Seksuologe en kinesitherapeute Lotte Loones legt in 'Club Flo' uit wat vaginisme is.
Volledig scherm
Seksuologe en kinesitherapeute Lotte Loones legt in 'Club Flo' uit wat vaginisme is. © VTM 2

Wat is vaginisme en wat kan je eraan doen? Seksuologe geeft tekst en uitleg in ‘Club Flo’

TVAl eens van vaginisme gehoord? Seksuologe Lotte Loones vertelde in het VTM 2-programma ‘Club Flo’ donderdagavond meer over de aandoening. Ook Herman Brusselmans (63) was van de partij om een taboe uit de wereld te helpen: “Natuurlijk hebben oudere mensen nog seks.”

2 reacties

  • Marie Delahaye

    2 maanden geleden
    Ik ben al 8 jaar samen met mijn partner die ik heel graag zie. Na veel proberen en een lange zoektocht waarbij gemeenschap nooit mogelijk is geweest ben ik ook bij Lotte Loones terechtgekomen. Het was een verademing want ik had schrik om de stap te zetten maar voelde me direct begrepen. Haar behandeling is vnl. lichamelijk maar ze werkt wel samen met een therapeutisch team met andere seksuologen en artsen. Ik ben er nu eindelijk vanaf en we kunnen nu eindelijk starten met onze kinderwens!
  • Claudia Rosseel

    1 jaar geleden
    Loop met vaginisme niet van de ene -loog naar de andere, maar raadpleeg meteen een gespecialiseerde arts om te zien wat je best kan doen. De vrouwenkliniek van UZ Gent is gespecialiseerd in dit domein. In tegenstelling tot wat men hier zegt zit de reden van 'pijn bij het vrijen' namelijk vaak net niet tussen de oren.