Tom Waes, Philippe Geubels en Niels Destadsbader, drie grootverdieners bij de VRT.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Waes, Philippe Geubels en Niels Destadsbader, drie grootverdieners bij de VRT. © Ghyselinck, Photo News, VTM

Tv-wereld reageert op torenhoge vergoedingen van VRT-gezichten: “Ik stel mij daar toch ethische vragen bij”

TV‘Een half miljoen euro of meer’. Zoveel zouden de vijf best betaalde schermgezichten jaarlijks verdienen. En opvallend: vier van hen zitten niet bij de commerciële zenders, maar in de stal van de openbare omroep. Hoe verantwoord is dat, zeker nu er fors bespaard moet worden bij de VRT? Voormalig schermgezicht Margriet Hermans (68) en Mike Verdrengh (76), de man die bij VTM het exclusiviteitscontract introduceerde, vertellen in Dag Allemaal hoe die bedragen geëvolueerd zijn en of ze nog wel nodig zijn. “De VRT zou beter zijn vedetten zelf maken in plaats van ze elders weg te plukken.”

154 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Niet smossen met ONS belastinggeld, dat tegen heug en meug bij ons werd afgeperst ! Wij hebben helemaal geen behoefte aan BV-"schermgezichten" maar wel aan kwaliteitsvolle programma's. Waarom zouden wij niet mogen weten wat de VRT aan een "schermgezicht" trakteert ; de lonen van politici zijn toch openbaar bekend ?
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  De heer Delaplace beweert dat de investering in schermgezichten nodig is om het publiek te bereiken. Praatprogramma's, kwissen en shows met (steeds dezelfde) BV's zijn net de reden waarom ik bepaalde VTM en consoorten mijdt. Zoals Doe Maar het zo mooi verwoordde: "hé, er is geen bal op de tv." Het grootste probleem is dat politici zich teveel bemoeien met de openbare omroep, met als resultaat: daling van de kwaliteit. Alles onder het mom van de versterking van de Vlaamse identiteit ;-)
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Politici wedden in bv kamer, parlement of senaat zijn officieel gekend. Idem ministers of de grote CEO van VRT, Spoorwegen en andere leuke top posten. Waarom niet van die "zgn "zelfstandigen. Staan ze boven de wet? Bedragen moeten vrijgegeven worden aan de bevolking.
 • Stephan Dessers

  2 maanden geleden
  Altijd makkelijk... uitpakken met het geld van een ander (belastinggeld)...
 • Hubert Carchon

  2 maanden geleden
  Decadentie bij de VRT bestaat dus toch...