Bij de VRT gaan ze op zoek naar een nieuwe sitcom zoals 'FC De Kampioenen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de VRT gaan ze op zoek naar een nieuwe sitcom zoals 'FC De Kampioenen'. © VRT

VRT kondigt ambitieuze plannen aan, met opvolger voor 'F.C. De Kampioenen': “We willen niet sterven samen met de laatste fan”

TVCreatieve en ontspannende programma’s voor iedereen. Een sterk digitaal aanbod en betrouwbare en kritische journalistiek. Dat zijn de speerpunten van een groots actieplan waarmee de VRT straks wil ontpoppen van klassieke tv-zender tot multimediaal bedrijf, vertelt VRT-baas Frederik Delaplace. Maar wat houdt dat precies in? Hoe zit het met die opvolger van ‘F.C. De Kampioenen’? En gaat de openbare omroep daarmee niet te veel de commerciële toer op?

23 reacties

 • Philippe Deckers

  9 maanden geleden
  Wanneer gaat de politiek eens snoeien in die subsidies van onze openbare omroep VRT gefinancierd met belastinggeld?
 • Etienne Couvent

  9 maanden geleden
  Een goeie ´old school´ komische serie.
 • Suzanne Laureys

  9 maanden geleden
  Het zijn altijd dezelfde koppen van " Ons ken ons" meestal met weinig talent.
 • Roger Van Bael

  9 maanden geleden
  Het is goed geweest mes de kampioenen zij hebben een mooie periode ge had het is tijd nu voor de nieuwe generatie om iets leuk plezierig emotioneel spannend te brengen en beter zelfs
 • Marcel Sercu

  9 maanden geleden
  Kan er niet méér rekening gehouden worden met de senioren? Voorbeeld, in de rusthuizen gaan de ouderen vroeg slapen. Dus kunnen ze de "ideale wereld" niet zien omdat het te laat is; En s'anderen daags, zenden ze de ""ideale wereld" terug uit kort na 7 uur. ofwel zijn ze nog niet op, ofwel is de verpleging bezig. Dus, geen "Ideale wereld"
 1. Makers ‘Blind getrouwd’ weerleggen kritiek van Christophe: “We zijn zeker dat Brecht en Dziubi dit niet zo ervaren hebben”
  Play
  TV
  4

  Makers ‘Blind getrouwd’ weerleggen kritiek van Christophe: “We zijn zeker dat Brecht en Dziubi dit niet zo ervaren hebben”

  Er is momenteel veel te doen rond een uitspraak van Christophe Ramont. Het voormalige ‘Blind getrouwd’-gezicht gaf op Twitter aan het niet eens te zijn met de manier waarop Dziubi en Brecht in beeld worden gebracht. Hij gaf onder meer kritiek op “het toxische beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje is”. Ondertussen reageerden ook de makers van het programma op de situatie. “We hebben altijd rekening gehouden met Brecht en Dziubi en waar zij zich goed bij voelden.”
 2. GEZIEN? ‘Uncle Martin’: “Mannen die openlijk hun emoties op tv tonen, ik benijd ze”
  PREMIUM
  TV
  10

  GEZIEN? ‘Uncle Martin’: “Mannen die openlijk hun emoties op tv tonen, ik benijd ze”

  Tot z'n grote verbazing ontdekte Martin Heylen (66) onlangs een onbekende familietak in Amerika. Hoog tijd om die verre bloedverwanten een bezoekje te brengen, dacht de reportagemaker, en hij besloot prompt om aan die zoektocht een achtdelige docureeks te breien. In de eerste aflevering van ‘Uncle Martin’ - te bekijken op Eén - ging de Oost-Vlaming onder meer langs bij een achternicht, en een schietgrage achterneef. Al die bezoekjes raakten Martin duidelijk, maar konden ze ook ons bekoren? “Martin vergeef je veel, al is het maar omdat hij gewoon zichzelf is op tv.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.