Seksuologe en kinesitherapeute Lotte Loones legt in 'Club Flo' uit wat vaginisme is.
Volledig scherm
Seksuologe en kinesitherapeute Lotte Loones legt in 'Club Flo' uit wat vaginisme is. © VTM 2

Wat is vaginisme en wat kan je eraan doen? Seksuologe geeft tekst en uitleg in ‘Club Flo’

TVAl eens van vaginisme gehoord? Seksuologe Lotte Loones vertelde in het VTM 2-programma ‘Club Flo’ donderdagavond meer over de aandoening. Ook Herman Brusselmans (63) was van de partij om een taboe uit de wereld te helpen: “Natuurlijk hebben oudere mensen nog seks.”

2 reacties

 • Marie Delahaye

  1 jaar geleden
  Ik ben al 8 jaar samen met mijn partner die ik heel graag zie. Na veel proberen en een lange zoektocht waarbij gemeenschap nooit mogelijk is geweest ben ik ook bij Lotte Loones terechtgekomen. Het was een verademing want ik had schrik om de stap te zetten maar voelde me direct begrepen. Haar behandeling is vnl. lichamelijk maar ze werkt wel samen met een therapeutisch team met andere seksuologen en artsen. Ik ben er nu eindelijk vanaf en we kunnen nu eindelijk starten met onze kinderwens!
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Loop met vaginisme niet van de ene -loog naar de andere, maar raadpleeg meteen een gespecialiseerde arts om te zien wat je best kan doen. De vrouwenkliniek van UZ Gent is gespecialiseerd in dit domein. In tegenstelling tot wat men hier zegt zit de reden van 'pijn bij het vrijen' namelijk vaak net niet tussen de oren.
 1. RECENSIE. ‘Pamela, a Love Story’: “Lof voor zo veel kwetsbaarheid”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Pamela, a Love Story’: “Lof voor zo veel kwetsbaar­heid”

  Het gros van haar leven gaf Pamela Anderson zich bloot. Het merendeel met toestemming, maar de ene keer dat het zonder gebeurde blijft haar een dikke 25 jaar later nog steeds achtervolgen. Het pikante videomateriaal dat bij haar thuis werd gestolen en in 1997 via het beginnende internet de wereld rond ging, stortte haar acteercarrière en haar blitz-huwelijk met Mötley Crüe-drummer Tommy Lee de afgrond in. Een jaar nadat de streamingreeks ‘Pam & Tommy’ ook nog eens munt sloeg uit het meest pijnlijke moment uit haar leven gaat Pamela nu met concurrent Netflix in zee om in een twee uur durende docufilm voor het eerst zelf haar tumultueuze leven van begin tot einde uit de doeken te doen. Of haar nieuwe manier van ‘ontboezemen’ u ook even mateloos kan boeien? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Herman Verbruggen reageert op ontmaskering ‘The Masked Singer': “Wie volgens mij wint? Dat figuurtje met internationale kwaliteiten”
  TV

  Herman Verbruggen reageert op ontmaske­ring ‘The Masked Singer': “Wie volgens mij wint? Dat figuurtje met internatio­na­le kwalitei­ten”

  Hij moest als eerste ‘The Masked Singer’ verlaten, het was een teleurstelling voor Herman Verbruggen, vertelt hij aan Senne van Showbits. “Dat gevoel kwam vanuit een oprecht engagement. Het feit dat je verder denkt, en al aan het repeteren bent voor het tweede nummer", klinkt het. Hij vertelt welke nummers we nu dan moeten missen, of hij blij was met z'n kostuum en wie volgens hem de show gaat winnen. “Het is iemand met internationale kwaliteiten, en een stem die voor het programma een cadeau is.”