De cast met wie het op 6 oktober 1990 allemaal begon, toen de eerste aflevering 'Nieuwe truitjes' werd uitgezonden.
Volledig scherm
PREMIUM
De cast met wie het op 6 oktober 1990 allemaal begon, toen de eerste aflevering 'Nieuwe truitjes' werd uitgezonden. © VRT - TV1

“We hebben lang vergaderd en zijn tot een consensus gekomen": ‘De Kampioenen’ trekken er na 30 jaar zelf de stekker uit

TV273 afleveringen, 112 strips, 4 films en een kerstspecial: het is een indrukwekkend parcours geweest, maar nu is het doek finaal gevallen over ‘F.C. De Kampioenen’. Na 30 jaar hebben de acteurs zelf beslist om een einde te breien aan de populairste Vlaamse comedy ooit. Dat zegt An Swartenbroekx (51) deze week in 'Dag Allemaal'. Hoe ze tot die beslissing kwamen en waarom sommige ‘Kampioenen’ het toch jammer vinden.

91 reacties

 • Boze De Wilf

  2 maanden geleden
  Geen zorgen, ze zenden het nog zeker 25 keer opnieuw uit.
 • Lionel Denis

  3 maanden geleden
  Tzal hoog tijd zijn . Genoeg uitgemolken die handel .
 • Gaston Batsleer

  3 maanden geleden
  Misschien een idee voor tv show maken (zie ook K3) met als titel:"wie worden de nieuwe kampioenen?" Kijkcijfers gegarandeerd voor weken, wat zeg ik maanden!
 • Leonore Vanstechelman

  3 maanden geleden
  Ik vind het fantastisch dat de reeks het zo lang volgehouden heeft. Dikke proficiat aan de cast die het al die jaren toch maar heeft gedaan.
 • Pieter De Weerdt

  3 maanden geleden
  Eigenlijk was het na seizoen 8 al de moment om ermee op te houden.. de beginjaren met Walter en Carry waren fantastisch.. vanaf seizoen 9 was het dan al enorm verzwakt en na s12 beschamend kinderachtig geworden.. ik wil ook zeggen dat ik qua acteertalent enorm opkijk naar Walter voor mij was hij de beste acteur van de hele cast tot nu toe. Ik wil Walter dan ook via deze weg bedanken om mij 4 seizoenen lang te doen lachen