Kamal Kharmach, Nora Gharib en Hadisa Suleyma
Volledig scherm
PREMIUM
Kamal Kharmach, Nora Gharib en Hadisa Suleyma © VTM

VTM kleurt (meer dan ooit) je dag: commerciële zender kiest opvallend vaker voor gekleurde schermgezichten

TVMet Nora Gharib (28) presenteert vanavond voor het eerst een gekleurd gezicht een VTM-programma. En dat is geen toeval, want de commerciële zender vaart de laatste tijd een vastberaden koers van diversiteit. “Het idee dat gekleurde gezichten op tv komen omdat het moet is voorbij”, klinkt het - al speelt eerdere kritiek en internationale concurrentie ongetwijfeld ook een rol. Professor mediastudies Tim Raats en Nora Gharib zelf geven tekst en uitleg. “Het probleem werd groter gemaakt dan het is.”

 1. SOAPCHECK. Bibberen achter de schermen van de seizoensfinale van ‘Thuis’ en een spoiler voor ‘Lisa’
  TV

  SOAPCHECK. Bibberen achter de schermen van de seizoensfi­na­le van ‘Thuis’ en een spoiler voor ‘Lisa’

  Of het nu ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘Neighbours’ of ‘Sturm Der Liebe’ is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
 2. RECENSIE. ‘Money Heist: Korea’: “Deze ‘La casa de Squid Game’ ruikt vooral naar opportunisme”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘Money Heist: Korea’: “Deze ‘La casa de Squid Game’ ruikt vooral naar opportunis­me”

  De rode overallekes van ’Squid Game’ klopten vorig jaar de rode overallekes van ‘La casa de papel’, maar nu slaan beide fronten de handen in elkaar voor een Koreaanse remake van die laatstgenoemde. Een geniale joint venture die alle hitparades aan diggelen zal slaan? Of een doorzichtige poging van een in het nauw gedreven streamingzender om solvabel en relevant te blijven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.