Preben Verniers, de derde Homo Universalis van Iedereen Beroemd.
Volledig scherm
Preben Verniers, de derde Homo Universalis van Iedereen Beroemd. © Jill Dhondt

Vervanger van 'Homo Universalis' heet ‘Klikipedia'

TVHoe geraak je op Wikipedia met zo weinig mogelijk klikken van de Sint-Jansziekte naar Beyoncé? Of van de Engels-Zanzibarese Oorlog naar Sean Dhondt? Of van Petomaan naar Kontich? Dat is het nieuwe spelletje waarmee 'Iedereen beroemd' vanaf vanavond zijn uitzendingen zal beëindigen.

0 reacties

 1. Preben (34) uit Gent is de nieuwe Homo Universalis: “Als cipier kom ik regelmatig in situaties terecht die echt stressvol zijn, daardoor kan ik er goed mee om”
  PREMIUM
  Gent

  Preben (34) uit Gent is de nieuwe Homo Universa­lis: “Als cipier kom ik regelmatig in situaties terecht die echt stressvol zijn, daardoor kan ik er goed mee om”

  Na 99 proeven is Preben Verniers (34) uit Gent de nieuwe ‘Homo Universalis’. Dat konden fans gisteren al zien in de rubriek van het tv-programma Iedereen Beroemd, waar honderd mensen aan deelnemen. We wilden graag weten wat de sleutel van Prebens succes is. Heeft zijn job als cipier hem geholpen om de overwinning te behalen? En waar gaat hij naartoe met zijn reischeque en met wie?
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Boer Kim openhartig over ‘vrouwenwissel' in ‘Boer zkt Vrouw’: “Echt spijt dat ik niet eerlijk ben geweest”
  Play
  TV
  3

  Boer Kim openhartig over ‘vrouwen­wis­sel' in ‘Boer zkt Vrouw’: “Echt spijt dat ik niet eerlijk ben geweest”

  Boer Kim had in ‘Boer zkt Vrouw' voor Ginny gekozen, maar besefte pas te laat dat zijn hart eigenlijk bij Emi lag. Daar heeft hij nu enorm veel spijt van. “Ik was de hele tijd aan het denken: ‘Geef het een kans. Het zal wel klikken.’ Maar dat gebeurde niet. En ineens was het weekend om”, zegt hij. “Ik heb daar écht spijt van. Ik had me zo voorgenomen: ‘Je gaat eerlijk zijn tegen iedereen: jezelf, de meisjes. Je gaat met niemand z'n gevoelens spelen.’ En dan doe ik dit.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.