VRT
Volledig scherm
© VRT

VRT reageert op klachten over racisme in ‘First Dates’: “Wij hadden die uitlatingen kunnen knippen, maar hebben dat bewust niet gedaan”

TVIs er sprake van racisme in ‘First Dates’, het VRT-programma waarin vrijgezellen elkaar tijdens een romantisch etentje beter leren kennen? Verschillende kijkers menen van wel. Omdat er inmiddels enkele klachten werden neergelegd over het programma, reageert de openbare omroep nu op de bezorgdheid van kijkers: “We tonen de samenleving zoals ze in werkelijkheid is, met een open geest, maar ook met kwesties die kunnen irriteren of shockeren.”

65 reacties

 • Gilbert Rodts

  3 jaar geleden
  En waarom zou die vrouw niet mogen zeggen dat ze geen Marokkaan wil is toch haar keuze?En dat heeft niks met racisme te maken.
 • Fleur Blom

  3 jaar geleden
  Wij leven toch in een democratie.
 • Jef Vanderpol

  3 jaar geleden
  Maar als een iemand met een andere geloofsovertuiging zegt dat zij absoluut niet wil trouwen met een katoliek geloof omdat dit een minderwaardige godsdienst is dan is er geen reactie. Dit werd zelfs uitgzonden in prime time door onze VRT. En in een ander VRT TV programma werd er ook gezegd door één van de deelneemsters dat zij nooit zou trouwen met een katholiek. Werd er toen klacht neergelegd? Nee.
 • Marc Claes

  3 jaar geleden
  luc Lievens Ik kan het niet beter verwoorden u slaat de nagel op de kop!!
 • Dirk Vregels

  3 jaar geleden
  Ik stel me meer vragen bij de kijkers van dit soort programma's dan over de inhoud ervan.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. GEZIEN? ‘Boris’: “Achter de stugste snor van Vlaanderen schuilt een schoon mens”
  PREMIUM
  TV

  GEZIEN? ‘Boris’: “Achter de stugste snor van Vlaanderen schuilt een schoon mens”

  De minst emotionele tv-figuur levert een van de ontroerendste docureeksen van het jaar af. In ‘Boris’ onderneemt Jeroom (45) de reis die z'n broer had willen maken vooraleer hij op z'n 24ste stierf aan kanker. Dat doet hij in het gezelschap van Jonas Geirnaert (40), Bockie De Repper (38) en de urne waarin de assen van Boris rusten. Het Play4-programma, waarvan de eerste aflevering al te zien is op Streamz, is echter veel meer dan een realityreeks over een tragisch verlies.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.