1. De 7 favoriete eetadressen van 7 BV’s in Gent: “Heerlijk pure Vlaamse klassiekers uit grootmoeders tijd”
  PREMIUM

  De 7 favoriete eetadres­sen van 7 BV’s in Gent: “Heerlijk pure Vlaamse klassie­kers uit grootmoe­ders tijd”

  Op restaurant eten, doen we allemaal wel eens graag, maar ken je deze verborgen plekjes al? Elke week duiken we in de favoriete eetadresjes van enkele BV’s. Deze week aan de beurt: de stad Gent. We zetten 7 restaurants op een rijtje waar je met veel plezier een tafeltje reserveert tijdens het weekend. “Toen ik hier voor het eerst kwam eten, voelde ik mij als door de bliksem getroffen.”
 1. Van verplichte fooi tot brood dat gratis lijkt: dit zijn onverwachte restaurantkosten in het buitenland waar je misschien niet altijd aan denkt

  Van verplichte fooi tot brood dat gratis lijkt: dit zijn onverwach­te restaurant­kos­ten in het buitenland waar je misschien niet altijd aan denkt

  ‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘TVA no incluido’: als je op reis bent kunnen deze zinnetjes de rekening op restaurant flink doen doortikken. Onze journaliste zocht uit wat je extra betaalt in welk land, zodat je niet voor verrassende vakantiekosten komt te staan. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Voor deze buitenlandse, kostelijke toeristenvallen let je beter op.
 2. Dit is de winnaar van De Leukste Zomerbar van het jaar: “Deze chef kent duidelijk iets van smaken en technieken!”
  Play

  Dit is de winnaar van De Leukste Zomerbar van het jaar: “Deze chef kent duidelijk iets van smaken en technieken!”

  Gazon uit de groene rand van Gent is vanavond verkozen tot Dé Leukste Zomerbar van het jaar door HLN. De driekoppige jury, bestaande uit Piet Huysentruyt, Sepideh Sedaghatnia en Jelle Beeckman, was serieus onder de indruk van het eet- en drinkaanbod hier. “De HLN-lezers weten duidelijk waar het goed is”, vertelden ze. “Wat een erkenning!", klinkt het bij de uitbaters. “Dit gaan we voor de rest van ons leven meedragen.”
 1. De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
  PREMIUM

  De 7 favoriete eetadres­sen van barbecue­chef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het out­door-ge­voel in de zomer”

  Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.