De VRT erkent dat ze veel bericht heeft over de klimaatmarsen, "maar te weinig de kritische stem heeft aangevoeld van mensen die het beu waren".
Volledig scherm
PREMIUM
De VRT erkent dat ze veel bericht heeft over de klimaatmarsen, "maar te weinig de kritische stem heeft aangevoeld van mensen die het beu waren". © BELGA

VRT trekt lessen na verkiezingen: 1.000 mensen moeten omroep zeggen wat er echt leeft

TVJa, misschien hadden ze u iets minder vaak Anuna De Wever en haar klimaatmarsen moeten voorschotelen in 'Het Journaal'. In een intern document erkent de VRT-nieuwsdienst dat te weinig werd aangevoeld dat veel mensen het beu waren. Om dat in de toekomst te voorkomen, willen ze een panel oprichten met 1.000 mensen, om te weten wat u écht belangrijk vindt.

99 reacties

 • Jos Brems

  2 jaar geleden
  De VRT dacht ons te brainwashen om op Groen te stemmen, maar we zijn niet het domme kiesvee dat zij dachten. Een overdosis propaganda werkt altijd contraproductief.
 • maudy van leeuwen

  2 jaar geleden
  De Brt doet zich voor als objectief, maar niets is minder waar. Het is een bloedrood bolwerk van pure extreemlinkse propagandandisten. Bevolkt door uitsluitend volksverraders, anders kom je er niet in. Het volk moet gehersenspoeld worden met alle middelen, van dat ze opstaan tot ze gaan slapen. En dat allemaal als propagandakanaal van de Elite die als doel heeft Europa te omvolken. Walgelijke lui. M. Tange haar verrimpelde zure belerende linkse kop kunnen we niet meer zien. Verlos ons!
 • willy elsacker

  2 jaar geleden
  En nog meer foute informatie geven onder druk van BDW
 • Serge Aernoudt

  2 jaar geleden
  Is in ieder geval een enorme stimulans geweest om te spijbelen, meerder keren in de week in het journaal en andere programma 's.. Merkwaardig, van heel de vakantie hebben we er niets meer van ze gehoord.
 • k a

  2 jaar geleden
  Er zijn veel onderwerpen waar over de VRT niet weet wat er bij de bevolking leeft. Komen ze daar nu pas achter ♂️
 1. Kankerpatiënte krijgt staande ovatie én golden buzzer in ‘America’s Got Talent’: “2% overlevingskans. Maar dat is beter dan 0%”
  Play
  TV
  8

  Kankerpa­tiën­te krijgt staande ovatie én golden buzzer in ‘America’s Got Talent’: “2% overle­vings­kans. Beter dan 0%”

  De 30-jarige zangeres Jane, die op het podium staat als Nightbirde, kreeg deze week een golden buzzer in ‘America’s Got Talent’. De vrouw strijdt al enkele jaren tegen kanker en heeft een overlevingskans van amper twee procent, maar dat houdt haar niet tegen om positief in het leven te staan. “Ik ben zoveel meer dan alle slechte dingen die me zijn overkomen”, vertelt ze aan de jury.