Wim Lybaert in zijn Columbus.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Lybaert in zijn Columbus. © © VRT

Wim Lybaert neemt afscheid van ‘De Columbus’: “Jeroen Meus is een véél betere vriend geworden”

TVNa vier seizoenen parkeert Wim Lybaert (53) z’n Columbus vanavond definitief in de garage. Met een ietwat dubbel gevoel, maar vooral met veel trots en een valies vol mooie herinneringen. Speciaal voor ons blikt hij terug op het programma en deelt hij enkele memorabele momenten, en pionier Lieven Scheire getuigt over de allereerste aflevering. “Het zou ons op een miljoenenboete komen te staan, hoorden we in een strenge Duitse stem.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.