José María en Carlota in 'Gran Hermano'
Volledig scherm
José María en Carlota in 'Gran Hermano' © Instagram

Verbijsterende situatie in Spaanse ‘Big Brother’: productie filmt verkrachting van kandidate en confronteert haar met de beelden

TVTwee jaar geleden zou een deelneemster van ‘Gran Hermano’, de Spaanse versie van ‘Big Brother’, verkracht geweest zijn door een andere kandidaat. Nu het proces tegen de dader bijna van start gaat, komt de krant El Confidencial met verbijsterende beelden naar buiten. Daarop is te zien hoe de vrouw in de dagboekkamer geconfronteerd wordt met de beelden. De programmamakers hadden de verkrachting gefilmd én dus alles zomaar laten gebeuren. 

43 reacties

 • Sofie DW

  1 jaar geleden
  Dalila Bouchalaa. Victim blaming, ooit van gehoord? Buiten het feit dat iedereen anders reageert op alcohol , kan het ook zijn dat ze meer had gedronken of er iets in haar drankje was gedaan. Hoe het komt dat ze in die staat was, maakt toch helemaal niet uit? Is toch geen excuus om verkracht te worden? En het niet meer herinneren of beseffen, betekent niet dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Dat ik dit echt moet uitleggen, dát ontgaat mij compleet.
 • Peter Thys

  1 jaar geleden
  allen die zo'n programma's bekijken zijn daar mede schuldig aan, iemand met een beetje zelfrespect en een dosis gezond verstand doet niet mee aan zo'n programma's, maar ja voor wat roem hebben er veel heel wat over (hoewel dit er veel te veel over is )
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Die filmen dat en laten het gewoon gebeuren, zonder ook maar 1 poging te doen om het te stoppen? Laat ze er nu dan maar voor afdokken en procedeer tot die dame een riante vergoeding aangeboden word, reality TV zal er wel bij varen, gedaan met die rommel.
 • Ludo Adriaensens

  1 jaar geleden
  Verbijsterend? Het is een logisch gevolg van een door en door oververzadigde verveelde maatschappij. Wachten nu op de eerste snuff movie, en die komt er heus wel aan, tenzij het kijkend publiek zelf ingrijpt. Maar waarom zouden ze?
 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  Allen die naar deze programma's kijken zijn mede schuldig. Geen kijkers, geen dergelijke programma's. Wat er wordt enkel gekeken in volle verwachting om uiteindelijk zo'n scenes te mogen aanschouwen.
 1. “Dit is niet knuffelen. Dit is aanranding”: bedscène in Nederlandse datingshow zorgt voor ophef
  TV

  “Dit is niet knuffelen. Dit is aanranding”: bedscène in Nederland­se datingshow zorgt voor ophef

  “Dit is niet knuffelen. Dit is aanranding.” De reacties op sociale media liegen er niet om, nadat een zekere Steve in de Nederlandse datingshow ‘De Villa’ iets te ver zijn grenzen aftastte. De jongeman pakte Julia stevig vast in bed, maar zij toonde duidelijk geen interesse. Toch bleef hij aandringen. De programmamakers krijgen er nu flink van langs omdat ze dit fragment uitgezonden hebben en het fenomeen op die manier normaliseren.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Dit is het voorjaar van VTM en VTM2
  Play

  Dit is het voorjaar van VTM en VTM2