Emanuela Orlandi
Volledig scherm
PREMIUM
Emanuela Orlandi © AFP/AP

Werd haar zaak in de doofpot gestoken omdat ze misbruikt werd door vriend van de Paus? De mysterieuze verdwijning van ‘Vatican Girl’

TVHeeft het Vaticaan de kidnapping en marteling van een jong meisje in de doofpot gestoken, omdat ze misbruikt werd door een vriend van de Paus? Het is dé vraag die centraal staat in de Netflixdocu ‘Vatican Girl’. Een reportage met zoveel impact dat het Vaticaan na 40 jaar eindelijk een onderzoek is gestart naar de tragische verdwijning van Emanuela Orlandi. Het waargebeurde verhaal achter één van de donkerste mysteries die Italië ooit kende.

4 reacties

 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Wanner gaat dat circus rond Vaticaan , paus en kerken eens ophouden te bestaan? dat mensen dat allemaal nog blijven geloven dat toneeltje gaat mijn verstand te boven.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Tuurlijk in de doofpot...😏...! Wat dacht ge... Teveel grote machtige partijen betrokken natuurlijk ...! Ze beschermen elkaar...
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Ik heb de documentaire (een serie) ervan bekeken en volgens dat daarin verteld wordt door journalisten en politieagenten wijst alles in de richting van St. Pieters. En de paus zwijgt.
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Wat een kluwen, wat een hoop veronderstellingen. Hopelijk komt er een antwoord na al die jaren, maar ik vrees ervoor. Teveel zeer machtige partijen betrokken.
 1. “Ik heb hem nog nooit op het podium zien huilen”: Disney+ lost trailer docuserie ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’
  TV

  “Ik heb hem nog nooit op het podium zien huilen”: Disney+ lost trailer docuserie ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’

  Disney+ pakt uit met een vierdelige docureeks over Ed Sheeran (34). De fans krijgen een unieke inkijk in zijn privéleven en ontdekken ‘zijn verhaal’: hoe een roodharige stotterende jongen uitgroeit tot een popsensatie die voor nokvolle arena’s speelt, maar achter de schermen plots te kampen krijgt met persoonlijke tragedies. “De gezondheid van Cherry was erg slecht. En toen stierf plots mijn beste vriend Jamal.” De Britse zanger is openhartiger dan ooit en onthult een kant van hem, die zijn fans nog nooit eerder hebben gezien.
 2. Jens Dendoncker verstopt 100.000 euro in nieuw seizoen ‘Wie zoekt die wint’
  TV

  Jens Dendoncker verstopt 100.000 euro in nieuw seizoen ‘Wie zoekt die wint’

  Binnenkort organiseert Jens Dendoncker een heuse schattenjacht in de huizen van verschillende gezinnen. Nadat Jens’ professionele verstopteam 100.000 euro heeft doen verdwijnen in het huis van de deelnemers, is het enige wat zij moeten doen zoeken naar het geld. Wat ze vinden, mogen ze houden. Benieuwd welke plekjes er zoal in aanmerking komen als verstopplek? In bovenstaande video licht Jens al een tipje van de sluier.
 1. Collega’s zwaaien weerman Frank Deboosere uit: “Helaas hebben we nooit mogen of kunnen samenwerken”
  TV

  Collega’s zwaaien weerman Frank Deboosere uit: “Helaas hebben we nooit mogen of kunnen samenwer­ken”

  “Tot weerziens, Frank.” Vroeger dan verwacht was Frank Deboosere (64) afgelopen maandag voor het laatst als weerman te horen en te zien op de VRT. Later dit jaar gaat hij, na 36 jaar trouwe dienst, officieel met pensioen. Ook zijn collega’s, over de mediagrenzen heen, zullen Frank en zijn weerpraatjes missen. “Je blijft een weerman. Alleen ga je er nu meer van kunnen genieten", klinkt het in ‘Story’. Jill Peeters en co nemen afscheid van Deboosere en halen herinneringen op.