Dit zijn de meest bizarre datingshows
Volledig scherm
Dit zijn de meest bizarre datingshows © Fotomontage HLN

U dacht dat in ondergoed daten er al over was? Dit zijn de meest bizarre datingshows ter wereld

TVTijdens de eerste date meteen in ondergoed tussen de lakens duiken, da's het concept van 'Uit de kleren', gisteravond voor het eerst op VTM 2. Een ongewoon uitgangspunt om de ware te leren kennen, al bestaan er in tv-land nog vreemdere manieren om op zoek te gaan naar de liefde. Deze bizarre datingshows werden al op de wereld losgelaten.

 1. Wat een samenloop van omstandigheden: politie Oostende grijpt snel in bij ongeval in ‘Helden van Hier’
  Play
  TV

  Wat een samenloop van omstandig­he­den: politie Oostende grijpt snel in bij ongeval in ‘Helden van Hier’

  Woensdag worden inspecteur Jörgen en inspecteur Mieke in ‘Helden van Hier: Politie Oostende’ opgeroepen voor een mogelijk gestolen smartphone. De melder heeft ‘find my phone’-software en kan ongeveer lokaliseren waar de telefoon zich bevindt. Maar terwijl Jörgen en Mieke samen met het koppel de buurt uitkammen, wordt wat verderop een dame op de fiets omver gereden door een auto. Mieke: “Op dat moment zit je met een slachtoffer en een gekwetste gaat natuurlijk altijd voor op een verloren gsm.” Maar het toeval wil dat de melder van de verloren smartphone ook spoedverpleegkundige is. “Die dame had eigenlijk een grote luxe”, redeneert Jörgen. “Niet alleen was de politie meteen ter plaatse, maar ook de eerste verzorging kon onmiddellijk worden toegediend.”
 1. Niet alleen ‘De Villa’ ging veel te ver: ook deze schokkende reality-momenten bleven niet zonder gevolgen
  TV

  Niet alleen ‘De Villa’ ging veel te ver: ook deze schokkende reality-momenten bleven niet zonder gevolgen

  Realityshows liggen onder vuur na seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Nederlandse ‘De Villa’, waar een man zijn boekje te buiten ging door een dronken deelneemster ongewenst te betasten. De heisa zorgt er voor dat programma’s als ‘Temptation Island’ en ‘Love Island’ ter discussie staan en de hele toekomst van het genre onzeker is. Een debat dat internationaal al langer wordt gevoerd. Deze schokkende tv-momenten bleven in het buitenland niet zonder gevolgen.
 2. Expert uit VTM-programma ‘Ik wil een kind’: “Sommige co-ouders zijn juridisch onzichtbaar”
  Play

  Expert uit VTM-programma ‘Ik wil een kind’: “Sommige co-ouders zijn juridisch onzicht­baar”

  Vanavond start het programma ‘Ik wil een kind’ op VTM. Daarin gaan mogelijke ouders op zoek naar iemand om samen een kind op te voeden. Co-ouderschap heet dat. Maar wat als er meer dan twee ouders zijn? “Denk maar aan een vrouw die ervoor kiest om samen met een homokoppel een kind op te voeden”, zegt Frederik Swennen, professor familierecht (UA) die ook als expert optreedt in het programma. “De derde ouder is in principe juridisch onzichtbaar.” Bekijk hierboven het gesprek bij HLN LIVE.