Kamal Kharmach, Nora Gharib en Hadisa Suleyma
Volledig scherm
PREMIUM
Kamal Kharmach, Nora Gharib en Hadisa Suleyma © VTM

VTM kleurt (meer dan ooit) je dag: commerciële zender kiest opvallend vaker voor gekleurde schermgezichten

TVMet Nora Gharib (28) presenteert vanavond voor het eerst een gekleurd gezicht een VTM-programma. En dat is geen toeval, want de commerciële zender vaart de laatste tijd een vastberaden koers van diversiteit. “Het idee dat gekleurde gezichten op tv komen omdat het moet is voorbij”, klinkt het - al speelt eerdere kritiek en internationale concurrentie ongetwijfeld ook een rol. Professor mediastudies Tim Raats en Nora Gharib zelf geven tekst en uitleg. “Het probleem werd groter gemaakt dan het is.”

 1. Sandrine André en Sieg De Doncker tellen af naar de seizoensfinale van 'Familie': "Ik wou de stunts zelf doen, maar ze waren te gevaarlijk”
  Play
  Showbizz
  3

  Sandrine André en Sieg De Doncker tellen af naar de seizoensfi­na­le van 'Familie': "Ik wou de stunts zelf doen, maar ze waren te gevaarlijk”

  ‘Familie’-kijkers maken zich klaar voor het hoogtepunt van hun soapjaar, want vrijdagavond is er de grote seizoensfinale. De spanningen lopen alvast hoog op bij heel de familie Van den Bossche, want komt er een confrontatie tussen Lars (Kürt Rogiers) en Koen (Sieg De Doncker)? Die laatste verklapt alvast van wel. “Er kwamen zelfs stuntteams bij om alles in goede banen te leiden, al had ik ze liever zelf gedaan”, voegt Sieg er aan toe. Sandrine André, die Véronique speelt, geeft ook al één grote spoiler weg. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
 2. Eline en Younes uit ‘Huis Gemaakt’ kunnen dankzij crowdfunding een eigen huis kopen: “Dit hadden we nooit verwacht”
  Play
  TV
  23

  Eline en Younes uit ‘Huis Gemaakt’ kunnen dankzij crowdfun­ding een eigen huis kopen: “Dit hadden we nooit verwacht”

  Goed nieuws voor fans van Eline en Younes uit ‘Huis Gemaakt’. Dankzij de crowdfunding die voor hen werd opgezet, kan het koppel nu toch een huis kopen. “Wie gunt een crowdfunding aan een Marokkaan en een Chinees? Bijna heel Vlaanderen, blijkbaar”, klinkt het in een videoboodschap. Of Eline en Younes daadwerkelijk ‘hun’ huis uit Beringen kunnen kopen, valt nog af te wachten.