Niels Destadsbader keert na 7 jaar VTM terug naar het oude nest en gaat programma's presenteren op Eén en Radio2. Het is dé mediatransfer van het jaar, al zat er die wel al een tijdje aan te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Destadsbader keert na 7 jaar VTM terug naar het oude nest en gaat programma's presenteren op Eén en Radio2. Het is dé mediatransfer van het jaar, al zat er die wel al een tijdje aan te komen. © VRT

Waarom de transfer van Niels Destadsbader naar VRT er zat aan te komen

TVNiels Destadsbader verlaat VTM en keert terug naar de VRT, het oude nest waar het voor hem allemaal begon. Een ‘bommetje in medialand’ klonk het, toen het nieuws zaterdagochtend bekend raakte. Een explosief met een lange lont dan toch, want de presentator/acteur/zanger was al ruim een jaar in gesprek met verscheidene partijen over een nieuw contract. Lionel, Romelu, Niels: transfers die er al een tijdje zaten aan te komen.

68 reacties

 • pieter jan visser

  4 maanden geleden
  De vtm moet ook van zijn afval af zien te geraken. Het kan niet af teveel gaan stinken en die krijsende trol heeft zijn tijd wel gehad. Het is echt een zingende stronthoop
 • Arthe Verdoodt

  5 maanden geleden
  Groot gelijk van Niels, het ijzer smeden als het heet is. Een getalenteerde gast voor een commercieel, breed publiek.
 • Janine Doheyn

  5 maanden geleden
  Mensenlief, wat een jaloers negatief gedoe weeral. Laat die man toch gerust, moesten jullie kansen krijgen, jullie zouden geen nee zeggen, zeker weten. Leven en laten leven !
 • willem merken

  5 maanden geleden
  Ik ga niet juichen dat hij terug is, gezien het niveau van de programma's die hij de laatste jaren gebracht heeft.
 • Freddy Madou

  5 maanden geleden
  Van de VRT naar een regionale zender achter Bachten De Kuipe (Veurne), deze Niels die over anderen moet oordelen als ze goed zingen, kan zelf met moeite een deftige noot uitbrengen, afvoeren dat ze daar belastinggeld voor gebruiken schandalig.
 1. Het succesrecept van Niels Destadsbader: “The girl next door. Maar dan in een lijf van een 33-jarige man”
  PREMIUM
  Showbizz

  Het succesre­cept van Niels Destadsba­der: “The girl next door. Maar dan in een lijf van een 33-jarige man”

  Geliefd en gehaat. Uitgejouwd en bejubeld. Niels Destadsbader balanceert al jaren tussen beide, maar haalt nu zijn slag thuis. Na maandenlange onderhandelingen wenste VTM niet in te gaan op zijn financiële eisen en keert de voormalige Ketnet-wrapper terug naar zijn roots aan de Reyerslaan. “Aan een marktconform loon”, rechtvaardigt de openbare oproep uw belastinggeld. Maar is hij dat echt waard? Wij polsten bij collega’s, recensenten en voormalig VTM-baas Mike Verdrengh naar de ‘Magie Van Niels.’
 2. Van ‘Dansdate’ tot ‘The Masked Singer’, zeven jaar lang Niels Destadsbader bij VTM
  Play

  Van ‘Dansdate’ tot ‘The Masked Singer’, zeven jaar lang Niels Destadsba­der bij VTM

  Zeven jaar lang was Niels Destadsbader exclusief te zien op de commerciële zender VTM. Maar daar komt nu een einde aan, want de presentator keert terug naar zijn roots, de VRT. Destadsbader presenteerde heel wat verschillende programma’s bij VTM. Het begon voor hem allemaal met het dansprogramma ‘Dansdate’. Hij presenteerde ook grote shows zoals ‘K3 zoekt K3' en ‘The Masked Singer’. De zanger was ook jurylid/coach in de talentenjachten ‘Belgium’s Got Talent’ en ‘The Voice van Vlaanderen’.