Goedele Devroy in 'Villa Politica'.
Volledig scherm
Goedele Devroy in 'Villa Politica'. © © VRT - Katty Houtmeyers

Vakbond ACOD wil woensdag staken tijdens uitzending ‘Villa Politica’

TVBij de VRT roept de socialistische vakbond op om woensdag te staken tijdens de uitzending van ‘Villa Politica’ op Eén. Het gaat om een nieuwe actie in het lopende sociaal conflict bij de openbare omroep.

6 reacties

 • Jean Schepens

  5 maanden geleden
  de gemiddelde Vlaamse kijker kijkt al lang naar andere buitenlandse zenders (grote keuze genoeg !) ; tot grote spijt van wie het benijdt ... NONKELJEAN
 • Eddy Jans

  5 maanden geleden
  Mooi hoop dat de overheidsvakbonden ook in andere sectoren acties op poten zetten, de manier waarop Vivaldi (en in bijzonderheid Ovld) de ambtenaren behandelen kan niet langer door de beugel. Voor Ovld en dan vooral Mr. Lachaert tellen alleen de zelfstandigen in dit land. Werknemers, ambtenaren, werklozen, zieken, gepensioneerden doen er gewoon niet toe.
 • Patrick Huwel

  5 maanden geleden
  Kijkt daar iemand nog naartoe?? wie zal het merken als ze staken?
 • Peter Knaap

  5 maanden geleden
  Hoeveel bazen moeten buiten ? Die met een groot inkomen mogen blijven zitten. Ze beschermen elkaar.
 • Henri Meinertzhagen

  5 maanden geleden
  gaan jullie gerust staken, Wij hebben toch alles gezien, het zijn toch maar herhalingen , herhalingen
 1. Collega’s zwaaien weerman Frank Deboosere uit: “Helaas hebben we nooit mogen of kunnen samenwerken”
  TV

  Collega’s zwaaien weerman Frank Deboosere uit: “Helaas hebben we nooit mogen of kunnen samenwer­ken”

  “Tot weerziens, Frank.” Vroeger dan verwacht was Frank Deboosere (64) afgelopen maandag voor het laatst als weerman te horen en te zien op de VRT. Later dit jaar gaat hij, na 36 jaar trouwe dienst, officieel met pensioen. Ook zijn collega’s, over de mediagrenzen heen, zullen Frank en zijn weerpraatjes missen. “Je blijft een weerman. Alleen ga je er nu meer van kunnen genieten", klinkt het in ‘Story’. Jill Peeters en co nemen afscheid van Deboosere en halen herinneringen op.
 2. RECENSIE. ‘Extrapolations’: “Dit Hollywood-klimaatdrama twijfelt tussen futuristische farce en beklemmende toekomstrealiteit”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Extrapola­ti­ons’: “Dit Hollywood-klimaatdra­ma twijfelt tussen futuristi­sche farce en beklemmen­de toekomstre­a­li­teit”

  Bent u na de finale van de dystopische HBO-show ‘The Last of Us’ op Streamz op zoek naar een nieuw somber toekomstbeeld om in te zwelgen? Dan heeft Apple TV+ alvast half Hollywood gestrikt om u naar hun platform te lokken. In de achtdelige anthologieserie ‘Extrapolations’ schetst ‘An Inconvenient Truth’-producent Scott Z. Burns een fictief maar toch aardig realistisch beeld van hoe onze nabije en verre toekomst eruit kan zien als we klimaatverandering argeloos z’n gangetje laten gaan. Of deze show ook echt een wake-upcall is of te lang de snooze-knop ingedrukt houdt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.