Zo ziet de ‘Code van Coppens’ eruit in het buitenland: “Ze gebruiken zelfs onze tekst”

Dat de Code van Coppens een succesformule is, weten ze nu ook in het buitenland. Het format werd verkocht aan verschillende landen. Het is een exacte kopie, zelfs het script is hetzelfde. Maar Staf en Mathias gebruiken helemaal geen script. “Omdat Mathias geen tekst kan onthouden, is er geen script. Het is improvisatie”, vertelt Staf Coppens. De buitenlandse presentatoren gebruiken dus gewoon de creatieve geest van de gebroeders Coppens. 

 1. “Zijn jullie niet die gasten die overal gratis binnengaan?” ‘Security Checkers’ betrapt in Center Parcs
  Play
  TV
  3

  “Zijn jullie niet die gasten die overal gratis binnengaan?” ‘Security Checkers’ betrapt in Center Parcs

  In een nieuwe aflevering van ‘Security Checkers’, die vanaf nu te bekijken is op VTM GO, trekken Arno The Kid en Gerben Tuerlinckx naar Center Parcs in Peer. Ze proberen zonder ticket binnen te raken in het wildwaterpark en tot na sluitingstijd te blijven. Helaas worden ze door een opmerkzame beveiligingsman herkend als ‘de security checkers’, waarop een kat-en-muisspel begint. “Er bleef maar security bijkomen en we werden constant in de gaten gehouden", klinkt het.
 2. Voor het eerst weer op tv: Eddy Demarez maakt comeback tijdens ‘Het journaal’
  TV

  Voor het eerst weer op tv: Eddy Demarez maakt comeback tijdens ‘Het journaal’

  Eddy Demarez (54) was woensdag voor het eerst weer als sportanker te zien op televisie. Sinds november vorig jaar was hij al opnieuw aan de slag achter de schermen bij Sporza, en eerder deze maand maakte de VRT bekend dat hij ook als commentator zou terugkeren. De sportjournalist werd in augustus 2021 tijdelijk op non-actief gezet na ongepaste uitspraken over de Belgian Cats, de Belgische basketbalvrouwen.