‘The Simpsons’
Volledig scherm
‘The Simpsons’ © aa

Van 9/11 tot Covid-19: zo voorspelden ‘The Simpsons’ al meermaals de toekomst

TVAls je wil weten waar het met de wereld naartoe gaat, moet je naar ‘The Simpsons’ kijken. De populaire animatiereeks voorspelde namelijk al heel wat ingrijpende wereldgebeurtenissen. Denk maar aan 9/11, Covid-19 en de oorlog in Oekraïne. Hoe ze dat klaarspeelden? Showrunners Matt Selman (50) en Al Jean (61) onthulden het tijdens een interview met The Hollywood Reporter. “We hebben een waanzinnige aflevering ontwikkeld die uitlegt hoe ‘The Simpsons’ de toekomst voorspellen.”

2 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  De verbeelding, de onverwachte, spontane en onbewuste voorspellingen in The Simpsons, zoals 9/11, zijn zonder meer meesterlijk. De gsm van Captain Kirk: "Kirk here.", is ook zoiets. De outfit van de Star Trek crew: in thermisch ondergoed naar uw werk gaan, dàt heb ik nog niet veel gezien. Het zijn nog altijd strakke maatpakken, op het werk.
 • Jan De Greef

  2 maanden geleden
  Ja, dat kan. Het hangt ervan af hoe de term “wetenschap” wordt geïnterpreteerd. In de letterlijke betekenis, zoals bvb fysica, gaat de stelling niet op. Als synoniem voor kennis, als in wat je weet, inzicht door verbanden te leggen, gaat de stelling wel op. Heeft alles te maken hoe en waar men zich informeert en de bossen achter de bomen ziet liggen. Nadenken.
 1. De eerste euforie is voorbij in ‘Blind getrouwd’: “Als we eerlijk zijn, is het bij iedereen ingewikkeld”
  Play
  TV
  23

  De eerste euforie is voorbij in ‘Blind getrouwd’: “Als we eerlijk zijn, is het bij iedereen ingewik­keld”

  In ‘Blind getrouwd' staat er een tochtje met de boot op de planning voor de koppels. Het ideale moment om te ontspannen, maar ook om even bij elkaar te polsen hoe het gaat. Zo grappen de deelnemers dat ze hun Facebook-status moeten veranderen naar ‘Het is ingewikkeld’, “want als we eerlijk zijn is het bij ons allemaal ingewikkeld, hé”, klinkt het. En daar is Lien erg blij mee. “Het helpt zeker als Joren mopjes maakt, maar het is ook fijn dat de anderen bevestigen dat het bij hen ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat maakt het plezanter om alles wat meer te relativeren.”
 1. Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsactie: “Rechtstreekse aanleiding is Septemberverklaring”
  TV
  13

  Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsac­tie: “Recht­streek­se aanleiding is September­ver­kla­ring”

  Door een staking van de crew van ‘De zevende dag’ zal het actuaprogramma komende zondag niet te zien zijn op één. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Directe aanleiding is de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. “Die voorzag in een paar miljoen extra werkingsmiddelen, terwijl de kosten met tientallen miljoenen zijn gestegen”, zegt Carlos Van Hoeymissen (ACV Transcom). Mogelijk volgen de komende dagen nog meer acties.
 2. Onmiddellijk een schot in de roos: Milan verovert het hart van elke coach in ‘The Voice’ met 'No Time To Die’
  Play
  TV

  Onmiddel­lijk een schot in de roos: Milan verovert het hart van elke coach in ‘The Voice’ met 'No Time To Die’

  Kersvers talent, aanstekelijke optredens en twee nieuwe coaches. Vrijdagavond ging het achtste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ van start. De blind auditions waren een succes, in het bijzonder voor Milan. Met zijn breekbare stem wist hij alle juryleden vanaf de eerste noten te overtuigen. “Voor zulke stemmen ben ik coach geworden", glundert Mathieu Terryn.