-
Nieuwste, hippe restaurantgids bundelt de lekkerste Belgische adresjes van stad tot dorp: “Zolang de plek maar lekker, uniek, levendig en overtuigend is”
-
PREMIUM
Waar eet je de lekkerste zeetong van Vlaanderen? Luc Bellings neemt de proef op de som én deelt een 10 uit: “Hiervan kan je blijven smullen”
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij zeetong in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van sportjournalist Maarten Breckx: “Zelfs Barack Obama, Paul McCartney en Brad Pitt kwamen hier al tafelen”
Wanneer sportjournalist Maarten Breckx (37) niét over de sport praat, schuift hij graag zijn voeten onder tafel met zijn vrouw Lies. “We hebben een jachtig leven waarbij we – zeker tijdens de week – niet veel tijd samen kunnen spenderen”, vertelt hij. “Dat maken we goed door tijdens het weekend gezellig samen op restaurant te gaan in zaken waar ál je zintuigen verwend worden.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen. -
Schrijf je nu in voor ‘De Leukste Zomerbar’ van HLN
-
De steak van Stijn: ontdek hier een restokaart met de beste adressen om steak-friet te eten in Vlaanderen
-
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van Portland-zanger Jente Pironet: “De spaghetti van deze bekende zaak is voor mij cultureel erfgoed”
Jente Pironet (32) was tot voor kort niet zo bekend in Vlaanderen, maar dankzij het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ ontdekten we de wonderlijke stem van de Portland-zanger. De frontman van de rockband heeft niet alleen een liefde voor muziek, maar zéker ook voor lekker eten. “Minstens één keer per week schuif ik mijn voeten onder een vreemde tafel.” -
PREMIUM
In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb”
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van Miss België Emilie Vansteenkiste: “Dit is de enige plek waar ik de pizzakorst opeet, omdat die hier zó goed is”
-
PREMIUM
Luc Bellings gaat op zoek naar de beste crème brulée van Vlaanderen: “Amper één zaak is een absolute 10/10 waard, de rest bakt er niets van”
-
PREMIUM
Eindelijk terrasjesweer: waar kan je in ons land aangenaam genieten van een glas in de zon? Onze culinair journaliste tipt 10 favorieten
Eindelijk is het zover: de zon schijnt. Die gelegenheid pakken we graag aan met beide handen om er meteen op een terrasje van te genieten. Maar waar drink je een glas wijn in de zon? Onze culinair journaliste selecteerde 10 originele wijnbars in Vlaanderen met een uniek aanbod én een tof concept. Van frisse Italiaanse wijnen tot wijnbars die elke week veranderen van thema: ontdek hier welke je op je lijstje zet voor de zomer. -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van VTM-gezicht Lynn Wesenbeek: “Dit toprestaurant is een eiland van mijn rust dat mijn dochter mij leerde kennen”
“Water is een extra troef bij de keuze van een restaurant. Niet zozeer in het glas, wel in het uitzicht”, verklapt voormalige leading lady bij VTM Lynn Wesenbeek. “Wanneer ik een restaurant uitkies, zal het vaak een plek zijn met zicht op water. In mijn Leiestreek zijn we wat dat betreft verwend. De meeste restaurants zijn er voortreffelijk.” Waar is niet alleen het uitzicht, maar ook het eten de moeite om te vermelden? Lynn deelt haar zeven favoriete eetadressen. -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van actrice Jamie-Lee Six: “Met een druk op de gouden knop krijg je hier champagne”
-
PREMIUM
Stijn Baert zoekt naar de lekkerste steak bearnaise in 4 brasserieën: “Ik moet Bellings ongelijk geven, maar misschien proeft het voor mij als amateur anders”
-
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van zanger Metejoor: “Als je in dit restaurant op het toilet zit, stroomt er een waterval uit het plafond”
Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van cartoonist Kamagurka: “Hier zit je goed voor de mooiste zonsondergangen, het lekkerste eten en een leuke sfeer”
“Ik denk wel dat ik een foodie ben, al vind ik dat geen smakelijk woord”, vertelt cartoonist Luc Zeebroek, die je waarschijnlijk beter kent als Kamagurka. Samen met zijn vrouw woont hij in Zwevezele, niet ver van de zee. Een smakelijke vis kan in zijn favoriete restaurants dan ook niet ontbreken, al is zijn voorkeur véél breder dan dat alleen. Bij deze 7 favoriete eetadressen zit je volgens hem helemaal goed. -
PREMIUM
15 internationale foodmarkets waar je met plezier een reis rond boekt deze zomer: “Dit is echt het foodwalhalla van Europa”
-
PREMIUM
Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg”
-
Vrijdag hamburgerdag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”
Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer aan terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit. -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van ‘Radio 2'-presentator Sven Pichal: “Ongelooflijk lekkere tomatensaus, en normaal ben ik daar niet eens zo'n fan van”
Vlaamse kost maakt ‘Radio 2'-presentator Sven Pichal (44) meestal zelf. “En dan nog het liefst met het kookboek ‘Easy Dinners’ van Louise De Brabandere in aanslag", vertelt hij. Op restaurant kiest hij dan weer meer voor mediterrane smaken. Aan welke tafels schuift hij het liefst aan? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadressen in ons land. -
PREMIUM
Waar eet dj Anouk Matton (30)? “Een dame blanche kost hier 32,50 euro, maar is goddelijk én prachtig gepresenteerd”
-
PREMIUM
Dit zijn de 10 goedkoopste sterrenrestaurants van Vlaanderen (en dit krijg je er voor die prijs)
-
PREMIUM
Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”
Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken staat, is de kans groot dat je hem tegenkomt in één van deze 7 favoriete eetadressen doorheen ons land. -
PREMIUM
25 culinaire adressen van vrouwelijke foodondernemers uit eigen land: "Ze stond zelfs in de '30 under 30'-lijst van Forbes voor veelbelovend jong talent”
Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert. -
PREMIUM
Hoeveel kost een etentje in een sterrenrestaurant? En hoe kan je erop besparen?
