'Squid Game'
Volledig scherm
PREMIUM
'Squid Game' © Reporters / Splash

Wat er gebeurde met de échte robotpop en waarom de politie er een hekel aan heeft: alles wat je nog niet wist over ‘Squid Game’

TVVan een obscure Zuid-Koreaanse kelder naar een wereldhit op Netflix: het succes van ‘Squid Game’ is niet te schatten. In een mum van tijd veroverde de reeks vol bloederige kinderspelletjes en maatschappijkritiek het kleine scherm. In tussentijd is er al veel inkt gevloeid over het opvallende programma, maar wist je al dat de personages gebaseerd zijn op échte mensen? En dat de reeks peperduur was? Een overzicht van de strafste feiten rond het streamingsucces.

11 reacties

 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Squid Game en dergelijke series of films zijn alleen maar geschikt om bekeken te worden door mensen die het gezond verstand hebben deze producties los te zien van de dagelijkse realiteit. Wanneer je dat kunt en een goed het onderscheid tussen goed en kwaad kent is het prachtig gemaakt entertainment dat filmisch enorm knap gemaakt is. Wanneer kopie gedrag op speelplaatsen of in het openbaar getoond wordt is het dringend tijd dat men eerst normbesef bijbrengt aan betrokken personen .
 • Marc Teirlynck

  1 jaar geleden
  jongens toch. Leer eens dat dit maar tv is en niet realiteit. Wil je niet kijken ok voor mij maar laat de mensen die dit een steengoede serie vinden ook gerust. Btw ik keek ook en vond deze serie heel goed maar daarom ga ik nog geen mensen afmaken. Family en thuis is ook fictie en denken ook velen dat dit realiteit is :s
 • Nathalie Cnoo

  1 jaar geleden
  Iedereen kijkt wat hij wil, niet? Geprobeerd en degoutant bevonden. Nu enkel nog iets vinden om de uilskuikens die hun kinderen dit soort rotzooi laten kijken (met gezellig “naspelen” tot gevolg) te laten inzien dat dit géén onschuldig vermaak is!
 • Filip Elgers

  1 jaar geleden
  Begin de twintigste eeuw dacht men er ook zo over. De verloren generatie van toen werd mondiaal met fysiek geweld uit de weg geruimd. Deze slachtingen werden nog openlijk georkestreerd. Heden ten dage is er het internet waarbij de verloren generatie netjes werd opgeborgen achter een reeks van schermpjes. De serie toont een perfecte mix van deze twee oplossingen waarbij het alternatief voor de huidige patstelling aan de kaak wordt gesteld,- met name pure tastbare fysieke horror.
 • Jean Marie Vandenberghe

  1 jaar geleden
  Dan weet je niet wat je mist want het is echt een leuke serie
 1. Maak kennis met Groot Licht uit ‘The Masked Singer’: “Als ik me-time nodig heb, kijk ik naar ‘Toy Story’”
  PREMIUM
  TV

  Maak kennis met Groot Licht uit ‘The Masked Singer’: “Als ik me-time nodig heb, kijk ik naar ‘Toy Story’”

  Nog drie nachtjes slapen en dan begint het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ op VTM. Een van de opvallendste kandidaten? Groot Licht. In Dag Allemaal geeft het lichtgevende figuurtje een exclusief interview. Speurneuzen kunnen in dit gesprek alvast enkele tips over z’n identiteit ontwaren. “Ik vind het fantastisch om eens buiten de muren van mijn laboratorium te treden”, klinkt het bijvoorbeeld mysterieus. Maar wie is Groot Licht? Dag Allemaal doet alvast een gok. “Denk ‘Nobel’ even weg, en dan blijft ‘prijzen’ over.”
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Nick Offerman was bijna niet te zien in ‘The Last of Us’: “Ik wilde het script niet eens lezen”
  TV

  Nick Offerman was bijna niet te zien in ‘The Last of Us’: “Ik wilde het script niet eens lezen”

  Fans van ‘The Last of Us’ zijn lyrisch over de acteerprestaties van Nick Offerman (52), die de rol van Bill vertolkt. De Amerikaanse acteur is niet meer weg te denken uit de HBO-reeks, die gebaseerd is op het gelijknamige populaire zombiespel. Toch had hij bijna niet in succesvolle serie gezeten. “Mijn vrouw heeft mij moeten overhalen om de rol aan te nemen”, onthult hij in ‘Jimmy Kimmel Live’.