Op de foto: Ivo Pauwels (Gilliams) en Peter Michel (De Bie).
Volledig scherm
Op de foto: Ivo Pauwels (Gilliams) en Peter Michel (De Bie). © VTM

Vlaamse politiereeks ‘Gilliams & De Bie’ voor het eerst in 24 jaar weer op tv

TVDe fans van ‘Gilliams & De Bie’ kunnen zich in de handen wrijven. Vanaf maandag haalt zender VTM Gold de politiereeks van weleer nog eens vanonder het stof. Het is zo de eerste keer sinds 1997 dat kijkers kunnen genieten van de avonturen van acteurs Ivo Pauwels (82) en Peter Michel (51).

 1. Ivo Pauwels neemt geen blad voor de mond in zijn autobiografie: “Ik werd totaal genegeerd en door Ruud De Ridder aan mijn lot overgelaten”
  PREMIUM
  Showbizz

  Ivo Pauwels neemt geen blad voor de mond in zijn autobiogra­fie: “Ik werd totaal genegeerd en door Ruud De Ridder aan mijn lot overgela­ten”

  Hij heeft op zijn zachtst gezegd een turbulent leven achter de rug, Ivo Pauwels (82). Zowel in het theater als op tv wisselde ‘nonkel Jef’ grote successen af met diepe dalen. Zoals zijn aanslepende vete met Ruud De Ridder bijvoorbeeld. En dan is er nog zijn kleurrijke privéleven, met vier huwelijken en een affaire met een getrouwde vrouw. We plukken exclusief enkele pittige passages uit Ivo’s -autobiografie ‘Dedju!’.
 1. ‘Lili en Marleen’-acteur Peter Michel trok zich terug in de Ardennen: “Niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden”
  PREMIUM
  Showbizz

  ‘Lili en Mar­leen’-ac­teur Peter Michel trok zich terug in de Ardennen: “Niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden”

  Peter Michel (51) is zo’n acteur van wie je denkt: “Waar kén ik hem ook weer van?” Hij heeft een stevig palmares opgebouwd, onder andere in ‘Lili en Marleen’, maar enkele jaren geleden gooide hij het roer om. Hij zocht de luwte én de natuur op in de Ardennen. “We eten biologisch, gaan lokaal winkelen en gebruiken een composttoilet”, vertelt hij in Story. Het najagen van tv-werk interesseert hem niet meer. “Ik had nog vaste rollen kunnen aannemen, maar ik werd daar niet gelukkiger van.”
 2. Deze twee acteurs schuilen achter de vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’
  Play
  TV
  5

  Deze twee acteurs schuilen achter de vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’

  Fons en Jean-Pierre, de twee vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’, zijn ongetwijfeld de meest opvallende act van dit seizoen. Tot aan hun middel doken de twee grijsaards in een betonmolen die vervolgens begon te draaien. Wat volgde, was een komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines. Hun echte identiteit bleef tijdens hun auditie goed verborgen, maar ondertussen laten Fons en Jean-Pierre hun ware gelaat zien.