-
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van Ellen Callebout van ‘De Verhulstjes’: “Hier serveren ze kip op maar liefst 10 verschillende manieren, Gert bestelt dat altijd”
-
PREMIUM
Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.” -
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van Ingeborg: “In drukke periodes haal ik hier soms 3 keer per week af”
“Ik ga het liefst ’s morgens en ’s middags op restaurant”, zegt zangeres en presentatrice Ingeborg (56). “Omdat ik een ochtendmens ben, maar ook omdat het niet heilzaam is om ’s avonds nog een zware maaltijd te eten. Niet dat ik nóóit later dan 19 uur eet. Want een ander credo is dat je van alle ‘gif’ een beetje moet binnenhebben, om er ook tegen te kunnen.” -
PREMIUM
Luc Bellings gaat op zoek naar de beste steak tartaar in Vlaanderen en vindt één topper: “Zo lekker als hier vind je het zelden”
-
54 jonge chefs serveren vanaf maart driegangenmenu voor 59 euro: hier kan je reserveren én dit staat er op de kaart
-
PREMIUM
De 7 favoriete eetadressen van politica Maggie De Block: “Geef mij maar een brasserie”
“Zo vaak ga ik niet op restaurant,” vertelt politica Maggie De Block (Open Vld). “Vroeger had ik daar wekenlang geen tijd voor en nu geniet ik ervan om af en toe eens zelf te koken. Ik heb wel kookboeken, maar lees er niet zo veel in. Ik hou het meestal eenvoudig, met wat groenten en verse vis.” Maar als ze dan toch op restaurant te vinden is, zijn dit de zeven plekken waar ze graag aan tafel schuift. -
PREMIUM
Van Antwerpen tot Brussel: 10x romantisch eten op valentijn. “Hier maak je indruk op je geliefde”
Wie elk jaar opnieuw op zoek gaat naar een leuk valentijnscadeau weet ondertussen ook al dat je met een reservatie in een goed restaurant eigenlijk niets mis kan doen. Maar dan rest nog de vraag: waar boek je een tafeltje? Of kan je het restaurant meenemen naar huis? Onze culinair journaliste verzamelt 10 food love stories doorheen heel het land waar je zeker indruk mee maakt op de meest liefdevolle dag van het jaar. -
PREMIUM
Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar”
-
PREMIUM
Waar eet Qmusic-presentator Maarten Vancoillie? “Hier kom ik altijd voor een pizza met vol-au-vent!”
-
PREMIUM
Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” -
PREMIUM
Waar eet ‘Radio 2'-presentator Guy De Pré? “Alleen al de champagne van het huis is een omweg waard”
-
PREMIUM
Met truffelmayonaise of black Angus: bij deze 10 eetadressen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land
-
PREMIUM
Waar eet cabaretier Geert Hoste? “Zelfs het kleinste Italiaanse restaurant is wereldklasse, maar dit adresje steekt écht boven het maaiveld uit”
-
PREMIUM
Van de beste wijnkaart in ons land tot de meest verrassende voorgerechten: 23 eetadresjes die je niet wil missen in 2023
-
PREMIUM
Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Een traditiehuis vol ambiance én smaak”
-
PREMIUM
Waar eet ex-Miss België Céline Van Ouytsel? “Beste pasta carbonara ooit hier, en ik heb er al veel getest”