De cast van ‘Downton Abbey’
Volledig scherm
De cast van ‘Downton Abbey’ © RV

Vuile kostuums, stinkend eten en een erg populair kasteel: ‘Downton Abbey' wordt tien jaar oud

TV10 jaar geleden ging de Britse historische reeks ‘Downton Abbey’ in première op BBC. De zes seizoenen van de reeks werden bekroond met onder meer drie Golden Globe Awards en 15 Emmy Awards, en de eerste film bracht meer dan 160 miljoen euro in het laatje. Nu er een tweede film aangekondigd werd, is de reeks rond de familie Crawley relevanter dan ooit. 

4 reacties

 • Bea Jannis

  1 jaar geleden
  De serie is geweldig. De eerste film vond ik minder.
 • ISABEL FRANCOIS

  2 jaar geleden
  Één van de mooiste series die er ooit gemaakt zijn.Een waar plezier en genot om naar te kijken.Je gaat er helemaal in op en de tijd vliegt voorbij.Prachtige locaties en topcast!
 • Christel Bastiaens

  2 jaar geleden
  Geweldig kijk er al na uit . Dit is iets waar je echt van kan ontspannen .
 • Robert Boxtaele

  2 jaar geleden
  Britse series, van welke aard ook, zijn door de jaren heen allemaal wereldwijd bekeken en gesmaakt omwille van de degelijkheid waarmee ze gemaakt worden en hun intrigerende verhaallijnen.
 1. ‘Spoed’-ac­teur Leo Madder zit al 15 jaar zonder werk: “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk gewoon!”
  PREMIUM
  BV

  ‘Spoed’-ac­teur Leo Madder zit al 15 jaar zonder werk: “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk gewoon!”

  “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk.” Z’n ontslag uit de VTM-reeks ‘Spoed’ zindert meer dan 15 jaar later nog steeds na bij Leo Madder (76). De acteur, die dokter Gijsbrecht vertolkte, heeft sindsdien niet meer geacteerd, al was dat geen eigen keuze. “Tv-bazen gaan op zoek naar steeds jongere acteurs, soms zelfs van 17 jaar. Goedkope werkkrachten”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een scherp gesprek over z’n moeilijke reputatie, z’n ontslag en het veel te vroege overlijden van zijn geliefde zoon Donald. “Het eerste wat ik dacht, was: ik stop er ook mee.”
 2. Zingende Siska Schoeters en dansende BV’s: zo beleefde bekend Vlaanderen de MIA’s en afterparty
  Showbizz

  Zingende Siska Schoeters en dansende BV’s: zo beleefde bekend Vlaanderen de MIA’s en afterparty

  De Mia’s, de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, zijn weer uitgedeeld. Getalenteerde zangers zoals Stromae (37), Pommelien Thijs (21) en Camille (21) sleepten awards in de wacht. De show was live te volgen, maar wie er écht had willen zijn, moest de Vlaamse sterren volgen op sociale media. Zij namen hun Instagramvolgers mee achter de schermen van de show. Zo zong Siska Schoeters luidkeels mee met Camille en kon je binnenkijken op de afterparty na de show.
 1. Na vijf weken zijn ‘Temptation Island’-ster Megan en haar Dennis al verloofd: “Ik heb haar een en ander uitgelegd qua boekhouding”
  PREMIUM
  BV

  Na vijf weken zijn ‘Temptation Is­land’-ster Megan en haar Dennis al verloofd: “Ik heb haar een en ander uitgelegd qua boekhou­ding”

  Ze verraste iedereen. Eerst met haar (vermeende) belastingontduiking, vervolgens met haar nieuwe vriend en - amper vijf weken later - met haar verloving. Het leven van ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever zit op kruissnelheid, met dank aan haar Nederlandse lover Dennis Roos. Waarom het zo hard gaat tussen beiden, hoe ze elkaar vonden en vooral: waarom Megan na een blitzromance instemde met een huwelijk, wordt nu duidelijk. Het verhaal van liefde met een grote L, een aanzoek in Dubai én een potentieel financieel masterplan. “Onze ouders waren een beetje in shock.”
 2. Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'
  Showbits

  Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'

  Binnenkort kijk je op Streamz naar de nieuwe fictiereeks ‘Onderhuids’. Volgens de acteurs zelf een ‘dramedie’ over het doen en laten van een groep plastische chirurgen. Naast een ervaren hoofdcast (met Jan Kooijman en Idalie Samad), zien we ook enkele nieuwe onervaren acteurs, zoals socialmediafenomeen Elodie Gabias. “Nog elke dag vraag ik me af wat ik op deze set doe”, verklapt ze aan Showbits-reporter Senne.
 3. “Ze sloegen met hun hoofd tegen de spijlen van hun bedje”: deze drieling werd het slachtoffer van een sinister onderzoek
  PREMIUM
  TV

  “Ze sloegen met hun hoofd tegen de spijlen van hun bedje”: deze drieling werd het slachtof­fer van een sinister onderzoek

  Het zal je maar overkomen: toen Bobby Shafran op straat werd aangesproken als ‘Eddy’, bleek hij plots een tweelingbroer te hebben. Hun hartverwarmende verhaal haalde alle kranten, waarop een dérde persoon zich kwam melden. Een drieling met exact hetzelfde DNA, maar ze kenden elkaar van toeten noch blazen. Ze bleken het slachtoffer van een schimmig onderzoek, dat zo bizar was dat Netflix er de docu ‘Three Identical Strangers’ over maakte. “De officiële resultaten mogen niet vrijgegeven worden voor... 2066.”