Sven De Leijer.
Volledig scherm
Sven De Leijer. © © VRT - Jokko

VRT stelt nieuw actieplan voor: meer entertainment en op zoek naar opvolger voor ‘FC De Kampioenen’

TV De VRT gaat de komende jaren meer inzetten op creativiteit en ontspanning. Bedoeling is om meer evenwicht in het huidige programma-aanbod te brengen en zo meer aansluiting te vinden bij jongeren, kortgeschoolden en Vlamingen met een buitenlandse herkomst. Uit een grote peiling van de VRT blijkt namelijk dat maar liefst 1 op de 3 Vlamingen de VRT niet kent of niet weet dat het de openbare omroep is. VRT-topman Frederik Delaplace ziet onder meer heil in een opvolger voor de populaire reeks FC De Kampioenen en meer ontspannende formats, zo bleek bij de voorstelling van de resultaten van de peiling.

27 reacties

 • Jean Schepens

  5 maanden geleden
  nog veel meer brol en vooral nog wat extra kookprogramma's ... NONKELJEAN
 • Marlene De Smedt

  5 maanden geleden
  M. Clarysse. Veel meer duiding met reportages in visa pour le monde programma duurde 2 a 3 uur. Van pool tot evenaar een uur of zo
 • Rik Clarysse

  5 maanden geleden
  Mevr. Marlene De Smedt, Van Pool tot Evenaar was ook zo'n oerdegelijke quiz.
 • Ivan Willems

  5 maanden geleden
  Meer documentaires, en van de goede soort. Objectieve programma's. Stop in de eerste plaats met herhalingen van herhalingen. Een goede familie film, een de betere film. Spel zonder grenzen enz....En denk minder aan kijkcijfers en hie kunnen we op het einde de pot verdelen!!!
 • Emi Hergersberg

  5 maanden geleden
  Graag meer leerrijke documentaires van allerlei aard, schooltelevisieprogramma's, informatieve actuele programma's zonder voor- ingenomenheid, mogelijkheid van taalcursussen zoals vroeger. Weer verslaggevers met een goede, degelijke stem. Producties van eigen bode, eens een toneelstuk, Nu gaat het teveel om kijkcijfers en heruitzendingen
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Karen Damen openhartig over moederschap in 'Alloo Bij': "Ik heb me sinds de geboorte nooit meer gevoeld zoals voorheen”
  Play
  TV

  Karen Damen openhartig over moeder­schap in 'Alloo Bij': "Ik heb me sinds de geboorte nooit meer gevoeld zoals voorheen”

  Geen dozen papieren zakdoekjes voor Karen Damen in ‘Alloo bij...’, ook al blikt ze emotioneel terug op haar jeugd en de jaren die haar maakten tot wie ze vandaag is: een vrouw die stevig in het leven staat. Voor de inmiddels 47-jarige zangeres en actrice is de trip naar haar verleden bij wijlen aangrijpend en verrassend. “Waarom mijn relatie met Regi op de klippen liep? Omdat Gert Verhulst in het spel kwam.”