Op de foto: Ivo Pauwels (Gilliams) en Peter Michel (De Bie).
Volledig scherm
Op de foto: Ivo Pauwels (Gilliams) en Peter Michel (De Bie). © VTM

Vlaamse politiereeks ‘Gilliams & De Bie’ voor het eerst in 24 jaar weer op tv

TVDe fans van ‘Gilliams & De Bie’ kunnen zich in de handen wrijven. Vanaf maandag haalt zender VTM Gold de politiereeks van weleer nog eens vanonder het stof. Het is zo de eerste keer sinds 1997 dat kijkers kunnen genieten van de avonturen van acteurs Ivo Pauwels (82) en Peter Michel (51).

 1. Koen Wauters moest dienstplicht vervullen tijdens glorieperiode Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”
  Play

  Koen Wauters moest dienst­plicht vervullen tijdens glorieperi­o­de Clouseau: “Het was alsof Elvis naar het leger ging”

  De dienstplicht weer invoeren of niet? Het is ‘Het Debat van de Dag’ op HLN en JOE. Ook Koen Wauters (55) kan erover meepraten. Hij moest zich in volle Clouseaumania-periode aanmelden als milicien bij het Belgische leger. Hij vertelde er vanochtend over op JOE bij Sven Ornelis en Anke Buckinx. “Het was alsof Elvis Presley naar het leger ging. Er stonden journalisten van VTM voor de poort van de kazerne.”
 2. Ivo Pauwels neemt geen blad voor de mond in zijn autobiografie: “Ik werd totaal genegeerd en door Ruud De Ridder aan mijn lot overgelaten”
  PREMIUM
  Showbizz

  Ivo Pauwels neemt geen blad voor de mond in zijn autobiogra­fie: “Ik werd totaal genegeerd en door Ruud De Ridder aan mijn lot overgela­ten”

  Hij heeft op zijn zachtst gezegd een turbulent leven achter de rug, Ivo Pauwels (82). Zowel in het theater als op tv wisselde ‘nonkel Jef’ grote successen af met diepe dalen. Zoals zijn aanslepende vete met Ruud De Ridder bijvoorbeeld. En dan is er nog zijn kleurrijke privéleven, met vier huwelijken en een affaire met een getrouwde vrouw. We plukken exclusief enkele pittige passages uit Ivo’s -autobiografie ‘Dedju!’.
 3. ‘Lili en Marleen’-acteur Peter Michel trok zich terug in de Ardennen: “Niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden”
  PREMIUM
  Showbizz

  ‘Lili en Mar­leen’-ac­teur Peter Michel trok zich terug in de Ardennen: “Niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden”

  Peter Michel (51) is zo’n acteur van wie je denkt: “Waar kén ik hem ook weer van?” Hij heeft een stevig palmares opgebouwd, onder andere in ‘Lili en Marleen’, maar enkele jaren geleden gooide hij het roer om. Hij zocht de luwte én de natuur op in de Ardennen. “We eten biologisch, gaan lokaal winkelen en gebruiken een composttoilet”, vertelt hij in Story. Het najagen van tv-werk interesseert hem niet meer. “Ik had nog vaste rollen kunnen aannemen, maar ik werd daar niet gelukkiger van.”
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.