“Tot zijn 90 jaar heeft hij geweld gebruikt”: Renzy vertelt in ‘Jambers Back to the 90's’ over de tiran die zijn vader was

TVIn 1987 werd de moeder van Renzy vermoord door zijn eigen vader. Die werd nadien vrijgepleit op basis van “onweerstaanbare dwang” en deed in 1992 zijn verhaal bij Jambers. Nu, 35 jaar later, getuigt zijn zoon Renzy over hoe zijn vader tot zijn bittere eind een tiran bleef. “Zelfs de mensen van het rusthuis zeggen dat het onmenselijk was om hem te verzorgen.”

4 reacties

 • Ludwina Campe

  4 maanden geleden
  Het was een zeer aangrijpende reportage. Onbegrijpelijk hoe die man er mee weg gekomen is en terug in vrijheid werd gesteld, Die arme vrouw werd twee maal vermoord. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Zoiets is gewoon onmenselijk om dragen.
 • Sandra bib

  4 maanden geleden
  Dat hij nooit veroordeeld geweest is ? Begrijp je toch niet??
 • christianne bruyland

  4 maanden geleden
  En die advocaat kan goed slapen zeker? Een dadersprofiel, bestond ook nog niet? En de buren hadden er ook geen weet van. Waarom zijn deze zo herkentelijk en waarom is de vrouw meestal het slachtoffer en worden die vreselijke dictators de vrijheid geschonken. En het verzorgingstehuis (lees hoofd) zal hem ook wel beschermd hebben, anders wijst men die monsters de deur.
 • Nele Lowie

  4 maanden geleden
  Heb het boek gelezen, zeer aangrijpend
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “Volgens mij staat hier een supergelukkig koppel”: trailer 'Love Island Valentine's Reunion' gelost
  TV

  “Volgens mij staat hier een supergeluk­kig koppel”: trailer 'Love Island Valenti­ne's Reunion' gelost

  “Deze Valentijnsdag hangt er liefde in de lucht”, klinkt het in de trailer van ‘Love Island Valentine’s Reunion’. De afgelopen zomer verbleven er weer heel wat singles in een luxe villa op Gran Canaria, in de hoop de ware liefde te vinden. Maar hoe gaat het intussen met de gevormde koppels en de Islanders? In deze valentijnsspecial komen ze nog één keer bij elkaar om terug te blikken op hun liefdesavontuur en om uit te kijken naar de toekomst. “Ik hou m’n hart al vast Holly”, klinkt het bij presentator Viktor Verhulst. “Oh, ik ook”, vult Holly Mae Brood aan.
 3. Boze diva's, een dronken Charlie en 'de vloek van de Angels': drama op de set van legendarische tv-reeks 'Charlie's Angels'
  PREMIUM
  TV

  Boze diva's, een dronken Charlie en 'de vloek van de Angels': drama op de set van legendari­sche tv-reeks 'Char­lie's Angels'

  De tv-reeks ‘Charlie’s Angels’ - met Kate Jackson (74), Farrah Fawcett zaliger en Jaclyn Smith (77) - was midden jaren zeventig razend populair, maar achter de schermen ging het er iets minder engelachtig aan toen. Een torenhoog kledingbudget - ongezien in de tijd - deed productiemedewerkers grijze haren krijgen, de actrices worstelden met hun imago van seksbom en de sfeer zakte regelmatig onder het nulpunt. Om van de ‘vloek van Charlie’s Angels’ nog maar te zwijgen. “Misschien zat er iets in het water op de set.”