Een beeld uit de persiflage van ‘De ideale wereld’
Volledig scherm
Een beeld uit de persiflage van ‘De ideale wereld’ © RV

VRT haalt sketch ‘De ideale wereld’ rond Holocaust offline na protest

TVDe VRT excuseert zich na klachten en haalt alweer een sketch van ‘De ideale wereld’ offline. Er liepen een hoop klachten binnen over een ludiek filmpje over de Holocaust. 

25 reacties

 • Pierre De Bie

  4 maanden geleden
  Dat de VRT maar al begint met die rommel van thuis af te voeren, het is precies een eet, zuip en gsm reeks nog maar niet te spreken van een hoop die denken acteur te zijn.
 • Syl Hassler

  4 maanden geleden
  Dat is dus het nieuwe "woke" gedachtengoed! Tuurlijk mag er nooit vergeten worden wat er gebeurd is, maar humor is en blijft de beste saus!
 • Patrick De Maeyer

  4 maanden geleden
  Blijkbaar zijn er veel die niet weten wat er is gebeurt voor en tijdens WO2 als men denkt dat dat humoristisch is zouden ze eens de dosin kazerne in Mechelen moeten bezoeken de humor zal snel plaats maken voor verontwaardiging en mensen het zelfde gebeurt nu in Oekraïne denk daar maar eens aan
 • Jef Denijs

  4 maanden geleden
  Sommige mensen hebben nog nooit van humor gehoord waarom zouden we voor hen op de knieën blijven gaan ?
 • Johannes Smikkelson

  4 maanden geleden
  Zij die niet genoemd mogen worden en waar niet mee gelachen mag worden.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. STREAMINGTIP. ‘The Janes’: toen abortussen ook illegaal waren in puriteins Amerika
  TV

  STREAMING­TIP. ‘The Janes’: toen abortussen ook illegaal waren in puriteins Amerika

  Op 24 juni besloot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om de abortuswetgeving te schrappen. Staten mogen nu zelf bepalen of ze zwangerschapsonderbreking toestaan of niet. Volgens heel wat geleerde koppen zal dat leiden tot een toename in illegale abortussen. Dat een en ander doet denken aan de seventies, is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen ‘The Janes’ in stelling, een docu die het belang van veiligheid en keuzevrijheid onderstreept.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.