Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Piet Hoebeke, UZ Gent © Wannes Nimmegeers

Uroloog en ‘Topdokter’ Piet Hoebeke hamert in nieuw boek op belang van geslachtsoperaties: “Het is makkelijker om het lichaam aan te passen aan de geest”

TVHet transgendercentrum in UZ Gent heeft wereldfaam in het helpen van mensen die zich niet goed voelen bij het geslacht waarmee ze geboren zijn. In dat team opereert uroloog Piet Hoebeke (58) vrouwen om tot mannen. In zijn carrière heeft de professor al zoveel meegemaakt dat hij er nu het boek ‘Gender in de blender’ over heeft geschreven. “Ik wil mensen mee helpen om hun échte seksuele identiteit te ontdekken”, zegt hij in Dag Allemaal.

6 reacties

 • Romana Crabbe

  1 jaar geleden
  En welk zou er het minste kosten ! Tuurlijk is da voor hem het gemakkelijkste , in zijne spaarpot
 • kelly stroobantd

  1 jaar geleden
  Topdokter heeft ons dochtertje 14 jaar geleden goed verder geholpen met haar urineleiders nog twee keer zullen we tot bij hem moeten op controle . Altijd even vriendelijk en sympathiek . Beste in België in zijn vak !
 • Chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  Ik worstel hier een beetje mee. Het biologische normaal is mannelijk en vrouwelijk en nakomelingen om de soort verder te zetten. In het dierenrijk krijgen zulke individuen niet de kans hun genen door te geven wegens bedreiging voor de soort. Maar ik ben er niet tegen dat ze hun leven zo aangenaam mogelijk willen maken. Leven en laten leven, maar het blijft biologisch afwijkend, sorry.
 • Ludwig VdB

  1 jaar geleden
  Ik begrijp heel goed dat die betrokken mensen ook rechten hebben en zich dus kunnen laten opereren als zij willen maar ik vind dat een transvrouw die omgang wilt met een man die man bedriegt als ze niet vertelt waar het op staat en ik persoonlijk zou er niet zo heel blij mee zijn. Ieder zijn meug maar andere mensen mogen daar geen last van hebben en niet mee lastig gevallen worden, ook niet verbaal of via de media.
 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  Als het maar opbrengt zeker, het lijkt wel of hij te weinig patiënten heeft door Corona. Voor mij doet iedereen uiteraard wat hij/zij wil.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).