Wout Schrijvers (rechts) in Dubai.
Volledig scherm
Wout Schrijvers (rechts) in Dubai. © © VRT

VRT haalt omstreden docureeks ‘FIRE’ offline: “Een van de gezichten betrokken bij Russisch piramidespel”

TVVan “pure oplichterij” tot zelfs “extreem gevaarlijk”: de kritieken rond documentaire ‘FIRE: vroeg op pensioen’ waren niet mals. Toch hield de openbare omroep het programma in het aanbod van VRT MAX, omdat “ook controversiële onderwerpen een plaats hebben”, klonk het. Tot nu, want onderzoek van uitgerekend de VRT zelf wijst uit dat een van de gezichten in het programma betrokken is bij een Russisch piramidespel.

27 reacties

 • Bart Denys

  3 maanden geleden
  Haal dan TikTok en Youtube en andere sociale media van het internet. De jeugd denkt ook dat je met wat dom doen op sociale media rijk zult worden. Staak dan alle topsporten want de kinderen denken ook daar dat ze zelf met 10 ferrari's voor de deur gaan staan. Komt het er niet op neer dat er meer en meer scensuur is en dat bepaalde zaken niet meer getoond en uitgesproken mogen worden?
 • Eric Servaes

  3 maanden geleden
  Het begrip Fire komt hiermee in een slecht daglicht te staan want daar heeft het niets mee te maken. Mijn zoon van 25 is ook al een paar jaar aan het beleggen en hij doet dat zeer goed. Op het gemak. Leren en bijleren. Ok, hij heeft een master in de economie, dus dat helpt wel. Hij weet ook donders goed dat wanneer hij pensioengerechtigd zal zijn de staatskassen leeg zullen zijn. Hij anticipeert dus.
 • geoffrey lemaire

  3 maanden geleden
  Heel veel mensen ( laten we zeggen 95%) weten niet waarover ze spreken. Iedereen denkt dat je enkel geld kan verdienen als je hard werkt. Belgie is zodanig ingesteld dat politiekers dan lekker veel geld kunnen scheppen. Echter 5% ziet de realiteit en die gelooft wel in online geld verdienen zonder er hard voor te werken. Ikzelf ben al 6 jaar actief op de forex markt. Dit is een markt die banken en instellingen, over heel de wereld, gebruiken om veel geld mee te verdienen.
 • Jean-pierre Thierens

  3 maanden geleden
  De “wonderboys & girls “ vallen door de mand . Het enige wat zo’n programma’s teweeg brengen zijn ongelukkige mensen die van zichzelf denken dat ze mislukt zijn . Stop met al die fake programma’s .
 • Kevin Vermeirssen

  3 maanden geleden
  FIRE is een goede mindset , maar in beperkte mate. Maar over de bedragen dat deze mensen spreken, moet je ofwel geluk hebben gehad in bitcoin, al rijk zijn via de ouders of een pure oplichter.