Merol - Arjen Lubach - Geert Meyfroidt
Volledig scherm
PREMIUM
Merol - Arjen Lubach - Geert Meyfroidt © Play4

Vanavond finale van ‘De slimste mens’: wie wint de editie van het ondermaatse spelniveau?

TVWie mag zich vanavond ‘De slimste mens ter wereld’ 2021 noemen? Het wordt sowieso een primeur: of een Nederlander wint of een professor. Slechts één vrouw in de finale: zangeres Merol kroonde zich met negen deelnames tot beste speler van het 19de seizoen. Een prestatie, al bleek er tussen de 34 gegadigden heel wat kaf tussen het koren te zitten. De verjonging van de kandidaten drukte daarbij te hard op het spelniveau, dat meer dan eens ondermaats was. Maar wie maakt volgens onze analist de meeste kans om dit seizoen met de beker aan de haal te gaan?

35 reacties

 • Toran Korshnah

  5 maanden geleden
  De Finale is in elk geval moeilijker dan de 1ste ronde. Dat het niveau bedroevend is, klopt niet. Dat men de vragen heeft moeten aanpassen aan jongere deelnemers is volkomen normaal. De leefwereld is nogal verschillend.
 • Wilfried van wesenbeeck

  5 maanden geleden
  In feite zouden we niet meer moeten kijken na de finale van gisterenavond. Als de beste van de wereld niet hetzelfde is als nr 1, terwijl soms antwoorden worden goedgekeurd die veel meer voor discussie vatbaar zijn. Sorry maar dit was erover Erik.
 • patrick de bock

  5 maanden geleden
  Dat programma is voor Play wat ‘familie’ is voor vtm: rommel ten top en fel op zijn retour . Afvoeren allebei aub, en liever vandaag dan morgen
 • Eddy Mannaerts

  5 maanden geleden
  Inderdaad Edmond Hermans, Eric Van L. gaat hier zwaar in de fout. De beste van de wereld is toch de nr. 1 niet? Trouwens gans het concept is wel toe aan een face lift. Vervang E. Van L. met zijn flauwe moppen door B. Cannaerts. Snoeien in de jury leden, te beginnen met Marc Marie. Proficiat aan Dr. Geert met zijn algemene kennis.
 • Charity Swinnen

  5 maanden geleden
  Niveau van de kandidaten was bedroevend dit jaar. De grappen waren te ingestudeerd. Men probeert inderdaad van sommige onbekenden bekenden te maken. Toch is het een leuk programma. Ik kijk uit naar volgend seizoen met de Allerslimste mens, het niveau zal dan wel terug hoger liggen.