De openbare omroep kwam recent in opspraak na een vernietigend rapport door Audit Vlaanderen. Net die onthullingen blijken nu de redding van de VRT te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De openbare omroep kwam recent in opspraak na een vernietigend rapport door Audit Vlaanderen. Net die onthullingen blijken nu de redding van de VRT te worden. © Tim Dirven

Wordt Geert Bourgeois de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij de VRT?

TVNog een week of twee geeft de Vlaamse regering zichzelf om het nieuwe beheerscontract met de VRT af te ronden. De belangen zijn groot. In de krachtmeting tussen politiek en omroep wordt ook de neutraliteit besproken. Een piste is om de Universiteit Antwerpen te laten meten hoeveel linkse dan wel rechtse stemmen aan bod komen in programma’s.

11 reacties

 • JOHAN VANBEKBERGEN

  4 maanden geleden
  De NVA is met stemmen aan het spelen. Zij zullen tegen hun zin in, veel moeten afstaan aan het Vlaams Belang.
 • Jan Verbinnen

  4 maanden geleden
  Geen enkele maar ook geen enkele politieker zou iets te mogen zeggen hebben over de vrije media en al zeker geen Nva er !
 • Marcel Leroux

  4 maanden geleden
  Meent men dit nu echt ? Is VRT nu echt een politieke zender aan het worden ? stop aub met het toekennen van postjes aan voorbijgestreefde politiekers.
 • Geert Peeters

  4 maanden geleden
  Wanneer komt er eindelijk een wet die dit soort politieke postjes verbiedt? Het is toch complete waanzin dat iemand met de juiste partijkaart voorrang krijgt op mensen die veel jobbekwamer zijn? Hoe lang gaan we dit nog tolereren? Het gaat hier immers over ONS belastinggeld waarmee geknoeid wordt.
 • Corry Van Bogaert

  4 maanden geleden
  Zijn er dan geen niet politieke figuren die deze functie kunnen of willen uitvoeren , steeds moeten de politiekers in de raden van bestuur zetelen en steekpenningen op zak steken , wanneer stopt dat !!
 1. Zo zag prins Philip eruit in The Crown
  Play
  royalty

  Zo zag prins Philip eruit in The Crown

 2. Dimitri barst in lachen uit als hij hoort wat Maxime haar hobby is
  Play
  Blijven Slapen

  Dimitri barst in lachen uit als hij hoort wat Maxime haar hobby is