Wim Lybaert in zijn Columbus.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Lybaert in zijn Columbus. © © VRT

Wim Lybaert neemt afscheid van ‘De Columbus’: “Jeroen Meus is een véél betere vriend geworden”

TVNa vier seizoenen parkeert Wim Lybaert (53) z’n Columbus vanavond definitief in de garage. Met een ietwat dubbel gevoel, maar vooral met veel trots en een valies vol mooie herinneringen. Speciaal voor ons blikt hij terug op het programma en deelt hij enkele memorabele momenten, en pionier Lieven Scheire getuigt over de allereerste aflevering. “Het zou ons op een miljoenenboete komen te staan, hoorden we in een strenge Duitse stem.”

 1. Kevin Janssens maakt regiedebuut met reeks over concentratiekamp in Breendonk
  TV

  Kevin Janssens maakt regiede­buut met reeks over concentra­tie­kamp in Breendonk

  Een gevierd acteur was hij al, maar nu wil Kevin Janssens (42) bewijzen dat hij ook aan de andere kant van de camera z’n mannetje kan staan. De Antwerpenaar gaat namelijk mee een tv-reeks regisseren over het Fort van Breendonk, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd ingericht als interneringskamp. Het project krijgt 120.000 euro ontwikkelingssteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Rijden nadat je drinkt? Kelly komt met de schrik vrij in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’
  Play
  TV

  Rijden nadat je drinkt? Kelly komt met de schrik vrij in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’

  In de volgende aflevering van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ zien we Kelly die af en toe durft te rijden nadat ze gedronken heeft. Haar vriendinnen willen hier komaf mee maken. Tijdens een voorstelling, wordt ze op het podium geroepen en van dichtbij met de gevolgen van dronkenschap geconfronteerd. De volgende boodschap wordt zeker duidelijk bij het kijken van de video: Groot gelijk dat je nuchter rijdt.