Ward Hulselmans geniet op het water, in een vergeten Frans dorpje langs de Maas. "Als kleine jongen verlangde ik er al naar om te varen. Nu kan ik mijn dromen eindelijk volgen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ward Hulselmans geniet op het water, in een vergeten Frans dorpje langs de Maas. "Als kleine jongen verlangde ik er al naar om te varen. Nu kan ik mijn dromen eindelijk volgen.” © Photo News

Ward Hulselmans (70), scenarist van succesreeksen als 'Witse' en 'Salamander': “In 30 jaar niet één scenario met plezier geschreven”

Van de ene op de andere dag stopte hij ermee. Meer dan honderd bladzijden van een verhaal dat een tv-serie moest worden, gooide hij de vuilnisbak in. Anderhalf jaar later heeft Ward Hulselmans (70), de scenarist die 'Witse', 'Salamander' en zoveel meer bedacht, nog altijd geen spijt van die drastische beslissing. "Voor de eer en het geld moest ik het niet meer doen. Het werd tijd om aan mezelf te denken."

1 reactie

  • Tine Dem

    9 maanden geleden
    Tijd voor je laatste geheime verhaal dus. Spijtig wel, want je was de beste plotschrijver.
  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!