Stuk erfgoed dat door een hele generatie nog steeds gekoesterd wordt”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas/Beveren

  Legendari­sche dancing BBC houdt 18 jaar na sluiting reünie: “Stuk erfgoed dat door een hele generatie nog steeds gekoesterd wordt”

  Dancing BBC sloot in 2005 de deuren, maar telt nog steeds een grote schare fans. Dat bewezen ze vorig jaar toen de discotheek op de shortlist werd gestemd voor een speciale dancingeditie van het bekende Monopoly-spel. Op 25 maart kunnen ze de hoogdagen nog eens herbeleven want dan worden alle legendarische resident-dj’s van BBC opgetrommeld voor een unieke reünie.
 2. Jong Waaslands geweld infiltreert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”
  ANTWERPEN/KRUIBEKE

  Jong Waaslands geweld infil­treert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”

  Dat er in het rustieke Kruibeke aan de overkant van ’t water nog nood was aan steviger nachtleven, staat buiten kijf. Maar de vijf gasten achter feestconcept ‘LLOSS’ wonen intussen in de Koekenstad en voelen zich er al helemaal thuis met eind deze maand een eerste clubeditie van hun festijn in Capital. “We willen meer clubs aandoen in meer steden, laat het maar organisch groeien.”
 1. Van verlaten dorpen tot verdronken land: fiets door het Waasland richting Zeeuws-Vlaanderen
  Beveren

  Van verlaten dorpen tot verdronken land: fiets door het Waasland richting Zeeuws-Vlaanderen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Om het jaar goed af te sluiten zetten we deze week een aantal van de meest opmerkelijke recreatieve fietsroutes van 2022 in de kijker. Zo ontdek je prachtige natuur en verlaten dorpjes aan de hand van een tocht van 62 kilometer van het Waasland tot in Zeeuws-Vlaanderen.
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Waasland en Dendermon­de

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij lijsten de goedkoopste parkings in Sint-Niklaas, Dendermonde, Beveren en Lokeren voor je op.
 2. Van schaatsplezier tot avontuurlijke stadsloop: onze weekendtips voor het Waasland en Dendermonde op een rij
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Van schaatsple­zier tot avontuur­lij­ke stadsloop: onze weekend­tips voor het Waasland en Dendermon­de op een rij

  Nu Sinterklaas en zijn Pieten terug vertrokken zijn, kunnen we aftellen naar Kerstmis en Nieuwjaar. In onze regio zijn er dit weekend voldoende evenementen om al in de feeststemming te komen. Van een avontuurlijke stadsloop in Lokeren tot een winterwandeling in Dendermonde. Onze aanraders voor het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december op een rij.
 1. Van de Donkmeerloop tot een wandeling met alpaca’s: met deze 7 tips in het Waasland en Dendermonde geniet jij van een geslaagde feestdag
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van de Donkmeer­loop tot een wandeling met alpaca’s: met deze 7 tips in het Waasland en Dendermon­de geniet jij van een geslaagde feestdag

  Op 1 november is het Allerheiligen. Op die dag gaan mensen massaal het kerkhof bezoeken om hun overleden geliefden te herdenken. Ben jij nog op zoek naar leuke activiteiten op 1 november? Wij zochten zeven activiteiten zowel in het kerkhof als ver weg van het kerkhof voor je uit. Van de Donkmeerloop in Berlare tot de Alpaca Pompoenwandeling in Zele: met deze 7 tips in het Waasland en Dendermonde geniet jij van een geslaagde feestdag.
 2. Van een speelgoedbeurs tot een garageverkoop: 7 tweedehandsbeurzen in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland en Dendermonde

  Van een speelgoed­beurs tot een garagever­koop: 7 tweede­hands­beur­zen in Waasland en Dendermon­de

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen een nieuwe thuis dankzij leuke tweedehandsmarkten. Daar kunnen de bezoekers niet alleen goedkoop maar ook nog eens duurzaam shoppen. Onze redactie verzamelde daarom enkele tweedehandsbeurzen en garageverkopen van de komende weken in Waasland en Dendermonde.