Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent © Wannes Nimmegeers

Uroloog en ‘Topdokter’ Piet Hoebeke hamert in nieuw boek op belang van geslachtsoperaties: “Het is makkelijker om het lichaam aan te passen aan de geest”

TVHet transgendercentrum in UZ Gent heeft wereldfaam in het helpen van mensen die zich niet goed voelen bij het geslacht waarmee ze geboren zijn. In dat team opereert uroloog Piet Hoebeke (58) vrouwen om tot mannen. In zijn carrière heeft de professor al zoveel meegemaakt dat hij er nu het boek ‘Gender in de blender’ over heeft geschreven. “Ik wil mensen mee helpen om hun échte seksuele identiteit te ontdekken”, zegt hij in Dag Allemaal.

6 reacties

 • Romana Crabbe

  2 jaar geleden
  En welk zou er het minste kosten ! Tuurlijk is da voor hem het gemakkelijkste , in zijne spaarpot
 • Kelly Stroobants

  2 jaar geleden
  Topdokter heeft ons dochtertje 14 jaar geleden goed verder geholpen met haar urineleiders nog twee keer zullen we tot bij hem moeten op controle . Altijd even vriendelijk en sympathiek . Beste in België in zijn vak !
 • Chris Van den Eede

  2 jaar geleden
  Ik worstel hier een beetje mee. Het biologische normaal is mannelijk en vrouwelijk en nakomelingen om de soort verder te zetten. In het dierenrijk krijgen zulke individuen niet de kans hun genen door te geven wegens bedreiging voor de soort. Maar ik ben er niet tegen dat ze hun leven zo aangenaam mogelijk willen maken. Leven en laten leven, maar het blijft biologisch afwijkend, sorry.
 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Ik begrijp heel goed dat die betrokken mensen ook rechten hebben en zich dus kunnen laten opereren als zij willen maar ik vind dat een transvrouw die omgang wilt met een man die man bedriegt als ze niet vertelt waar het op staat en ik persoonlijk zou er niet zo heel blij mee zijn. Ieder zijn meug maar andere mensen mogen daar geen last van hebben en niet mee lastig gevallen worden, ook niet verbaal of via de media.
 • Jan vanderwallen

  2 jaar geleden
  Als het maar opbrengt zeker, het lijkt wel of hij te weinig patiënten heeft door Corona. Voor mij doet iedereen uiteraard wat hij/zij wil.
 1. “Waanzin”: decaan UGent haalt uit naar generale overste Broeders van Liefde die gender “gevaarlijke dwaling” noemt

  “Waanzin”: decaan UGent haalt uit naar generale overste Broeders van Liefde die gender “gevaarlij­ke dwaling” noemt

  De decaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de UGent heeft in een open brief fors uitgehaald naar de generale overste van de Broeders van Liefde, René Stockman. Die noemde in een katholieke artsenkrant “gender” een “gevaarlijke dwaling”. Decaan Piet Hoebeke is verbijsterd en omschrijft dat in niet mis te verstane bewoording als “waanzin”.
 2. Hoe Amber streed om het hart van William alsnog te veroveren. Hoe gaat het 6 maanden na ‘Boer zkt vrouw’ met hen?
  Play
  Showbits
  5

  Hoe Amber streed om het hart van William alsnog te veroveren. Hoe gaat het 6 maanden na ‘Boer zkt vrouw’ met hen?

  Hoe gaat het - zes maanden na de laatste aflevering van ‘Boer zkt vrouw’ - met cowboy William en Amber? Met die vraag trekt Senne naar de ranch in Westerlo. ‘Complicated’, zo kon je de relatiestatus tussen de twee nog het best omschrijven. Op het einde van de opnames waren ze geen koppel, maar nadien groeide uit de vriendschap toch een romance. Die omschreven ze eerst als ‘exclusief daten’, maar nu kiezen ze ook officieel voor elkaar. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.