Tom Waes.
Volledig scherm
Tom Waes. © VRT

Uw tv-week in kijkcijfers: Tom Waes zit al aan 1,7 miljoen ‘studenten’ en James Cooke verliest aanhang

TV‘Het verhaal van Vlaanderen’ haalt in de kijkcijfertabellen opnieuw een dikke 100.000 extra kijkers. Tom Waes heeft zijn afspraak met de Vlaamse (tv-)geschiedenis duidelijk niet gemist. Of dat nu al dan niet in mooi gekuist Nederlands wordt gebracht, de kijkers blijven het lusten. Ook opmerkelijk: ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ is voor de VRT kampioen bij ‘uitgesteld kijken’. De voorbije week haalden zowat 450.000 Vlamingen hun kijkachterstand in.

2 reacties

 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  goede zaak dat het verhaal van Vlaanderen zo goed scoort, tot spijt van al de politieke criticasters, wat hebben die een onzin verteld, hierbij gretig gesteund (of aangezet tot) door de media. Het is een mooie aanvulling op de povere kennis van geschiedenis van een groot deel van de bevolking. Leerlingen zullen hier vaak meer van opsteken dan van een in hun ogen saaie les, en wat een verademing na al die prutsprogramma's.
 • guy guy vanhuysse

  2 maanden geleden
  Mooie cijfers, dit heeft natuurlijk ook met de presentator te maken, en o zo goed, dat de studenten openstaan voor onze geschiedenis. Nog dit : als je ietwat kent van geschiedenis, kan de de huidige zaken, waar ook ter wereld, beter begrijpen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”
  PREMIUM
  TV

  Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”

  Het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ was in 2008 een enorm succes. Twee keer per week keken een miljoen mensen hoe vijf onervaren duo’s een restaurant uit de grond probeerden te stampen. Maar vijftien jaar later blijven er geen succesverhalen meer over. Het ene faillissement volgde op het andere en de meeste koppels zijn niet meer samen. Maar hoe gaat het nog met de deelnemers uit dat eerste seizoen? “Bij het begin van de opnamen woog ik 70 kilo, tegen de finale nog 45.”
 3. "Het succes is ons naar het hoofd gestegen": zo gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn restaurant’
  PREMIUM
  TV

  "Het succes is ons naar het hoofd gestegen": zo gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn restaurant’

  ‘Mijn restaurant’ was een enorm succes voor VTM, maar voor de kandidaten liep het minder goed af. Geen van de twintig zaken wist te overleven en de relatiebreuken zijn niet op één hand te tellen. Gisteren blikten de kandidaten uit het allereerste seizoen terug, nu delen de deelnemers uit het tweede en derde seizoen hun ervaringen. “Via via laat hij weten dat hij zich ‘slecht behandeld’ en ‘misbruikt’ voelt door VTM”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.