1. Ben Van Dyck (53) brengt met ‘Zwendoline’ satirisch jaaroverzicht: “Iedere gelijkenis met bestaande personen berust louter op toeval”
  PREMIUM
  Aarschot

  Ben Van Dyck (53) brengt met ‘Zwendoline’ satirisch jaarover­zicht: “Iedere gelijkenis met bestaande personen berust louter op toeval”

  Aarschottenaar Ben Van Dyck is een creatieveling in hart en nieren. Schilderijen, poppen, niets is hem te veel. Hij is afgestudeerd met een diploma regie, maar toch koos hij voor een job in de dierentuin. In een mum van tijd stond hij bekend als ‘de olifantenman’. Op 15 en 17 maart staat hij op het podium met zijn pop ‘Zwendoline’.
 2. Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaperooms in Leuven en het Hageland?
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Escape in Time tot Baron Beeckman: kraak jij de code van deze 7 escaper­ooms in Leuven en het Hageland?

  Het is nog steeds koud en grijs buiten. Gelukkig kan je je ook binnen amuseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escaperoom? Wij gingen op zoek naar zeven escaperooms in Leuven en het Hageland waar je samen met familie, vrienden of collega’s moet ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Escape Quest tot Best Escape: vinden jij en je gezelschap ook een uitweg uit deze kamers?
 1. Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”
  PREMIUM
  Leuven

  Van Keizershof tot Kesselberg, hier vind je de mooiste panorama’s van Leuven: “Wanneer je boven staat, ligt de stad aan je voeten”

  Hoe is het gesteld met uw voornemens? Doorgaans goed aan de start van het nieuwe jaar. Met stip op één in die lijst staat bij velen: zo snel mogelijk de kerstkilo’s afschudden. Om het nuttige en het aangename te combineren snoerde onze man zijn bergschoenen om, zocht en vond de mooiste vergezichten van Leuven. Kenner Jan Loenders wees de weg. “Op deze plek geniet je van een fenomenaal uitzicht tussen de bomen.”
 2. Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaanden door in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Ballroom & Latin tot bridgen: met deze 7 workshops kom je de koude wintermaan­den door in Leuven en het Hageland

  Het nieuwe jaar is weer op kruissnelheid gekomen en dus hervatten ook heel wat hobbyisten hun activiteiten. Misschien zoek je zelf nog een leuke tijdsbesteding voor de volgende maanden. Onze redactie ging op zoek naar de leukste workshops van deze winter in Leuven en het Hageland. Van een workshop muziek zonder notenleer tot het ontwerp van je eigen tuin: hier leer je de komende tijd weer iets nieuw.
 1. Johan Veugelers trekt met tweede editie van Ambiance XL naar hometown Aarschot
  Aarschot

  Johan Veugelers trekt met tweede editie van Ambiance XL naar hometown Aarschot

  De stadsfeestzaal van Aarschot opent op 30 april de deuren voor de tweede editie van Ambiance XL. Het feestje pakt voor deze editie meteen uit met een bom van een line-up en een gloednieuwe ‘Party Edition’, bovenop de spetterende optredens van grote Vlaamse sfeermakers. Waar in juni 2022 het dak van ‘Den Egger’ in Scherpenheuvel er helemaal af ging, trekt de Ambiance XL-polonaise nu naar Aarschot, de thuisstad van initiatiefnemers Johan Veugelers en partner Anja Put. Die eerste staat zelf ook, als zanger-accordeonist en rasechte sfeermaker, naast kleppers als Wim Soutaer, Gene Thomas, Sergio, RONNY RETRO en DJ Wout op het podium.
 1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden in Leuven en het Hageland.
 2. Nog geen feestoutfit? Of inspiratie nodig voor je kerstshopping? Bij deze 7 Hagelandse boetiekjes vind je vast wat je zoekt
  PREMIUM
  Hageland

  Nog geen feestout­fit? Of inspiratie nodig voor je kerstshop­ping? Bij deze 7 Hagelandse boetiekjes vind je vast wat je zoekt

  Nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is, mogen we onze kerstboom van stal halen. Heb je nog geen gepaste outfit gevonden voor de feestdagen? Of ben je nog op zoek naar het leukste kerstcadeau? Wij helpen je op weg! Dit zijn de 7 boetiekjes in het Hageland waar je kunt gaan shoppen om je feestoutfit én de leukste cadeautjes te vinden.