1. De 8 favoriete plekjes van comedian Jeroen Verdick (32): “Met mijn plusdochter beleefde ik hier een toffe eerste ‘speeldate’”
  PREMIUM
  Lommel

  De 8 favoriete plekjes van comedian Jeroen Verdick (32): “Met mijn plusdoch­ter beleefde ik hier een toffe eerste ‘speeldate’”

  Hij was voice-over bij ‘Love Island’, raakte bekend als copresentator van ‘Hoe zal ik het zeggen’ én mag zich sinds kort ook komiek met een eerste zaalshow noemen. Jeroen Verdick (32), bekend om zijn Kempische accent, koos er een jaar geleden voor om de liefde te volgen naar het Limburgse Lommel. “Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.” Jeroen toont ons zijn 8 favoriete plekjes in Limburg.
 1. Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LEGO-jaaroverzicht is vanaf morgen te bezichtigen in Beringen
  PREMIUM
  Beringen

  Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LE­GO-jaarover­zicht is vanaf morgen te bezichti­gen in Beringen

  Het is voor Maarten Verlinden (43) intussen een traditie geworden: het afgelopen jaar visueel vormgeven met LEGO-blokjes. Koningin Elizabeth die overleden is, de Boerentoren in Antwerpen of de Vlaamse bevolking die massaal zonnepanelen laat plaatsen, het is vanaf morgen allemaal te bezichtigen in de Beringse bibliotheek. De LEGO-kunstenaar vertelt ons hoe dat in zijn werk gaat, en het blijkt geen sinecure.
 2. Van magische bellydanceshow tot concert van Belgium’s Got Talent-winnaar of avondje speeddaten in Hasselt: Vijf tips voor het weekend in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van magische bellydance­show tot concert van Belgium’s Got Ta­lent-win­naar of avondje speeddaten in Hasselt: Vijf tips voor het weekend in Limburg

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips in Limburg voor zaterdag 21 en zondag 22 januari. Op het programma het programma staan een avondje speeddaten in Hasselt, een nieuwjaarsconcert in Sint-Truiden en de traditionele borrelwandeling Heusden-Zolder: alles om er een geslaagd weekend van te maken!
 1. Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaperooms in Limburg ontsnappen?
  PREMIUM
  Limburg

  Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaper­ooms in Limburg ontsnappen?

  Op zoek naar een leuke binnenactiviteit? Wij helpen je op weg met deze negen escaperooms in Limburg. Een escaperoom is leuk om met je familie, vrienden of collega’s te doen. Samen probeer je uit een kamer te ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Lock Us in Sint-Truiden tot Mystery 19 in Houthalen-Helchteren: kunnen jij en je gezelschap uit deze escaperooms ontsnappen?
 1. Van limoncello maken tot knutselen met klei: met deze 8 winterworkshops in Limburg kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Limburg

  Van limoncello maken tot knutselen met klei: met deze 8 winterwork­shops in Limburg kom jij de koude dagen door

  Nu de eindejaarsperiode is gepasseerd, beginnen velen alvast af te tellen naar de zomer. Maar ook in de winter staan er allerlei leuke activiteiten gepland. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een winterworkshop. Van limoncello maken in Kozen (Nieuwerkerken) tot knutselen met klei in Paal: tussen deze 8 winterworkshops in Limburg vind je ongetwijfeld voor elk wat wils.
 2. Van sterrenkijken in Genk tot verhalen beluisteren in Bocholt: dit zijn onze tips voor het weekend in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van sterrenkij­ken in Genk tot verhalen beluiste­ren in Bocholt: dit zijn onze tips voor het weekend in Limburg

  Staat je agenda voor zaterdag 7 en zondag 8 januari nog helemaal leeg en breng je daar graag verandering in? Ook in het nieuwe jaar houdt onze redactie je op de hoogte van de leukste weekend-activiteiten in Limburg. Of je nu groene vingers hebt en de natuur van Genk een handje wilt helpen, of liever geniet van een ontspannende wandeling met fakkels: er is voor ieder wat wils!
 1. Boekenfestijn en live radio-uitzending in bibliotheek Beringen op 3 december
  Beringen

  Boekenfes­tijn en live ra­dio-uitzending in biblio­theek Beringen op 3 december

  Op 3 december zet bibliotheek van Beringen auteurs, en vooral auteurs uit eigen stad, in de kijker. Samen met Radio Benelux wordt een boekenfestijn georganiseerd, gekoppeld aan een live radio-uitzending in de bib van 10:00 tot 13:00 uur en dit onder de noemer ‘Saturday Coated’. “Met ‘Saturday Coated’ willen we de verbinding maken tussen de Beringse auteurs en hun lezers. Dat doen we door de auteurs op 3 december een plaatsje te geven in de bib. Daar kan je dan kennis maken en een praatje slaan met deze talenten. Radio Benelux voorziet op hetzelfde moment muziek en interviews met de auteurs, onder wie een groot aantal Beringse schrijvers, live vanuit de bibliotheek”, aldus schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer (N-VA).
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Limburg

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij lijsten de goedkoopste parkings in Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Pelt, Lommel en Maasmechelen voor je op.
 2. Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau of sprankelende outfits? Bij deze zeven feestelijke winkels in Hasselt scoor je zeker
  PREMIUM
  Hasselt

  Op zoek naar hét perfecte kerstca­deau of sprankelen­de outfits? Bij deze zeven feestelij­ke winkels in Hasselt scoor je zeker

  Ben jij nog druk op zoek naar een feestoutfit of mis je nog dat ene perfecte cadeau voor onder de kerstboom? Dan helpt onze redactie jou graag op weg met zeven must-visit adresjes in Hasselt. Sprankelende glitterrokken, duurzame zeepjes en ambachtelijke kerststronken die zo uit de oven komen: met deze tips wordt het een eindejaarsperiode om niet te vergeten.
 1. Herfstvakantie goed invliegen? Zoek personages van ‘Hotel Habbekrats' in Hasseltse etalages
  Hasselt

  Herfstva­kan­tie goed invliegen? Zoek personages van ‘Hotel Habbekrats' in Hasseltse etalages

  Hasselaren die samen met hun kinderen de stad eens op een andere manier willen ontdekken, kunnen vanaf vandaag de nieuwe, zesde zoektocht van de stad en Clavis Uitgeverij ontdekken. Vertrek aan de toeristische dienst Visit Hasselt in de Maastrichterstraat en ga in de winkeletalages op zoek naar de knotsgekke personages uit het kinderboek ‘Hotel Habbekrats’. Plezier verzekerd!
 2. Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Limburg

  Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmark­ten in Limburg kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Winterland in Hasselt tot de indoor kerstmarkt in Bocholt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij in een mum van tijd in de kerststemming.
 1. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.