F.C. De Kampioenen
Volledig scherm
PREMIUM
F.C. De Kampioenen © © VRT - Kris Van de Sande

Verdeeldheid was nooit eerder zo groot bij de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’: “Het is mooi afgerond, laat dit maar het einde zijn”

TVMet hun kerstspecial vestigden de Kampioenen een historisch kijkcijfer­record, maar er kwam ook snoeiharde kritiek. Genoeg stof om na te denken over een doorstart, en in welke vorm die er dan zou moeten komen. Bij de acteurs blijken de meningen bijzonder verdeeld. “Het succes uitmelken met jongere acteurs lijkt me alvast geen goede zet”, stelt Marijn Devalck (69), maar niet iedereen is het daarmee eens.

47 reacties

 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  Ik ben geen fan van soapseries maar dit was een mooie afsluiter van een ongelooflijke serie. Bekijk dit als een eerbetoon!
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Het is goed geweest. Op een bepaald moment moet je inderdaad aan "stoppen" kunnen denken, want de verzadiging is echt nabij. Het was een succesvolle serie, maar die is tot op de bodem van de fles leeggemolken ... Tijd voor iets anders, wie weet !
 • Herman De Gent

  2 maanden geleden
  Je ziet het in de sport, dat jaartje teveel en dan wegkwijnen zonder enige waardevolle prestaties. Stoppen doe je op een hoogtepunt en dat is er nu gekomen voor FCDK.
 • Berle Boffums

  2 maanden geleden
  Het einde...? Hoe rapper hoe liever. Zo'n flauwe slappe en bijwijlen politiek correcte slapstick vind je nog enkel op Vlaamse tv-zenders.
 • Herman Kouter

  2 maanden geleden
  Tot dat Oscar bij de Hare Krishna ging, DDT de bak werd ingedraaid en Pico met Ria De Stekker Doortje bedroog viel alles goed mee. Maar sinds de feministische Miss Publi-Time in opdracht van de VRT politiek correcte ingrediënten ging mengen in de afleveringen en Markske op proppen kwam met goedkope slapstick ging het alleen maar bergaf. Tijd om voorgoed te stoppen. Het goede is er al jaren vanaf.
 1. Fans reageren gemengd op kerstspecial ‘F.C. De Kampioenen’: “Welgeteld één keer moeten lachen”
  PREMIUM
  TV

  Fans reageren gemengd op kerstspeci­al ‘F.C. De Kampioenen’: “Welgeteld één keer moeten lachen”

  Van “prachtig eerbetoon” tot “de aflevering te veel”: de meningen over de kerstspecial van ‘F.C. De Kampioenen’ waren vrijdagavond verdeeld. Ook bekende fans keken met gemengde gevoelens naar de bijzondere aflevering, die een eerbetoon was aan de dit jaar overleden Johny Voners. “De eerste acht seizoenen waren goed, daarna hadden ze er sneller een streep moeten onder trekken”, zegt arbeidseconoom Stijn Baert (37). Sp.a-voorzitter en superfan Conner Rousseau (28) heeft dan wel weer lof voor de special.
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"